skip to Main Content
Leer de 17 autonome deelstaten van Spanje kennen met deze grappige muzikale video

Leer de 17 autonome deelstaten van Spanje kennen met deze grappige muzikale video

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Voor diegene die het nog niet wisten, Spanje is een complex land bestaande uit 17 autonome deelstaten en 2 autonome gemeenschappen die weer verdeeld kunnen worden in 50 provincies. Elke autonome deelstaat heeft een hoofdstad waar de regionale of autonome regering gezeteld is en daarnaast een eigen cultuur en in sommige gevallen een eigen taal. Het feit dat Spanje dus uit 17 kleine “landjes” bestaat met eigen regels en wetten waarbij een landelijke/nationale wet boven alles staat, zorgt nog wel eens voor problemen, denk daarbij bijvoorbeeld aan de deelstaten Catalonië en Baskenland.

Buiten de politieke problemen zorgen al die autonome deelstaten, provincies, comarca’s gemeenten etc ook voor verwarring bij de Spanjegangers die af en toe de weg kwijt raken. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat Lloret de Mar in Catalonië ligt want men gaat toch naar Spanje op vakantie? Mallorca hoort bij de Balearen … wat is dat nu weer? In de winter ga ik altijd naar Benidorm maar wat is dan de Comunidad Valenciana als ik weet dat het vliegveld Alicante-Elche heet?

Op het Engelstalige YouTube kanaal van Kids Learning Tube wordt haarfijn en op grappige en muzikale wijze uitgelegd hoe Spanje in elkaar zit wat betreft de autonome deelstaten en hoofdsteden onder de titel: “We are the 17 Autonomous Regions of Spain and two Autonomous Cities”. Het gaat hier om een geanimeerde versie van de kaart van Spanje waarbij men in het Engels zingt hoe Spanje wat betreft deelstaten in elkaar zit.

Als bonus geven we ook de video die ze over Nederland hebben gemaakt. Helaas is er (nog) geen video over België beschikbaar.

Heb je nu wat geleerd? Weet nu jij ook hoe Spanje in elkaar zit wat betreft de autonome deelstaten? Wil je meer weten … bekijk dan onze special eens waar we uitleggen hoe Spanje in elkaar zit, zonder te zingen helaas (of gelukkig) 😉

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. heel leuk gedaan en voor diegene die het nog niet wisten, goede informatie
    het is in de Engelse taal en er zal natuurlijk weer kritiek geschreven worden, ge kunt al raden door wie natuurlijk maar wij vinden het alvast heeeeeeeeeeeeeeeeel goed, bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken