Search
menu
Search

Toerist wordt aangevallen door “looky-looky” straatverkopers in Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Toerist wordt aangevallen door “looky-looky” straatverkopers in Barcelona

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Een Amerikaanse toerist is afgelopen woensdag door een groep Afrikaanse straatverkopers geschopt, geslagen en verwond toen hij besloot een vrouw met kinderwagen te helpen. José zegt dat hij zag dat enkele straatverkopers de vrouw bedreigden en lastig vielen waarop hij besloot de vrouw te hulp te schieten.

José Bravo is een Amerikaan van Cubaanse afkomst en is voor de eerste keer met zijn familie op vakantie in Barcelona. Nu wil hij echter zo snel mogelijk weg omdat hij bang is om nog op straat rond te lopen.

Die angst is terecht want de Amerikaan werd woensdagavond door een groep Afrikaanse straatverkopers flink aangepakt op de Plaza Catalunya. Dat gebeurde nadat de 45-jarige José besloot een alleengaande vrouw met kinderwagen te hulp te schieten. Hij stond met zijn vrouw, kinderen en enkele vrienden aan de andere kant van het plein toen hij spontaan besloot de vrouw te helpen omdat blijkbaar niemand anders dat deed.

Die keuze was wellicht niet de beste (maar wel de meest logische) aangezien de straatverkopers hun aandacht op de Amerikaanse toerist keerden en hem sloegen, schopten, duwden, aan het haar getrokken en met een riem in het gezicht sloegen. Gezien de escalatie van de situatie besloot José weg te lopen, zoals op de video te zien is. Later is ook gebleken dat een van de Afrikaanse mannen een mes bij zich droeg wat hij gelukkig niet gebruikt heeft.

Uiteindelijk raakte de 45-jarige José gewond aan zijn hoofd en gezicht en werd hij door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Eenmaal uit het ziekenhuis besloot de Amerikaan aangifte te doen van de aanval bij de Catalaanse politie die een onderzoek heeft ingesteld maar nog geen arrestaties heeft verricht of iemand heeft aangehouden.

José Bravo weet echter zeker dat hij zo snel mogelijk Barcelona wil verlaten omdat hij bang is om nog op straat te lopen uit angst dat hij opnieuw aangevallen wordt. Hij heeft ook gezegd dat hij nooit meer terug zal keren naar Barcelona.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?