Search
menu
Search

Zonnepaneelinstallaties met 80 procent toegenomen in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Zonnepaneelinstallaties met 80 procent toegenomen in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nadat de nu demissionaire regering (PSOE) op 6 oktober 2018 de zogenaamde zonbelasting afschafte en de bureaucratie wat betreft het kopen, aanvragen en installeren van zonnepanelen versimpelde, is de vraag naar zonnepanelen en de installatie daarvan bij particulieren met meer dan 80% gestegen. 

In Spanje heeft men blijkbaar eindelijk het zonlicht gezien nu de wetten aangepast zijn door de (demissionaire) socialistische regering en men niet meer bang is om zonnepanelen te installeren. In 2018 steeg de installatie van zonnepanelen met gemiddeld 80%.

Het zijn echter niet alleen de regelgeving en wetten die ervoor hebben gezorgd dat er meer installaties hebben plaatsgevonden in Spanje maar ook het feit dat de zonnepanelen de afgelopen 10 jaar 81% goedkoper zijn geworden speelt een rol.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip:  Daling prijzen zonnepanelen en andere regelgeving geven impuls in Spanje[/su_note]

De installatie van zonnepanelen met een potentie van minder dan 10 Kw steeg in 2018 in vergelijking tot 2017 met 143%, de installatie van panelen met een potentie van meer dan 10 Kw steeg met 58% en de installatie van type 2, ofwel die installaties die zonne-energie opwekken om deze daarna te verkopen, steeg met 30%.

De totale potentie steeg echter minder dan het aantal zonnepanelen (80%) met 40% naar 27 Mw, mede omdat het merendeel van de in gebruik genomen installaties voor klein verbruik zijn bij particulieren.

De meeste zonnepanelen werden geïnstalleerd in de autonome regio’s Catalonië (6,3 Mw), Andalusië (5,8 Mw) en Galicië (5,9 Mw). In 2018 kwam er het dubbele aan Mw bij in Spanje vergeleken met 2017.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?