Zonnepaneelinstallaties met 80 procent toegenomen in Spanje

Zonnepaneelinstallaties met 80 procent toegenomen in Spanje
Beeld: Freepik

Zonnepaneelinstallaties met 80 procent toegenomen in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nadat de nu demissionaire regering (PSOE) op 6 oktober 2018 de zogenaamde zonbelasting afschafte en de bureaucratie wat betreft het kopen, aanvragen en installeren van zonnepanelen versimpelde, is de vraag naar zonnepanelen en de installatie daarvan bij particulieren met meer dan 80% gestegen. 

In Spanje heeft men blijkbaar eindelijk het zonlicht gezien nu de wetten aangepast zijn door de (demissionaire) socialistische regering en men niet meer bang is om zonnepanelen te installeren. In 2018 steeg de installatie van zonnepanelen met gemiddeld 80%.

Het zijn echter niet alleen de regelgeving en wetten die ervoor hebben gezorgd dat er meer installaties hebben plaatsgevonden in Spanje maar ook het feit dat de zonnepanelen de afgelopen 10 jaar 81% goedkoper zijn geworden speelt een rol.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip:  Daling prijzen zonnepanelen en andere regelgeving geven impuls in Spanje[/su_note]

De installatie van zonnepanelen met een potentie van minder dan 10 Kw steeg in 2018 in vergelijking tot 2017 met 143%, de installatie van panelen met een potentie van meer dan 10 Kw steeg met 58% en de installatie van type 2, ofwel die installaties die zonne-energie opwekken om deze daarna te verkopen, steeg met 30%.

De totale potentie steeg echter minder dan het aantal zonnepanelen (80%) met 40% naar 27 Mw, mede omdat het merendeel van de in gebruik genomen installaties voor klein verbruik zijn bij particulieren.

De meeste zonnepanelen werden geïnstalleerd in de autonome regio’s Catalonië (6,3 Mw), Andalusië (5,8 Mw) en Galicië (5,9 Mw). In 2018 kwam er het dubbele aan Mw bij in Spanje vergeleken met 2017.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.