skip to Main Content
Het grootste flamenco feest van Spanje: Feria de Abril
123rf

Het grootste flamenco feest van Spanje: Feria de Abril

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – Heel de stad Sevilla viert de komende zeven dagen weer feest tijdens de Feria de Abril of Feria de Sevilla. Het gaat om een van de grootste, drukste, bijzonderste en meest bezochte flamenco feesten van het land waarbij er gedurende zeven dagen gedanst, gefeest, gegeten en gedronken wordt door de trotse Sevillanos en duizenden toeristen. De Feria de Abril vindt dit jaar vanwege de late Semana Santa plaats tussen 4 en 12 mei (de derde keer dat dit gebeurt in mei)

Op zaterdag middernacht 4 mei zal heel Sevilla uitlopen voor het aandoen van de verlichting van de toegangspoort, de pistletazo de salida of Prueba del Alumbrao. Daarna barst het feest los en is het een kleurige traditionele mengelmoes op het feria terrein, de recinto.

De Feria de Abril staat ook bekend als de Aprilfeesten en worden gezien als de beroemdste en uitbundigste feesten van de Andalusische hoofdstad Sevilla. Net zoals elk jaar worden deze feesten twee weken na Semana Santa (Paasweek) gehouden waardoor de Aprilfeesten dus in mei plaatsvinden dit jaar.

De Aprilfeesten vinden hun oorsprong in 1847. In die periode werden de Aprilfeesten gezien als veemarkten. Het feest vindt jaarlijks plaats tussen de wijken Los Remedios en Tablada, aan de westelijke oever van de rivier de Guadalquivir, waar het afgesloten terrein Campo de Feria ligt.

Dit terrein is een miljoen vierkante meter groot en bestaat uit 15 straten en 26 wijken. Verdeeld over dit terrein zijn tijdens het feest ruim duizend feesttenten te vinden waarin diverse verenigingen en volksgroepen flamencodansen, eten, drinken en zingen.

Het feest wordt op zaterdag middernacht, de nacht die ook wel bekendstaat als la noche del pescaíto (nacht van de vis), geopend met de zogeheten Prueba del Alumbrao het aandoen van de verlichting van de grote toegangspoort tot het feestterrein. Vervolgens keert, gedurende zes dagen, iedere dag de Paseo de Caballos terug, tijdens welke optocht diverse koetsen en ruiters door de wijk tot het eindpunt in de stierenarena Plaza de la Maestranza rijden. In deze arena worden vervolgens stierengevechten gehouden. Aan het eind van de week, zaterdagnacht, komt het feest ten einde na een vuurwerkshow.

Economie

De economische impact van de aprilfeesten is enorm groot waarbij verwacht wordt dat dit jaar nog groter zal zijn en rond de 800 miljoen euro zal komen te liggen. De inwoners van Sevilla geven gemiddeld per dag 135 euro uit maar dat loopt op tot 200 euro per dag bij de toeristen die de stad en de Feria bezoeken. De 218 hotels in Sevilla en 961 toeristische slaapplaatsen die te vinden zijn in Sevilla zitten al maanden voor minstens 95% vol.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken