skip to Main Content
Geen drugs kweek als economische Redding voor Rasquera aan de Costa Dorada

Geen drugs kweek als economische Redding voor Rasquera aan de Costa Dorada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Het kleine dorp Rasquera mag van een rechtbank in de regionale hoofdstad Tarragona geen wiet gaan kweken om de strijd aan te gaan tegen de werkloosheid en de economische problemen. De gemeente van Rasquera maakte vorig jaar bekend dat zij wellicht drugs zouden gaan kweken exclusief voor een rokersvereniging in Barcelona. Deze beslissing zorgde voor veel ophef, niet alleen in het kleine dorp zelf maar ook in heel Catalonië en de rest van Spanje.

Zoals bekend wilde de burgemeester van Rasquera door middel van hennepteelt meer dan 40 banen creëren en jaarlijks zo’n 650.000 opstrijken om een schuld van 1,5 miljoen euro weg te werken. Na deze bekendmaking sprak heel Spanje over het kleine drugs-dorp en werd een stemming gehouden onder de inwoners wat zij er van vonden. 56% stemde uiteindelijk voor de drugsteelt als dit daadwerkelijk werk en geld zou gaan opleveren.

Helaas zegt de wet in Spanje dat je drugs niet mag kweken waardoor er een probleem ontstond. Een rechtbank in Tarragona heeft nu besloten het kweken van wiet niet te gaan toestaan aangezien het plan van de gemeente niet handelt in het algemeen belang van he dorp, de inwoners en de samenleving. Daarnaast twijfelde de rechtbank aan de competentie van de gemeente om tot de beslissing van wietteelt te komen.

De burgemeester van Rasquera laat het er echter niet bij zitten en zal naar het hooggerechtshof in Barcelona gaan – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by