Één jaar celstraf mishandelaar na getuigenis hond op Tenerife

Één jaar celstraf mishandelaar na getuigenis hond op Tenerife
Beeld: El Elspañol

SANTA CRUZ – Begin mei zorgde het als getuige oproepen van een mishandelde hond door een rechter op Tenerife voor wereldnieuws en nu heeft deze rechter geoordeeld. De mishandelaar van hond Milagros heeft 1 jaar celstraf (die hij verplicht moet uitzitten) gekregen en mag gedurende 3 jaar geen huisdier hebben. Daarnaast moet de man het opvangcentrum waar Milagros aan haar verwondingen werd behandeld een financiële vergoeding geven.

De voormalige baas van hond Milagros stond terecht omdat hij de gewonde hond in een koffer had gestopt en bij het vuilnis had gezet. Het gaat om een Pitbull teefje dat nadat zij gered en behandeld werd aan haar verwondingen een nieuwe familie kreeg. Zij moest echter begin mei als eerste hond ooit als getuige voor de rechter verschijnen.

De voormalige eigenaar van Milagros is Sergio M.J. die zijn verklaring via de videoconferentie moest afleggen omdat hij in de gevangenis zit in Sevilla. Sergio heeft toegegeven dat hij de hond in 2012 bij het vuilnis heeft gezet maar dat deed hij omdat hij meende dat Milagros al overleden was.

Uiteindelijk wisten wandelaars, die de hond hoorden voordat de vuilniswagen de koffer had meegenomen, het dier uit de koffer te halen. Logischerwijze was de hond in een shocktoestand en kon ze amper ademen. Daarnaast zat Milagros vol met verwondingen veroorzaakt door beten van andere honden.

Milagros maakt het nu goed en ze is na zeven jaar compleet genezen van haar verwondingen en leeft bij een nieuwe familie. Sergio daarentegen zit op dit moment voor diefstal en andere zaken in de gevangenis in Sevilla en heeft er nu één jaar celstraf bij gekregen.

Volgens de Spaanse media was het de eerste keer in Spanje en wellicht de hele wereld dat een dier als getuige voor de rechter moest komen. De rechter in kwestie wist natuurlijk ook wel dat de hond niet zou kunnen praten om haar verhaal te doen maar wilde op deze manier de aandacht vragen voor het probleem van dierenmishandeling en aangeven dat honden ook levende wezens met gevoelens zijn.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

9
Reageer op dit artikel

8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Diana

Fantastisch. Nog te weinig, maar het begin is er……hoop dat er vele van zulke straffen zullen volgen, zodat de mishandeling mindert of zelfs nihil wordt…..

Isabelle

Dat is pas een rechter, eindelijk krijgen honden een stem en gelukkig voor deze hond een mooi einde met een nieuw gezin

Kelly

Eindelijk eens een rechter met het hart op de juiste plaats, goed gedaan !!!!!

Michel

Dat er nu strafrechtelijke gevolgen zijn voor dierenmishandeling is een goede zaak. Dat deze rechter de hond als symbolische waarde als getuige opriep was een goede zaak om het wereldnieuws te halen, prachtig initiatief.
Nu nog de “zogezegde” cultuur traditie mishandeling bestraffen.

Herma

Dank voor deze rechter…
de schoft verdiend meer straf…of beter…zet hem bij het vuilnis…opgeruimd en weg ermee.

Johanna

Deze schoft langer laten zitten in de gevangenis en toren hoge boete laten betalen. En dat hij nooit maar dan ook nooit, nooit,nooit meer een dier mag hebben.

Jan

prima,had wel wat langer in de bak mogen zitten..klootzakken moeten geen dieren hebben..

Frank

Rechter heeft in deze kwestie goed gehandeld, en een verdiende straf uitgesproken.

leo

Inderdaad hulde voor deze rechter en dat er velen meer moge volgen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.