skip to Main Content

Spaanse regering gaat vergoedingen bankdirecties extra belasten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De Spaanse minister van Werk, Valeriano Gómez, heeft in een interview met de omroep Telecinco laten weten de ‘buitensporig hoge salarissen’ van bankdirectieleden extra zwaar te willen gaan belasten. Het kan volgens de minister niet zo zijn dat de directies ruim tien keer zoveel verdienen als hun personeel.

Als voorbeeld noemt hij het excessief hoge bedrag van 10,15 miljoen euro dat jaarlijks wordt uitbetaald aan de directie van Bankia, de onlangs nieuw opgerichte bank die ontstond uit een fusie tussen Cajamadrid, Bancaja en vijf andere spaarbanken.

Vergoedingen

Om een idee te krijgen volgen hier enkele vergoedingen op een rij: zo ontving de president van Grupo Santander, Emilio Botin, in 2010 een vergoeding van 3,8 miljoen euro; Francisco Gonzalez, president van de BBVA, verdiende dat jaar 5,3 miljoen euro;

Isidro Faine, president van La Caixa kreeg 2,69 miljoen euro; Rodrigo Rato, president van Bankia, kon 3,64 miljoen euro op zijn rekening bijgeschreven zien; Angel Ron van de Banco Popular kreeg 1,23 miljoen euro en Josep Oliu van Banco Sabadell verdiende 4,64 miljoen euro.

Bankia

Een ander banknieuwtje vandaag is dat de nieuwe bank Bankia, ontstaan uit een fusie tussen Bancaja, Caja Madrid en vijf andere spaarbanken, zijn cliënten per brief heeft laten weten 2 euro aan maandelijkse commissie te berekenen aan mensen die minder dan 2.000 euro op hun rekening hebben staan.

De nieuwe regel gaat in per 13 augustus aanstaande en hiermee lijkt de bank zijn minder bedeelde cliènten te bestraffen. Zodra cliènten hun salaris of pensioen op een rekening bij Bankia laten storten vervalt de commissie.

Ook wordt het bedrag dat berekend wordt bij het opnemen van geld met een normale bankpas minimaal een euro bij geldautomaten van Servired en 3,5 euro bij andere pinautomaten. Bij de ruim 7.700 pinautomaten van Bankia zelf zal het pinnen gratis blijven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend