skip to Main Content
Netflix vanaf deze oktober ook te zien in Spanje

Netflix vanaf deze oktober ook te zien in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

netflix4MADRID – Het is nu echt officieel aangekondigd en er is een einde gekomen aan alle geruchten en speculaties, Netflix komt naar Spanje. Vanaf oktober 2015 zal de Amerikaanse streamingservice ook in Spanje haar ruime aanbod van films en series gaan aanbieden. Maar wordt nog niet te al te blij want het aanbod zal niet helemaal compleet zijn.

Netflix zal vanaf oktober 2015 op de Spaanse televisies, tablets, computers en smartphones te zien zijn voor een maandelijks bedrag van (waarschijnlijk) 8 euro. Hiervoor krijg je dan toegang tot het enorme aanbod van films, series en documentaires wat Netflix in de loop van de jaren heeft opgebouwd. Echter niet alles wat Netflix in andere landen aanbiedt zal te zien zijn bij het streamingkanaal zelf.

Er zijn sommige series zoals “Orange is the new black” en “House of cards” die exclusief worden aangeboden door Canal+ in Spanje. Dat is erg vreemd natuurlijk want dit zijn eigen televisieproducties van Netflix. Vanwege de contracten zal Netflix deze series dus niet zelf gaan aanbieden maar is er nog steeds een enorm aanbod om van te genieten.

De onderhandelingen met onder andere de Spaanse regering en andere instellingen verliepen stroef maar uiteindelijk lijkt men eruit te zijn gekomen en kunnen de Netflix liefhebbers vanaf oktober eindelijk van hun streamingdienst gaan genieten. De films en series worden bijna allemaal in he Spaans nagesynchroniseerd aangeboden, iets wat (helaas) nog steeds heel normaal is in Spanje. Wel wordt alles tweetalig uitgezonden en zal er ook ondertiteling mogelijk zijn.

De vraag is echter of Netflix niet te laat komt met de streamingdienst. Er zij immers veel alternatieven te vinden waaronder het (illegale) PopcornTime welke alle nieuwe films en series aanbiedt. Deze zijn wel altijd in het Engels maar ondertiteling bij de films is mogelijk – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken