skip to Main Content
Gedrogeerd ambulancepersoneel verliest Britse gewonde toerist in Benidorm
La Opinion de Málaga

Gedrogeerd ambulancepersoneel verliest Britse gewonde toerist in Benidorm

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Ambulance verliest Britse patient in Benidorm

La Opinion de Málaga

BENIDORM – Het is een surrealistisch verhaal maar geen fake news. Afgelopen maandag heeft het ambulancepersoneel die dienst had in de “zona guiri” ofwel de wijk van de buitenlandse toeristen in Benidorm een Britse gewonde patiënt halverwege op weg naar het ziekenhuis verloren en dat nooit gemeld. Maar dat is niet alles van het verhaal.

Nog niet zo lang geleden schreven we over een Duitse inwoner die zag hoe een ambulance op de snelweg nabij Valencia een patiënt verloor en nu is er weer een ambulance die een gewonde patiënt halverwege op weg naar het ziekenhuis min of meer kwijtraakte.

In dit geval gaat het om een ambulance in de kustplaats Benidorm die door de politie werd opgeroepen om naar de zogenaamde “zone guiri” te gaan omdat diverse Britse toeristen betrokken waren bij een vechtpartij en een van hen naar het ziekenhuis gebracht moest worden. De ambulance kwam, laadde de toerist achterin en ging op pad naar het ziekenhuis Hospital Comarcal de La Vila Joiosa, zo schrijft de regionale krant Diario Información.

Enkele uren na de vechtpartij gingen agenten poolshoogte nemen in het ziekenhuis om het verhaal van de gewonde toerist te horen maar tot hun grote verrassing was deze nooit in het ziekenhuis aangekomen. Sterker nog, er was helemaal niets over deze Britse toerist bekend in het ziekenhuis en dus gingen de agenten op onderzoek uit.

Men kwam er al snel achter dat het personeel in de desbetreffende ambulance halverwege de weg naar het ziekenhuis de Britse toerist “kwijtraakten” en dat nooit gemeld hebben bij het ziekenhuis.

Toen de politie de inzittenden van de ambulance, een dokter en een chauffeur, achterhaalden kwamen de agenten er achter dat deze onder invloed van cocaïne en cannabis waren. Volgens het ambulancepersoneel werd de Britse toerist halverwege de route agressief en viel hij de dokter aan. Toen de chauffeur zijn bijrijder wilde gaan helpen opende de Brit de deur en rende hij weg.

Het ambulancepersoneel liet het daarbij en besloot de Britse toerist aan zijn lot over te laten en te vertrekken. Niet veel later kon de politie de Britse toerist echter lokaliseren toen deze bewusteloos op een stoep lag op de plaats waar het ambulancepersoneel de man was kwijtgeraakt. Opnieuw werd de Brit door een andere ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij dit keer wel aan kwam en aan zijn verwondingen geholpen kon worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken