skip to Main Content

Andres Iniesta wellicht naar Chinese club voor 27 miljoen euro per jaar en wijnflessen (UPDATE)

27 miljoen per jaar en wijn voor Iniesta in China

Pixabay

VOETBAL – Zoals bekend gaat Andres Iniesta op het einde van dit voetbalseizoen FC Barcelona na 22 jaar verlaten om een nieuw avontuur te beginnen in wellicht China. Iniesta is met zijn bijna 34 jaar “te oud” voor het snelle Spaanse voetbal en kan, net zoals andere oudere spelers, nog even doorspelen bij de Chinese club Chongqing Dangdai Lifan. Iniesta heeft nog niet getekend maar de details van zijn contract zijn bekend geworden.

De eigenaar van de Chinese voetbalclub Chongqing Dangdai Lifan is de Chinees Jiang Lizhang die ook de eigenaar is van de Spaanse voetbalclub Granada. Deze zakenman heeft de condities die Andres Iniesta eiste geaccepteerd en wacht nu op een handtekening van de Spaanse voetballer.

UPDATE: De Chinese club heeft uiteindelijk bekend gemaakt dat ze Iniesta geen contract gaan aanbieden om de markt van voetballers niet te verstoren. Daarnaast gaat het investeren van al deze miljoenen in tegen de wil van de Chinese regering die liever het geld geinvesteerd ziet in eigen land.

Best betaalde spelers

Iniesta kan met dit nieuwe driejarige contract meteen een van de best betaalde voetballers ter wereld worden, op bijna dezelfde hoogte als zijn collega Messi (die per jaar 35 miljoen verdient) of Cristiano Ronaldo (die op dit moment 21 miljoen verdient).

Zoals de krant El Mundo schrijft zal Iniesta in drie jaar tijd 81 miljoen euro gaan verdienen wat neerkomt op 27 miljoen euro per jaar netto, dus schoon met de belastingen reeds betaald. Dat is voor Iniesta goed nieuws op het einde van zijn voetbalcarrière aangezien hij bij Barcelona per jaar niet verder kwam dan 8 miljoen euro per jaar, meer dan drie keer minder dus.

Wijn

Als onderdeel van het contract is ook een verkoopdeal opgenomen van zes miljoen wijnflessen a zes euro per fles van de Bodega van Iniesta ter waarde van 36 miljoen euro. Iniesta is niet dom en zal niet alleen op het einde van zijn voetbalcarrière veel geld gaan verdienen met zijn voetbalspel maar zijn wijnmerk zal meteen ook bekend gaan worden in China wat alleen maar positief is voor zijn Bodega in de gemeente Fuentealbilla die o.a. de witte wijn Corazón Loco produceert.

Portretrecht

In de deal is ook opgenomen dat 50% van de opbrengsten van de portretrechten of beeldrechten (derechos de imagen) van Iniesta zijn en de overige 50% naar de Chinese club zal gaan. Ook met deze rechten zullen er alleen maar meer miljoenen bij gaan komen voor Iniesta waarbij het goed mogelijk is dat de Spaanse voetballer alleen met het voetballen meer dan 100 miljoen gaat verdienen in drie jaar tijd.

Manchester City?

De deal met deze Chinese club is echter nog niet rond en Iniesta heeft nog geen handtekening geplaatst onder het driejarige contract omdat hij nog een andere aanbieding heeft uit China en ook Manchester City van zijn ex-trainer Pep Guardiola lijkt interesse te hebben in Iniesta.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Geweldige voetballer.
  Maar de voetbalwereld is tegenwoordig hartstikke gek.
  China kan beter het geld stoppen in hun eigen jeugd voetbal opleidingen potentie genoeg. Een groot land en heel veel inwoners.
  Maar die idiote haantjes geven liever hun geld uit aan hun speeltjes en troeven elkaar steeds vaker af.
  Waar gaat de wereld heen.

  1. Men kan geld beter stoppen in de alsmaar groeiende armoede, terwijl enkelen steeds meer krijgen worden er steeds meer mensen arm. Het is belachelijk hoeveel er betaald wordt voor het schoppen tegen een bal 🙁 Als je dat normaal vind pas je 1000000000% niet in mijn straatje. Helaas hebben de graaiers macht en zal dit enkel maar erger worden tot ook jij aan de beurt bent.

   1. Beste Leo,
    Maak je niet druk over de inkomsten van Iniesta. Ze weten niet of verwachten dat ze dezelfde belasting betalen als in hun eigen land. De verrassing komt nog wel.
    Ik heb er zelf gewerkt. 93% inkomstenbelasting. Toch aardig niet? Dus hopelijk hebben ze het goed geregeld anders loopt hij leeg.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken