skip to Main Content
Slimme ondernemer verkoopt succesvol via internet en in flesjes de regen uit Bilbao

Slimme ondernemer verkoopt succesvol via internet en in flesjes de regen uit Bilbao

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BILBAO – Je moet er maar op komen, echte regen in flesjes stoppen en dat via internet verkopen. Het project Lluvia de Bilbao begon waarschijnlijk als grapje maar is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle internetwinkel waar men voor 9,50 euro een 100ml flesje 100% Baskisch regenwater kan aanschaffen. De flesjes worden aangekleed en in een doos geleverd, waar ook ter wereld.

Op een goede regenachtige namiddag zat de initiatiefnemer Charly Rodriguez binnen achter het raam te kijken naar de vallende regen en bedacht hij dat dit iets zou kunnen zijn wat men kan verkopen aan Basken die ergens anders wonen. Immers, als grapje werd altijd al geroepen dat wat de Basken missen als ze ergens anders wonen, het de regen was. Dat bracht de jonge Bask op een idee en dus begon hij de echte regen die valt in flesjes te stoppen, deze leuk aan te kleden en deze daarna te verkopen via internet.

Volgens de eigenaar van Lluvia de Bilbao komt 80% van de klanten van buiten de deelstaat Baskenland zoals klanten uit Andalusië, Madrid, Catalonië en zelfs uit het buitenland zoals Frankrijk, Groot Brittannië en Duitsland.

Lluvia de Bilbao verkoopt alleen 100% echt regenwater wat alleen in het Baskenland en in concreet in Bilbao valt. De regen wordt door de eigenaar van het internetbedrijf opgevangen en daarna gefilterd in 100 ml flesjes gestopt. Daarna worden de flesjes gesloten en leuk aangekleed met een mini txapela (Baskische pet) en een pañuelo (Baskische sjaal) en in een speciaal gemaakte doos gedaan.

Het regenwater in de kleine flesjes is zeker niet bedoeld voor consumptie en slechts als souvenir of als herinnering aan Baskenland voor diegene die ver weg wonen van de Baskische regenachtig dagen en heimwee hebben naar het slechte weer, iets wat vreemd genoeg bestaat en een naam heeft gekregen: herrimina!

Overigens worden de opbrengsten, nadat de kosten gedekt zijn, verdeeld over diverse goede doelen zoals een stichting voor geestelijk gehandicapte kinderen in Bilbao en omgeving. Voor meer informatie en bestellingen van Lluvia de Bilbao kun je naar de website en online winkel gaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. goed gedaan van die man, misschien koop ik ook wel een flesje
    maar ik zal dan wel dom zijn zeker???
    allee vooruit, op naar de volgende cafépraat

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by