Gaan de grenzen tussen Spanje, Portugal en Frankrijk op 22 juni open? (UPDATE)

Gaan de grenzen tussen Spanje, Portugal en Frankrijk op 22 juni open?
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Let op met het nieuws over het openen van de grenzen of het opheffen van de grenscontroles op de grenzen tussen Spanje met buurlanden Portugal en Frankrijk. In de Nederlandse pers heeft men dit nieuws volgens ons te snel geplaatst want in Spanje schrijft men dat dit een mogelijkheid is maar dat het nog niet officieel bevestigd is en een maatregel is die nog niet is aangenomen. 

ATTENTIE: De grenzen gaan eerder open dan gepland: in plaats van 1 juli gaan de grenzen voor de EU-landen en Schengenzone op zondag 21 juni (middernacht) open.

Zoals men nu schrijft zouden de landsgrenzen tussen Spanje, Portugal en Frankrijk opengaan op 22 juni, wanneer het Spaanse de-escalatieproces en de recent verlengde noodtoestand voorbij zijn. Vanaf 22 juni mogen de inwoners van Spanje zich weer vrij door het land bewegen terwijl er tot nu toe altijd gesproken werd over het heropenen van de grenzen voor het internationale toerisme op 1 juli.

De minister van Toerisme Reyes Maroto zei donderdagochtend bij een bijeenkomst met de internationale pers dat Spanje de grenscontroles met Frankrijk en Portugal vanaf 22 juni gaat opheffen maar deze maatregel is nog niet aangenomen (la medida todavía no ha sido aprobada). 

Toch bevestigt de minister min of meer dat de grenzen met Frankrijk en Portugal op 22 juni zullen openen maar … is dat dan alleen voor de inwoners van Frankrijk en Portugal en niet voor de andere nationaliteiten of is dat voor iedereen? Daar is verder niets over bekend gemaakt al schrijft La Sexta weer dat dit geldt voor alle EU-burgers uit landen die zich in dezelfde epidemiologische situatie bevinden en met overeenkomsten tussen de landen.

Of de reizigers die dan eventueel vanaf 22 juni weer Spanje in zouden mogen komen ook 14 dagen verplicht in quarantaine moeten gaan wordt later meer over bekend gemaakt. In principe geldt deze verplichte thuisquarantaine voor alle reizigers die Spanje binnenkomen (zowel Spaanse als buitenlandse nationaliteit) tot 1 juli. 

Deze zaterdag 6 juni zal er waarschijnlijk een nieuw artikel in de Staatscourant BOE geplaatst worden over de grenscontroles. Deze zijn op 25 mei nog verlengd tot 7 juni maar nu de noodtoestand verlengd wordt tot 22 juni is de kans groot dat ook de grenscontroles verlengd worden tot die datum. Voor de officiële bevestiging over de grenscontroles en maatregelen moeten we dus nog even wachten op de BOE (voordat er gespeculeerd gaat worden en er niet bevestigd nieuws verspreid wordt).

Frankrijk en Portugal hebben al eerder bekend gemaakt dat de grenzen vanaf 15 juni weer opengaan voor het internationale verkeer en toerisme.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.