skip to Main Content
Beruchte serieverkrachter komt na 20 jaar celstraf vrij in Barcelona
El País

Beruchte serieverkrachter komt na 20 jaar celstraf vrij in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Serieverkrachter na 20 jaar vrij in Barcelona

El País

BARCELONA – Gregorio Cano is nu 47 jaar oud en heeft de laatste 20 jaar in de gevangenis Brians 2 in nabij Barcelona gewoond waar hij naartoe werd gestuurd voor het verkrachten van 15 vrouwen en de poging tot verkrachting van 2 andere vrouwen in de jaren 1997 en 1998. De Catalaanse verkrachter werd voor 167 jaar naar de gevangenis gestuurd maar is nu na de maximale celstraf van 20 jaar al vrij.

Het ontslaan uit de gevangenis van de 47-jarige serieverkrachter komt net op een moment dat men in Spanje bezig is met een discussie over verkrachtingen en aanrandingen nu men in Pamplona de zogenaamde “manada” bestaande uit vijf vrienden die een meisje verkrachten voor slechts 9 jaar naar de gevangenis stuurde vanwege seksueel misbruik en niet verkrachting.

Therapie

Gregorio Cano heeft in de gevangenis therapie gekregen en zegt zelf dat hij beter is en niet meer “ziek” maar specialisten zeggen dat hij nog helemaal niet klaar is om weer in de samenleving te leven. Gregorio, ook wel bekend als “violador de la Veneda”, heeft zijn excuses aangeboden en vraagt om vergiffenis maar dat zullen de 17 vrouwen die slachtoffer waren van zijn verkrachtingen hem zeker niet gunnen.

Feiten

Tussen 23 februari 1997 en 1 mei 1998 wist de toenmalige 20-jarige verkrachter de straten van Barcelona, Montcada i Reixac en L’Hospitalet onveilig te maken en in totaal 15 vrouwen te verkrachten door hen onder bedreiging van een mes in portieken te verkrachten, iets wat hij ook nog bij 2 andere vrouwen probeerde maar daar niet in slaagde. Uiteindelijk wist de politie hem op 9 mei 1998 te arresteren en werd hij later tot maar liefst 167 jaar celstraf veroordeeld voor in totaal 37 seksuele misdrijven waaronder dus ook de verkrachtingszaken.

Barcelona

Nu is de serieverkrachter na 20 jaar celstraf vrijgekomen en opnieuw verhuist naar de wijk La Veneda y la Paz in Barcelona waar men niet blij is met de komst van deze beruchte buurtbewoner. Gedurende weken wordt er gedemonstreerd voor de woning van de ouders van Gregorio Cano waarbij men het ontslag uit de gevangenis afkeurt.

Vanaf nu zal de ex-serieverkrachter door agenten van de Mossos d’Esquadra in de gaten worden gehouden terwijl ook de slachtoffers, waarvan er nog enkele in Barcelona wonen, op de hoogte zijn gesteld van de vrijlating.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Als een van die vrouwen mijn vrouw, dochter of zuster was dan zouden we niet lang meer tegen zijn kop hoeven aan te kijken en zouden die vrouwen eindelijk DEFINITIEF genoegdoening krijgen.!!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken