skip to Main Content
Vijf Belgen gearresteerd voor mensenhandel en een prostitutienetwerk in Tarragona

Vijf Belgen gearresteerd voor mensenhandel en een prostitutienetwerk in Tarragona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De politie van de stad Tarragona heeft in de buurgemeente La Canonja vijf Belgen aangehouden die ervan verdacht worden aan mensenhandel te doen en daarnaast diverse vrouwen dwongen om zichzelf te prostitueren. In totaal werden er zeven mensen opgepakt waarvan dus 5 Belgen en 2 Spanjaarden. Een 72-Belgische man wordt gezien als het brein achter het hele netwerk.

Naast het oprollen van de bende Belgen werden er ook diverse vrouwen die gedwongen werden aan prostitutie te doen vrijgelaten. In totaal werden er vijf Belgen aangehouden, de 72-jarige hoofdverdachte en daarnaast twee mannen en twee vrouwen, allen rond de 50 jaar oud en afkomstig uit België. Naast de gedwongen prostitutie van met name Oost Europese en Latijns Amerikaanse vrouwen worden de belgen er ook van verdacht geld wit te wassen ter waarde van 2,1 miljoen euro en diverse andere activiteiten die met georganiseerde misdaad te maken hebben.

De vijf vrouwen die men aantrof en die vast werden gehouden werden gedwongen tot seksuele relaties. Het gaat om een Colombiaanse vrouw, een Nigeriaanse vrouw en drie Roemeense vrouwen die het slachtoffer zijn van seksueel misbruik. De vrouwen zijn na verhoor vrijgelaten en werden opgevangen door de Sociale dienst terwijl de Belgen en Spanjaarden achter de tralies zijn verdwenen in afwachting van een rechtszaak.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by