Search
menu
Search

Het Spaanse woord of zin van de dag (285)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (285)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Vrijdag 4 juni 2021

El viernes 4 de junio de 2021
uitspraak: el bjernes kwatro de goenio de dosmielbeentioeno

Nog 3 weken en dan is het Spaanse woord of zin van de dag via Spanje Vandaag afgelopen, maar we gaan elke week van woensdag t/m zondag herhalen via: www.facebook.com/supergoedspaansleren Of heb je liever instagram https://www.instagram.com/cintha_supergoedspaansleren.nl/

En we gaan nog veel meer leuke dingen doen, dat zie je binnenkort.

Cada viernes un ejercicio – uitspraak: kada bjernes oen egercicio (slissende c) Elke vrijdag een oefening. En maandag krijg je de antwoorden op de oefening.

Oefening: We gaan even verder met de woordenschat van de bekeuring. Vertaal waarom ik een bekeuring heb gekregen en de bijbehorende woorden:

Hecho denunciado:

Circular a 134 km/h, teniendo limitada la velocidad a 120 km/h. Existe una limitación genérica en via interurbana.

Esta infracción NO lleva aparejada pérdida de puntos. Puede consultar su saldo de puntos en www.dgt.es – DGT = Dirección General de Tráfico.

  • La matrícula –
  • Clase: Turismo
  • Marca: Kia
  • Modelo: Sportage
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?