skip to Main Content
23-jarige Spaanse vrouw wordt door een rechter verteld een baan te zoeken en minder lui te zijn

23-jarige Spaanse vrouw wordt door een rechter verteld een baan te zoeken en minder lui te zijn

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SANTANDER – Een 23-jarige inwoonster van de gemeente Castro Urdiales in de deelstaat Cantabrië dacht slim te zijn door haar ouders voor de rechter te slepen vanwege het feit dat zij haar geen zakgeld meer wilden geven. Zij dacht dat ze wel gelijk zou krijgen maar ze kwam van een koude kermis thuis toen de rechter haar vertelde dat ze maar een baan moest zoeken om haar eigen geld te verdienen.

In een artikel in een lokale krant is te lezen dat de de rechter voor bewezen acht dat de 23-jarige vrouw geen enkele interesse heeft getoond om een baan te zoeken of te houden om zo haar eigen geld te verdienen. Ze wilde liever leven van de zakcentjes die haar ouders haar tot voor kort wekelijks overhandigden. Volgens de rechter hebben de ouders de verplichting om financieel voor hun kinderen te zorgen totdat deze de leeftijd hebben bereikt waarin ze officieel zelf voor een inkomen kunnen zorgen.

Deze vreemde zaak kwam voor de rechter omdat de 23-jarige dochter haar eigen ouders had aangeklaagd vanwege het feit dat deze de geldkraan hadden dichtgedraaid en haar geen zakcentjes meer gaven. Gezien het feit dat ze te lui is om een eigen baan te zoeken besloot ze naar de rechter te stappen in plaats van al deze energie te stoppen in het zoeken naar een baan.

De vrouw had wel eens werk gehad, zowel in de eigen woonplaats, in het noorden van Spanje en zelfs in Londen maar elke keer stapte ze zelf op omdat ze het teveel werk vond, teveel uren of dat ze niet genoeg verdiende. De familie heeft zelfs speciale cursussen betaald om de schoolverlatende dochter te helpen met het zoeken naar werk maar daar had ze blijkbaar helemaal geen zin in.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Ik sta iedere keer weer te kijken van de Spanjaarden. Hier in Andalusie werken in de horeca Bulgaren, Roemenen, Engelsen, Russen, Litauers, Belgen, Nederlanders, enz. Spanjaarden? maar zelden, en dan nog vaker de ouderen Spanjaarden. In de transportsector, de bouw en de kassen, land- en tuinbouw werken ook overwegend Afrikaanders, Polen, Noord-Afrikanen, Bulgaren, Roemenen, enz. Ook hier maar zelden Spanjaarden, en dan ook weer de wat ouderen. Wat doen al die buitenlanders op plekken waar de Spaanse jeugd zou moeten werken? Een Spaans probleem?? Nee, een groot europees probleem want ook in alle andere europese landen doet zich dit probleem voor.
  Maar omdat de kinderen in Spanje voor (groot)ouders heilig zijn, wordt het probleem van de verwende jeugd wel wat groter dan bijv. in Nederland waar er nog structuur achter werkvoorziening zit.
  Spanjaarden zijn wat dat betreft wat te fatalistisch.

  1. je moet de achter liggende redenen bekijken!!! De werkgever is mede verantwoordelijk voor deze situatie die zich in gans west Europa vboordoet.
   Die nationaliteiten die jij opnoemt werken allemaal voor een appel en een ei per uur (buiten Nederlanders en Belgen ) .In de transport sector is dat ook zo ; in alle sectoren denk ik.
   BV IT met Indiërs .
   fout van Europa door die lage loon landen er bij te nemen. Ze kosten ons handen vol geld en komen nog onze banen stelen

 2. Ze willen zelf vanaf hun 18e als volwassenen behandeld worden. Dan zullen ze ook zelf voor inkomsten moeten zorgen. Logisch toch? Ik weet niet of de onderhoudsplicht voor kinderen ook tot de 18 jarige leeftijd loopt. Het kan zijn dat dit tot 21 verplicht is, maar dan houdt het toch echt op als ze – net als in dit geval – de kantjes er af lopen en op de zak van de ouders denken te kunnen teren.

 3. Inderdaad, mijn kinderen studeren nog, en moeten van mij in de vakanties of zo, of in het jaar (babysit) wat studentenjob doen. En voor grotere uitgaven pas ik wel bij,(een auto bv) maar als ze zelf geen moeite doen, niets, rien, nada.

 4. De rechter heeft de juiste uitspraak gedaan. Om volwassen te worden moet je, buiten je studies, een baantje zoeken als jobstudent. Op die leeftijd geld toestoppen en een kind laat luieren gaat niet door de beugel, want zo kweek je levenslang profiteurs en gemakzuchtige mensen die uiteindelijk geld afsnoepen van mensen die wel een job hebben.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken