menu: rubrieken, zoeken & meer

Catalonië sluit vanwege corona-uitbraken een deel van de provincie Lerida

Catalonië sluit vanwege corona-uitbraken een deel van de provincie Lerida
Beeld: Twitter

Catalonië sluit vanwege corona-uitbraken een deel van de provincie Lerida

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LERIDA – De Catalaanse autoriteiten hebben vanwege steeds meer corona-besmettingen bij diverse uitbraken in de provincie Lerida een deel van dit gebied afgesloten. Dat wil zeggen dat ongeveer 209.000 inwoners van de deelregio Segría weer terug zijn bij af en in een regionale quarantaine moeten, het niet mogelijk is om dit gebied binnen te komen of te verlaten tenzij je er woont of werkt of in geval van overmacht. Het is wel toegestaan om over de snel- en autowegen te rijden om bv. van Aragón naar Catalonië te rijden en vice versa. 

Op vrijdag werden inwoners van de nabijgelegen dorpen in de autonome regio Aragón afgeraden om naar het ziekenhuis in het Catalaanse Lerida te gaan en in plaats daarvan naar het kleinere Aragonese ziekenhuis in Barbastro te gaan. 

Op vrijdag begonnen de Catalaanse gezondheidsautoriteiten ook met het opzetten van een noodziekenhuis omdat men meer besmettingen verwacht bij het regionale ziekenhuis Hospital Arnau de Vilanova in Lerida.

In de deelregio Segría in de provincie Lerida zijn op dit moment 9 corona-uitbraken waarvan er 8 horen bij de gezondheidsregio Lerida en 1 bij de gezondheidsregio Vall d’Aran.

Op het moment van schrijven zijn er meer dan 130 besmettingsgevallen bekend maar dat aantal stijgt elke dag. Sinds de aanvang van de pandemie zijn meer dan 4.030 besmettingsgevallen gemeld in de hele provincie Lerida waar in totaal 240 personen zijn overleden als gevolg of met het coronavirus en waar 1.339 personen werden opgenomen of opgenomen zijn in ziekenhuizen.

De uitbraken zijn op dit moment  in Lerida geregistreerd bij vier fruitbedrijven, een agro voedingsbedrijf, een wooncomplex, een geriatrische residentie en het Jericó hostel waar daklozen verblijven. In de Vall d’Aran zijn er besmettingen geregistreerd na een familiebijeenkomst.