skip to Main Content
Barcelona net niet in de top 10 van fiets vriendelijke steden

Barcelona net niet in de top 10 van fiets vriendelijke steden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bicing2BARCELONA – In de top 20 lijst van fiets vriendelijke steden, samengesteld door het bureau Copenhagenize, staat Sevilla op plaats nummer 10 en net daarachter Barcelona op plaats nummer 11. In de top 10 staan verder de Nederlandse steden Amsterdam (2), Utrecht (3) en Eindhoven (5) en op de 9e plaats Antwerpen.

De lijst wordt aangevoerd door Kopenhagen als meest vriendelijke fiets stad ter wereld. Nederland heeft drie nominaties in de top 10 weten te bemachtigen en België een. Spanje staat met de stad Sevilla op de 10e plaats gevolgd door Barcelona op plaats nummer 11.

Barcelona heeft dus net niet de top 10 weten te behalen maar de onderzoekers huldigen het beleid van de stad wat betreft fietspaden en het fietsverhuursysteem Bicing, volgens het onderzoek een van de betere ter wereld. De stad doet er veel aan om de inwoners op de fiets te krijgen en wat men in Barcelona bereikt heeft staat mijlenver boven andere Europese en Spaanse grote steden. Madrid komt niet eens op de lijst voor want daar moet nog veel, heel veel gedaan worden om de stad fiets vriendelijk te krijgen.

Sevilla staat (nu nog) net boven Barcelona vanwege het feit dat de stad kleiner is, alles makkelijker te bereiken is op de fiets en een groot deel van het oude stadscentrum autovrij is waardoor fietsers zonder gevaar kunnen fietsen. Daarnaast heeft Sevilla als fietsstad jaren meer ervaring dan Barcelona op het gebied van fietsen.

Ondanks het feit dat er niet meer Spaanse steden op de lijst staan van 20 meest fiets vriendelijke steden, heeft Spanje wel meer steden waar het prettig fietsen is. Wat dacht je van Málaga, Bilbao, Valencia, Zaragoza etc. In een van onze SpanjeSpecials kaarten bij de beste steen aan om te fietsen in Spanje. Lees dat artikel hier – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken