skip to Main Content
De Costa Blanca verwacht de helft meer aan Russische toeristen deze zomer

De Costa Blanca verwacht de helft meer aan Russische toeristen deze zomer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – Zoals inmiddels wel bekend zijn de Russen in opmars in Spanje. Ook aan de Costa Blanca kopen de Russen steeds meer woningen en als dit zo doorgaat dan zullen zij de grootste groep woningkopers worden door de Britten te verslaan. Ook het aantal Russische toeristen die voor enkele weken naar de Costa Blanca zal komen zal volgens de Generalitat Valenciana met 50% toenemen deze zomer.

Het merendeel van de Russische toeristen die naar de regio Valencia komen zullen uiteindelijk belanden in de provincie Alicante en dan met name de Costa Blanca. Een van de redenen daarvoor is onder andere het feit dat de Russische vliegmaatschappij Siberia Airlines dagelijks een vlucht zal hebben naar het vliegveld van Alicante. Vorig jaar had deze maatschappij nog vijf vluchten per week maar dat zijn er nu zeven geworden tussen april en eind september.

Naast Siberia Airlines heeft nu ook de Spaanse low cost vliegmaatschappij een lijndienst geopend tussen Alicante en Moskou. Twee keer per week zal Vueling dit traject afleggen, op de dinsdag en de zondag vanaf 16 juni. Deze Spaanse vliegmaatschappij voegt zich zo bij de andere cliegers Transaero, Vim Avia en Siberia Airlines die al enkele jaren op en vanaf Alicante vliegen.

Meer vluchten dus meer Russische toeristen. De Generalitat Valenciana meent dat er de helft meer aan toeristen uit Rusland naar een van de bestemmingen van de Costa Blanca zullen afreizen. Hiermee zijn de Russen in een paar jaar tijd al uitgegroeid tot de op een na groots groep toeristen aan de Costa Blanca. Op de nummer een staan nog steeds de Britten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken