skip to Main Content
Reuzenafval als onderdeel van campagne op stranden van Ibiza

Reuzenafval als onderdeel van campagne op stranden van Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ibiza-afval1aIBIZA – De gemeente Sant Josep is een campagne begonnen om de gebruikers van de stranden erop te wijzen dat men het afval moet opruimen. Dat wilde de gemeente echter niet doen op de gebruikelijke wijze met informatieflyers maar men koos voor afval in groot formaat. Diverse stranden zijn tot maandag 8 augustus bezaait met enorme sigarettenpeuken, blikjes, doppen, zonnebloempitten en drankverpakkingen, volgens de gemeente het meest voorkomende afval.

De campagne van het reuzenafval of afval in het groot is een verwezenlijking van wat men dagelijks moet opruimen op de stranden omdat de gebruikers daarvan niet de moeite nemen hun afval in de daarvoor bestemde afvalbakken te gooien. Bij de ingangen van de Playa d’en Bossa, Cala Bassa, Cala Compta, Cala Tarida, Cala Vadella, Cala d’Hort, Port des Torrent, Cala de Bou en Salinas liggen nu gigantische sigarettenpeuken, blikjes, doppen, zonnebloempitten en drankverpakkingen.

De gemeente heeft voor dit afval gekozen omdat dit hetgeen is wat de schoonmaakdiensten dagelijks het meeste aantreffen. Er werd gekozen voor deze bijna kunstzinnige actie om niet alleen de aandacht te vestigen op het afvalprobleem maar dat ook op een redelijk ludieke manier te doen. Naast de enorme afvalobjecten zijn er bij de stranden ook mensen aanwezig die meer informatie geven aan de geïnteresseerden.

Laten we hopen dat de gemeenteactie effect heeft en dat de strandgangers inderdaad meer zullen gaan letten op het weggooien van afval waardoor de stranden, waar ze zelf elke dag gebruik van maken, mooier en beter zullen zijn – (Remco Stoffer)

ibiza-afval1

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken