skip to Main Content

Spanje klaar om EK titel te verdedigen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Over een week, op vrijdag 10 juni, zal het EK weer losbarsten en ondanks het feit dat Nederland niet meedoet zullen veel inwoners van Spanje het EK gaan bekijken, al is het maar om de wedstrijden van het Spaanse nationale elftal te bekijken en uiteraard het team van België te bekijken. Spanje verdedigt op het EK in Frankrijk haar titel die het land behaalde in 2012 toen zij voor de tweede keer op rij het toernooi wisten te winnen.

Spanje heeft tot nu toe drie keer het EK gewonnen, in 1964 toen het land voor eigen publiek speelde en in de finale van de Sovjet-Unie wist te winnen, in 2008 toen Spanje in Oostenrijk/Zwitserland van Duitsland won en in 2012 toen Spanje in Oekraïne/Polen van Italië de eindstrijd wist te winnen. Spanje wist als enige land tweemaal achter elkaar, in 2008 en 2012, het EK te winnen en dit jaar in de 2016 editie zal Spanje dan ook proberen de derde titel op rij binnen te halen. Spanje zit in groep D samen met Turkije, Kroatië en de Tsjechië.

Het EK wordt dit keer gespeeld in Frankrijk met als openingswedstrijd op vrijdag 10 juni gastland Frankrijk tegen Roemenië om 21:00 uur. Spanje zal op maandag 13 juni om 15:00 haar eerste EK wedstrijd spelen tegen Tsjechië gevolgd door een tweede wedstrijd op vrijdag 17 juni om 21:00 uur tegen Turkije. De derde wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 21 juni tegen Kroatië waarmee de eerste ronde voorbij is.

Mocht Spanje verder komen na deze fase dan moet het land op 25, 26 of 27 juni tegen de andere achtste winnaars spelen. Mocht Spanje dan weer verder komen volgt de kwart finales op 30 juni of 1,2,3 juli. Hierna volgt de semifinale op 6 en 7 juli gevolgd door de grote finale op 10 juli waarbij hopelijk Spanje voor de derde keer op rij de beker omhoog mag houden.

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque heeft besloten de volgende spelers mee te nemen naar het EK in Frankrijk. Sommige namen ken je wellicht al van de 2012 EK editie of de laatste WK in Brazilië maar andere namen zijn nieuw op de lijst.

Doel: Iker Casillas (FC Porto), David de Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla).

Verdediging: Gerard Piqué, Jordi Alba, Marc Bartra (allen Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Juanfran (Atlético Madrid), César Apzilicueta (Chelsea), Mikel San José (Athletic Bilbao), Héctor Bellerín (Arsenal).

Middenveld: Bruno (Villarreal), Sergio Busquets (Barcelona), Thiago Alcántara (Bayern München), Andrés Iniesta (Barcelona), David Silva (Manchester City), Cesc Fabregas (Chelsea), Koke (Atlético Madrid).

Aanval: Pedro (Chelsea), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Nolito (Celta de Vigo), Álvaro Morata (Juventus), Lucas Vázquez (Real Madrid).

ek2016-1

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken