skip to Main Content
70-jarige Noorse wandelaar om het leven gekomen na bijensteken in Mijas

70-jarige Noorse wandelaar om het leven gekomen na bijensteken in Mijas

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – In de populaire gemeente Mijas is een 70-jarige inwoner van de stad om het leven gekomen nadat hij tijdens een wandeling door honderden bijen gestoken werd. Het lichaam van de man van Noorse nationaliteit werd door een vrouw gevonden die daar met haar hond wandelde. Dit gebeurde rond 20.00 uur donderdagavond in het hoger gelegen deel van de Riviera del Sol langs een wandelpad.

Alles lijkt erop dat de 70-jarige Noose wandelaar langs een bijenstal liep en de bijen om de een of andere manier in de aanval zijn gegaan waarbij ze massaal op de man af vlogen en hem zo prikten dat hij deze aanval niet overleefde. De man werd door een wandelaarster gevonden waarbij de man met zijn shirt over zijn hoofd naast de weg lag.

Volgens het eerste voorlopige onderzoek is de man dusdanig op zijn lichaam gestoken dat hij aan de verwondingen en het gif van de bijen is overleden. De man is waarschijnlijk toen hij aangevallen werd langs de kant van de weg gaan zitten en heeft zijn shirt over zijn hoofd getrokken. Zijn hele lichaam – behalve zijn hoofd – zat onder de bijensteken. Forensisch onderzoek moet verder uitwijzen wat de precieze doodsoorzaak is geweest en of de man allergisch was voor bijen of niet. Ook onderzoekt men de reden van de aanval en of de man de bijen op de een of andere manier kwaad heeft gemaakt.

De politie trof op zo’n 400 meter van de vindplaats van de overleden man een bijenstal met zo’n 150 kasten aan. Dit was duidelijk aangegeven met een geel bord met daarop de tekst “Atencion abejas” en een registratienummer, iets wat een imker officieel moet ophangen van de Junta de Andalucía.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken