Hotels mogen maar willen niet open in Spanje

Hotels mogen maar willen niet open in Spanje
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Niet iedereen is blij met de regels en maatregelen die de Spaanse regering heeft bedacht tijdens het vier fasen-plan in de de-escalatie naar het ‘nieuwe normaal’. Dat geldt ook voor de hotelsector die het openen van de hotels in fase 1 vanaf 11 mei in praktisch heel Spanje (behalve vier eilanden die reeds op 4 mei in fase 1 zijn beland) als onzinnig en niet rendabel ziet.

Hotels mogen in fase 1, die in bijna heel Spanje op 11 mei zal beginnen, weer opengaan om gasten te ontvangen. Dat geldt ook voor andere toeristische accommodaties zoals appartementencomplexen en campings. Maar ondanks dat het is toegestaan in deze fase van de de-escalatie zijn er veel hoteleigenaren die helemaal niet open willen gaan of reeds besloten hebben de deuren gesloten te houden.

De regering zoekt naar een manier om geleidelijk aan naar het zogenaamde ‘nieuwe normaal’ te gaan, de periode na de corona-crisis waarin ook in het toerisme niets hetzelfde zal zijn. Hotels mogen dus vanaf 11 mei open maar met beperkingen zoals dat de openbare ruimten, zoals de zwembaden, tuinen, lounge, bar, restaurant etc. gesloten dienen te blijven.

Het gebruik van deze ruimten is pas toegestaan in fase 2 vanaf 25 mei met een capaciteit van 33% van de normale toegestane capaciteit en in fase 3 vanaf 8 juni met een capaciteit van 50% van de normale toegestane capaciteit.

Wat betreft de bars en restaurants voor de maaltijden dient men zich in elke fase te houden aan de restricties die gelden voor de horeca (zoals HIER omschreven).

Daarnaast heeft het niet willen openen van hotels ook te maken met de beperkte bewegingen binnen Spanje en Europa. Zo mogen inwoners van Spanje zich vanaf 11 mei tijdens de fase 1 alleen bewegen binnen de eigen provincie of op het eiland. Aangezien het niet is toegestaan om buiten de eigen provincie/eiland te komen menen hotels dat er ook geen gasten zullen zijn.

Vanuit het buitenland mag en kan men ook al niet naar Spanje reizen dus ook dat is een grote beperking. Daarom hebben diverse hotelketens al aangegeven dat zij pas open gaan wanneer de nationale en internationale beperkingen voorbij zijn. Dat wil zeggen, deze hotels gaan pas open wanneer het buitenlandse en binnenlandse toerisme weer terugkeert en op dit moment weet nog niemand wanneer dat zal zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.