skip to Main Content
De hoogste huurprijs van Spanje is 42.000 euro per maand in Marbella
Foto: Idealista.es

De hoogste huurprijs van Spanje is 42.000 euro per maand in Marbella

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: Idealista.es

Foto: Idealista.es

MADRID – De woningverkoop- en verhuur website Idealista heeft de huurprijzen van vele steden bekeken en vergeleken waarna men de conclusie kon trekken dat de duurste huurprijzen te vinden zijn in Marbella, Barcelona, Madrid en het eiland Ibiza. Hier bevinden zich de 15 duurste huurwoningen van Spanje met huurprijzen die boven de 10.000 euro per maand liggen met als duurste maandelijkse huurprijs 42.000 euro in Marbella.

Huren in Spanje kan goedkoop zijn maar voor diegene die geld genoeg hebben kan het ook erg duur zijn. De woningverkoop- en verhuur website Idealista heeft de huurprijzen die ze op hun website hebben staan vergeleken en vastgesteld dat de duurste huurprijs 38.950 euro was voor een woning in de luxe wijk Sierra Blanca in de badplaats Marbella. Overigens is de huurprijs sinds het verschijnen van het artikel in de Spaanse kranten verhoogd naar 42.000 euro.

Marbella

In het geval van Spanje’s duurste huurhuis gaat het om een alleenstaande villa hoog boven Marbella met 9 slaapkamers en 7 badkamers verspreidt over een woonoppervlakte van 1.900 vierkante meter en twee verdiepingen. Uiteraard heeft het huurhuis met zeezicht in de Sierra Blanca wijk een grote tuin, zwembad, gymzaal, sauna en wordt het compleet gemeubileerd verhuurd, ideaal voor een paar maanden overwinteren dus.

Barcelona

Op de tweede plaats van deze lijst staat een woning op de Tibidabo berg hoog boven de stad Barcelona. Hier ligt aan de Avenida Tibidabo een woning met de maandelijkse huurprijs van 18.363 euro gevolgd door nog twee woningen in Marbella, een in de Sierra Blanca wijk voor 16.300 euro per maand en een in de Guadalmina Baja wijk voor 16.267 euro per maand.

Madrid

De duurste huurwoningen in Madrid zijn te vinden in de wijken La Moraleja en Alcobendas met maandelijkse huurprijzen van 15.750 euro en een woning voor 25.000 euro per maand maar deze werd uit de lijst gelaten want die is net verhuurd.

Ibiza

Op het eiland Ibiza staat een woning die de zesde plaats in beslag neemt op de lijst van duurste huurhuizen van Spanje. Het gaat om een woning in de Calle San Rafael in de plaats Santa Eulalia del Río met een huurprijs van 15.333 euro per maand.

Top 15

Buiten deze eerder genoemde woningen zijn er nog meer huizen die op de top 15 lijst van duurste huurhuizen staan. In Madrid zijn woningen te vinden met huurprijzen tussen de 10.000 en 15.000 euro in de wijken La Florida, La Finca de Pozuelo de Alarcón, Puerta de Hierro en Moraleja. Ook zijn er nog drie woningen te vinden in Barcelona met huurprijzen tussen 10.257 en 10.500 euro en een woning op Ibiza met als huurprijs 11.200 euro.

Gemiddeld

De gemiddelde huurprijs in Spanje is natuurlijk veel lager en ligt rond de 7,80 euro per vierkante meter (en niet 22,11 euro zoals in Marbella). Een woning van 80 vierkante meter heeft dus een gemiddelde huurprijs van 624 euro per maand, zo’n 62 keer goedkoper dus dan de duurste huurwoning van Spanje in Marbella – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken