menu: rubrieken, zoeken & meer

België plaatst Catalonië, Aragón en Valencia regio op rood vanaf 7 juli

België plaatst Catalonië, Aragón en Valencia regio op rood vanaf 7 juli
Beeld: 123rf

België plaatst Catalonië, Aragón en Valencia regio op rood vanaf 7 juli

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op zondag hebben de Belgische autoriteiten zoals verwacht de kleurcodes voor Spanje aangepast als gevolg van de verandering van afgelopen donderdag 1 juli op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). In het schema wat op deze pagina te vinden is staan nu geen groene maar wel oranje en rode gebieden.

De Belgische autoriteiten kijken voor de bepaling van hun reisadviezen onder andere naar de wekelijkse kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) waarop groene, oranje en rode kleuren staan waarmee de corona-situatie in gebieden of landen wordt aangegeven. Afgelopen donderdag 1 juli werd een nieuwe kaart gepubliceerd waarop de groene regio’s in Spanje verdwenen en oranje gebieden naar rood gingen.

België kijkt elke zondag naar de lijst van landen en de kleurcodes van het ECDC van de donderdag daarvoor. Wijzigingen worden dan vanaf maandag ingevoerd en als een gebied of land naar rood verandert wordt dat op woensdag ingevoerd.

Ieder land of gebied/regio krijgt van België een kleurcode. Sommige maatregelen die van toepassing zijn op reizen naar België hangen af van de kleurcode van het land of de regio.

  • Kleurcode rood: regio’s of landen waar personen een hoog risico op besmetting lopen.
  • Kleurcode oranje: regio’s of landen waarvoor een matig risico op besmetting is vastgesteld.
  • Kleurcode groen: regio’s of landen waarvoor een laag risico op besmetting is vastgesteld.

Kleuren

Alle landen van de Europese Unie en Schengenzone hebben kleurcode groen en voor Spanje geldt vanaf maandag 5 juli het volgende:

Vanaf maandag 5 juli heeft geen enkel gebied of regio in Spanje de kleur GROEN.

Vanaf maandag 5 juli hebben 11 gebieden of regio’s in Spanje de kleur ORANJE: Balearen, Galicië, Asturië, Baskenland, Navarra, Madrid regio, Castilië en León, Castilla-La Mancha, Extremadura, Murcia en Ceuta

Vanaf maandag 5 juli en/of woensdag 7 juli hebben 8 gebieden of regio’s de kleur ROOD: Aragón (vanaf 7 juli), Catalonië (vanaf 7 juli), Cantabrië, La Rioja, Andalusië, Canarische Eilanden, Valencia regio (vanaf 7 juli) en Melilla (vanaf 7 juli).

  • Meer informatie over de kleuren in België lees je HIER.
  • Meer informatie over reizen vanuit en naar België/Spanje lees je HIER.
KLIK voor een groter beeld