Algo de españa – deel 44: drie tanden in je mond en Spaans praten

Algo de españa – deel 44: drie tanden in je mond en Spaans praten
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de españa – deel 44: drie tanden in je mond en Spaans praten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl 

Het is zo leuk, mijn Spaanse vrienden van boven de 80 jaar. Met elkaar vormen ze 1 gebit. Met een paar tanden in hun mond is het soms lastig te verstaan. Luister maar naar de video die ik een stukje verder in de tekst met je deel.

Een gat

Ik woon in een gat, nog voordat je naam hebt uitgesproken ben je er al doorheen gereden. En al ga ik 10 dorpen verder en noem de naam van mijn dorp, dan hebben de meesten geen idee waar het ligt. Los Guadalperales, nog nooit van gehoord. Nou dat snap ik, het is een gat. Wel een gat in Extremadura waar ik graag ben.

Wereldreizigers 

Mijn kinderen zeggen, al mijn vrienden willen naar de stad. Maar ik houd van ons dorp. Ja zeg ik, maar jullie hebben vergelijkingsmateriaal. Jullie komen uit een hele andere wereld dan iedereen uit ons dorp. En daarom krijgen wij als gezin ook gelijk de stempel: wereldreizigers.

Wat hebben zij gemeen

Dat is toch grappig. Maar in ons dorp ben ik la holandesa in de verre wijde omgeving. Maar online is het eigenlijk heel anders. Kijk maar naar mijn volgers, ze hebben allemaal een liefde, passie, goed gevoel bij Spanje. Sommigen zouden best graag eens in Spanje willen wonen.

En heel veel mensen willen niet alleen op vakantie of wonen in Spanje, maar ECHT contact maken met de Spanjaarden. En dat snap ik natuurlijk supergoed. Ik had precies hetzelfde gevoel 25 jaar geleden toen ik nog geen woord Spaans sprak.

Op de markt

En nu loop ik net over de markt heen en je weet dat ik een enorme kletskous ben, dus geef even een knuffel aan m’n schoonmoeder die penen aan het kopen is. En m’n schoonvader die lekker even komt kletsen. 

Mijn vriend El Gallo vraagt, “hoe gaat het met je bedrijf? Wanneer neem je mij in dienst?” Ik zeg dat is goed, dan gaan we samen een video opnemen”. Hij zegt dat is goed, maar daar vraag ik wel geld voor hoor, want jij stuurt die video naar Zwitserland en weet ik het waar. Haha Suiza”?? 

Ik zeg “dat is prima” en pies bijna in m’n broek van het lachen, want hij heeft 3 tanden in z’n mond en is 86 jaar. En die video die kwam. Inmiddels al jaren geleden met al mijn Spaanse vrienden, de oudste – el señor Antonio is niet meer in ons midden, maar hij was toen al 103 jaar. Abonneer je ook gelijk op mijn YouTube dan zie je altijd het Spaanse leven: KLIK HIER

Effe kletsen

En dan denk ik, dat is toch heerlijk, zulke leuke mensen allemaal. Het maakt je leven zoveel leuker als je ECHT contact hebt met de Spanjaarden. Ze hebben altijd tijd zat, ze vinden kletsen heerlijk en ze zijn gewoon gezellig. 

En dan loop je even over die markt en dan heb ik al weer honderd ideeën en leuke gesprekjes gevoerd, daarna komt er weer iemand onze tuin in lopen en even een zak paprika’s uit z’n moestuin brengen. Echt TOP!

We houden het op Simpel Spaans

Als je Spaans spreekt dan maak je echt een extra wereld voor jezelf open. En het is toch megacool dat je met mijn Online lessen in 16 weken een steengoede basis Spaans hebt. En neem je er nog eens de Semi-Gevorderden bij dan weet jij ALLES wat je nodig hebt in de Spaanse praktijk.

Daar heb je echt maar kort de tijd voor nodig. Het is absoluut niet noodzakelijk om al die 14 grammaticale tijden te weten. Spaans praten kan ook SIMPEL met 4 tijden, zodat jij volgende week al een eenvoudig gesprekje in het Spaans kunt voeren.

Of start vandaag met Online Beginners Beleef het Spaanse Leven en over 16 weken heb je een supergoede Spaanse basis in je zak. Heerlijk toch? En dat zie je ook bij mijn 6000 cursisten, allemaal willen ze graag MAKKELIJK Spaans praten, gewoon kletspraatjes en naar de markt gaan, van alles regelen. Heerlijk wonen of op vakantie gaan in Spanje. Meer informatie via: www.supergoedspaansleren.nl/cursussen-overzicht // Hasta pronto, Un beso Cintha

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud