skip to Main Content
Peperdure schoolboeken verleden tijd

Peperdure schoolboeken verleden tijd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

boeken2PEPERDURE SCHOOLBOEKEN VERLEDEN TIJD

Betaalbare schoolboeken. Daar is het om te doen. ‘Tus Libros Valen Dinero’ is een project gestart om in de Veja Baja regio een uitwisseling van gebruikte schoolboeken te realiseren. Institutos en Ampa’s zijn reeds geïnformeerd.

Schoolboeken zijn geen luxe, maar eenvoudigweg nodig om onze kinderen een goede toekomst te geven. Gezien de huidige economische situatie, en het uitblijven van de subsidie, is voor steeds meer mensen de jaarlijks terugkerende aanschaf van nieuwe schoolboeken, gemiddeld € 350, een exorbitante aanslag op het budget.

Dat moet anders kunnen. ‘Tus Libros Valen Dinero’ is een onderzoek gestart naar het gebruik van schoolboeken in de Veja Baja en hoe de uitwisseling tussen studenten van Institutos zou kunnen plaatsvinden. Uit het onderzoek is o.a.naar voren gekomen dat de Institutos veelal dezelfde schoolboeken gebruiken. Vervolgens is er plan van aanpak voorgelegd aan diverse Institutos en AMPAs ter beoordeling. Door grootschalige regionale samenwerking wordt het ook mogelijk om boeken niet alleen binnen een Instituto uit te wisselen, maar ook tussenleerlingen van verschillende Institutos. Zelfs kunnen boeken die op het eneInstituto worden afgeschaft, op andere Institutos weer gebruikt worden.

Hoe werkt het

Bij ‘Tus Libros Valen Dinero’ kunnen leerlingen hun schoolboeken inleveren en voor het komende jaar de “nieuwe” bestellen. Boeken worden onderverdeeld in een A en B kwaliteit, hetgeen in de prijs is terug te zien. Bij inleveren ontvangt mengemiddeld per boek € 10 en bij aanschaf betaalt men gemiddeld € 12,50.

Op www.tuslibrosvalendienro.es kan vanaf nu al een formulier ingevuld worden voor welk schooljaar en vakken boeken worden ingeleverd en aangevraagd. Hoe eerder de aanmelding binnen is, hoe groter de kans is dat de boeken door verkocht en gevonden worden. Na ‘verkoop’ van de boeken wordt afgerekend.

Ter verduidelijking het voorbeeld van Juan

Juan gaat in september van ESO 1 naar ESO 2. Juan levert 10 ESO 1-boeken in ter verkoop. Hiervoor ontvangt hij een bedrag van € 100. Tegelijkertijd bestelt hij 11 boeken van ESO-2. De kosten van zijn bestelling zijn € 137,50. In totaal hoeft Juan maar € 37,50 te betalen om in het bezit te komen van alle boeken voor zijn nieuwe schooljaar.

Meer is meer

Hoe meer studenten aan het project deelnemen, hoe meer boeken er kunnen worden uitgewisseld, hoe meer mensen kunnen profiteren van betaalbare boeken. ‘Tus libros valen dinero’ heeft het project gericht op 20 Institutos in de Veja Baja. Doch, deelname is mogelijk voor iedere leerling van welk instituut dan ook.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Maite 600048498 (Spaans, Frans)
Debby 687906950 (Nederlands, Duits, Engels, Spaans)
e-mail: info@tuslibrosvalendinero.es
www.tuslibrosvalendinero.es

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken