Toerist wordt aangevallen door “looky-looky” straatverkopers in Barcelona

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Een Amerikaanse toerist is afgelopen woensdag door een groep Afrikaanse straatverkopers geschopt, geslagen en verwond toen hij besloot een vrouw met kinderwagen te helpen. José zegt dat hij zag dat enkele straatverkopers de vrouw bedreigden en lastig vielen waarop hij besloot de vrouw te hulp te schieten.

José Bravo is een Amerikaan van Cubaanse afkomst en is voor de eerste keer met zijn familie op vakantie in Barcelona. Nu wil hij echter zo snel mogelijk weg omdat hij bang is om nog op straat rond te lopen.

Die angst is terecht want de Amerikaan werd woensdagavond door een groep Afrikaanse straatverkopers flink aangepakt op de Plaza Catalunya. Dat gebeurde nadat de 45-jarige José besloot een alleengaande vrouw met kinderwagen te hulp te schieten. Hij stond met zijn vrouw, kinderen en enkele vrienden aan de andere kant van het plein toen hij spontaan besloot de vrouw te helpen omdat blijkbaar niemand anders dat deed.

Die keuze was wellicht niet de beste (maar wel de meest logische) aangezien de straatverkopers hun aandacht op de Amerikaanse toerist keerden en hem sloegen, schopten, duwden, aan het haar getrokken en met een riem in het gezicht sloegen. Gezien de escalatie van de situatie besloot José weg te lopen, zoals op de video te zien is. Later is ook gebleken dat een van de Afrikaanse mannen een mes bij zich droeg wat hij gelukkig niet gebruikt heeft.

Uiteindelijk raakte de 45-jarige José gewond aan zijn hoofd en gezicht en werd hij door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Eenmaal uit het ziekenhuis besloot de Amerikaan aangifte te doen van de aanval bij de Catalaanse politie die een onderzoek heeft ingesteld maar nog geen arrestaties heeft verricht of iemand heeft aangehouden.

José Bravo weet echter zeker dat hij zo snel mogelijk Barcelona wil verlaten omdat hij bang is om nog op straat te lopen uit angst dat hij opnieuw aangevallen wordt. Hij heeft ook gezegd dat hij nooit meer terug zal keren naar Barcelona.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

37
Reageer op dit artikel

15 Comment threads
22 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Peter

Zeg maar 1 ding tegen volgend jaar verhuizen wij naar Hawaii weg uit Europa wat volledig naar de maan gaat.

Johan

Kan er iemand mij laten weten welk land nog veilig is. Als ik het mag geloven dan is Schotland nog een van de veiligste in Europa doch daarbuiten weet ik het niet meer want het is overal hetzelfde met zij die willen profiteren van de ander en te beginnen met de groot kapitalisten want zij zijn de oorzaak van alle kwaad daar zij maar een slogan hebben en dit is deze van Alexander en niets voor een ander!

Rob

Het is nou eenmaal ongeciviliseerd volk. Ze kunnen niks,ze willen niks.
Wat ze wel kunnen is intimideren,met een groep personen lastig vallen of erger. Met stenen en uitwerpselen smijten,met dank aan de EU,en die geitewollensokken figuren met hun ( reddingsboten).

Wizza

Het heeft heel lang geduurd, maar langzaam begint het kwartje te vallen. Ik vrees echter dat het te laat is. Het leger zonder uniform is binnen.

OPA45

Precies, ik denk hetzelfde het overgrote deel wat uit zee komt zijn allemaal kwartiermakers voor de overname van Europa.

Van steen marc

Zijn ze nu in Europa gek geworden om dit allemaal toe te laten, is er dan niemand die de brave burgers kan beschermen?
Nou dan verschieten ze ervan dat het recht in eigen handen genomen wordt met alle gevolgen van dien .
De politie in Spanje blijkt geen inspanningen te doen om de illegalen een een halt toe te roepen, maar o wee als je ,je paspoort niet bij hebt.
Het wordt alleen maar erger in Europa , en blijkbaar weten deze wilden dat we bang zijn

Johan

Wordt Spanje het volgende land dat we zullen moeten mijden als we op reis gaan. In welk Europees land zal het binnen een aantal jaren nog veilig zijn om te reizen? De laksheid dat men nu aan de dag legt zal voor Europa een ondergang zijn. De ziekte van Noord-Africa wordt langzamerhand een realiteit in Europa! Wij hadden zoveel troeven doch onze politieke leiders denken maar aan een iets en dit is hun zakken zo vlug mogelijk te vullen… Ongelooflijk naïef en ik vraag mij af waar we naar toe gaan…

Amerigo

Johan, ik kan je nog enkele landen opnoemen waar ik deze zomer ben doorgereisd, Finland, Rusland, Estland, Letland, Lithouwen, Polen, Tsjechië, Hongarije en nog enkele andere ex-Oostbloklanden.

liliane.vervliet@skynet.be

Deze invasie is al heel lang bezig in gans Spanje ,de politie wil en kan hier niets aan doen.Wegjagen en binnen 15’staan ze terug.Verleden jaar op de trap naar de kathedraal in Palma versperden ze doodleuk de weg.Langs de prachtige omwalling was geen plaats onbezet,allemaal ingenomen door negers met de ganse familie tussen hun rommel koopwaar.

Johan

Er niets aan kopen en ze verdwijnen vanzelf! Dan trekken ze elders en dan begint daar het probleem! En onze politiekers doen er niets aan want wat baten kaars en bril als den uil niet zienen wil…

TOM DE GROOT

wat spanje nodig heeft is een sterke man , in het verleden hadden ze franco , die wist wel raad met dat gespuis , helaas in west Europa hebben de linkse verraders , dwazen en idioten het voor het zeggen , gekozen door de onnozele labiele linkse kiezers , arm spanje / arm Europa , continent van naieve dwazen

Ron

Er word heus wel wat aan gedaan alleen krijg je dat niet te zien of te horen.
En idd laat die linkse rakkers er een paar in huis nemen ,dan is het snel afgelopen.
Dicht de grenzen, het word net een rattenplaag !

Ronaldo

Oeps, spoel je mond. Wil je nooit meer dwepen met types als Franco. Je weet niet wat je zegt!

Jan Honnebier

Wat een enorme stommiteit van de nieuwe Spaanse regering om nu hun prachtige land voor het hopeloze Afrika open te stellen. Men moet daar eindelijk eens de problemen zelf gaan oplossen, desnoods met steun van de EU. Waarom lukt het China wel om daar invloed te krijgen en Europa nog steeds niet. Totdat er iets op dit vlak geregeld is de grenzen potdicht houden. Waarom zouden wij de problemen van een zeer achterlijke samenleving willen importeren en daarmee onze verworvenheden kapot maken?

Juan74

Ik ben zeker geen fan van de PSOE en Sanchez, maar eerlijk is eerlijk, hij is pas 2 maanden bezig en de ellende is al jaren aan de gang. Dat er nu zoveel naar Spanje komen komt niet alleen maar doordat Spanje al jaren problemen voor zich uit schuift, maar vooral ook doordat anderen zoals de Italianen, Malta en de voormalige Oostblok landen, een keihard beleid hebben. Maar je hebt gelijk, grenzen potdicht, maar dan vooral vanaf afstand, dus grenzen in Noord-Afrika dicht, als ze eenmaal daar uit zijn, dan is het lastig te stoppen. Dus grenzen dicht is een… Lees verder »

OPA45

In heel Europa doet niemand wat ik weet zeker dat Franco een probate oplossing zou hebben gevonden voor dit probleem. Het probleem is dat de mensen aldoor maar op links blijven stemmen en die zeggen juist kom maar binnen jongens ruimte zat en ze krijgen van alles waar een ander voor moet betalen. Ze komen uit zee drijven maar 80 tot 90 procent komt met een andere bedoeling en dat hebben ze nergens door zeker in Brussel niet.
Die arme amerikaan verdient juist een forse beloning en mag zich scharen in het rijtje van helden.

Juan74

Italianen, rechtse regering, Oostenrijk, Idem dito. Duitsland, binnen kort ook, je noemt jezelf Opa, geen idee of je nog weet wat er de vorige keer gebeurde in Duitsland toen de extreem rechtsen aan de macht kwamen? Mensen moeten stoppen met denken in termen van links en rechts, maar gaan denken in oplossingen en ik vrees dat de politiek alleen maar reactief is en niet actief. Ze kijken eerst en dan reageren ze, regeren is vooruit zien, maar er is geen enkele partij die dat inziet. Het volk moet de macht grijpen en zelf mensen uit de praktijk naar voren schuiven… Lees verder »

OPA45

Wat er toen gebeurd is zal zich zeker niet herhalen, ik ben bovendien een grote suporter van de staat Israel die weten ook hoe ze bepaalde zaken moeten aanpakken.
Voor ons blijft er niets anders over dan een volksopstand maar als die komt is het voor Europa te laat.

Freek

Ook een land die alles onderdrukt fijne opa ben jij

Freek

Juan niet vaak met je eens maar nu sta ik volledig achter jou opmerking.
Het maakt niet uit links of rechts zolang de wapenindustrie nog zoveel invloed heeft.

Piet

Ja hoor Franco wist wel raad ermee of anders had ie zijn vriendje Adolf er wel bij gehaald.
Het is te gek voor woorden dat gasten in dit land Franco aanhalen onder wie de bevolking zo geleden heeft, er tienduizenden mensen zijn opgepakt en vele verdwenen, babies werden verkocht aan rijke families, geen buitenlandse taal mocht worden geleerd of kranyen noch boeken gelezen wordem… Lekkere vent die Franco en dat wens je terug. Ik zou zeggen verhuis naar Venezuela want daar zit er net zo een.

OPA45

Nee die is juist van linkse signature meer voor U dus.

Ronaldo

Exact. Prima verwoordt.

Fernando

Het wordt tijd dat overal in Europa het leger gaat ingrijpen,de straten schoon veegt en dit vuilnis terugstuurt naar het continent waar in 2000 jaar geen enkele vooruitgang is geboekt, men nog steeds met speren naar elkaar loopt te gooien en het er niet naar uitziet dat er ook maar enige vorm van intelligentie vandaan zal komen. Wij hebben helemaal niets en niemand uit Afrika nodig.

Juan74

Ineens hoef ik niet meer bang te zijn dat mensen mijn reactie racistisch vinden.

OPA45

Er is nog nooit iets uitgevonden. Je ziet er nooit iemand werken altijd maar oorlog en vechten met elkaar of ze staan op hoeken en straten te kijken. De enige die hard werken zijn de vrouwen.

Regina

t wil weer eens lukken, t zijn weer Afrikanen

Dick

Nee, het zijn eskimo’s…

Jaap

In onze woonplaats zijn de afgelopen jaren diverse winkeliers failliet gegaan, omdat zij netjes alle kosten voor hun winkeltje betaalden, maar op den duur bijna niets meer verkochten, omdat de straatverkopers dezelfde zaken voor minder aanbieden. Dát is pas discriminatie en bovendien werken de corrupte ambtenaren en agenten samen met mensenhandelaren, die verantwoordelijk zijn voor de aanwezigheid voor zovele Afrikanen in Spanje. Dat deze mensen de armoe in hun land ontvluchten begrijp ik ergens nog wel, maar nu worden zij als moderne slaven misbruikt en krijgen ze pas na jaren hun paspoort terug van de lui waar ze voor moeten… Lees verder »

Freddy

De ganse multi-cul wordt ons door slinks door ons strot geduwd(zie de migratie cijfers sinds PSOE aan de macht is), geholpen door de MSM-media. Ikzelf woon in een dorpje van 2000 inwoners, maar zie meer negers in de straatverkoop dan authentieke spaanse winkeliers. Dit is geen kruitvat….maar regelrecht de ondrwerping van Europa(gesteund door EC en alle linkse partijen).

annah

overal aan de stranden worden we lastiggevallen door aziatische massagedames die na een massage hun handen niet wassen maar afvegen aan een klein doekje, je moet in het zand gaan liggen omdat ze de politie in de gaten moeten houden … vaak zijn er nog mogelijkheden ná de massage …..

Anoniem

geil, en dat op een vol strand? Heb ze nog nooit gezien.

frankmouthaan89@hotmail.com

Wat heeft dat met straatverkopers en deze vechtpartij te maken dan? En mogelijkheden na de massage op het strand? Wat een hoop onzin zeg.

Jopke

Ze zullen ze wel vinden want er zijn beelden. Trouwens steeds hetzelfde liedje: in groep staan ze sterk maar alleen gaan de lafaards snel lopen. Ik ben vroeger portier geweest in 1 der zwaarste buurten vd stad en weet hoe je je moet gedragen als je voor een meerderheid staat. Tracht de bende te kalmeren en als dit niet lukt concentreer je dan op 1 iemand en zorg dat die in het ziekenhuis komt te liggen (de rest vd bende kan dan makkelijker opgespoort worden). Nadeel: ofwel zijn de anderen afgeschrikt ofwel lig je ook in het ziekenhuis. Wellicht het… Lees verder »

Juan74

Hoe je er ook naar kijkt Jopke, dit is gewoon tuig waar ze eens hard tegen op moeten treden. Willen ze niet luisteren, weg ermee, klinkt hard en mensen zullen het wel weer racisme noemen, maar de realiteit is gewoon keihard, Spanje en Europa zitten niet op dit soort mensen te wachten en zijn ook niet in staat zoveel extra mensen te herbergen.
Het zijn allemaal jongelui die desnoods met geweld het land inkomen, en die lui verkopen allemaal nep artikelen, als ik dat doe, ben ik mijn handel kwijt en kan ik brommen….te gek voor woorden.

Jopke

Tja, Europa heeft nu eenmaal de kaart vd multiculturele samenleving getrokken met alle gevolgen vandien en wij Europeanen (lees: onze generaties) zijn hier niet voorbereid op de verschillende vormen van samenleven zoals afrikanen, moslims,…
Neemt niet weg dat iedereen zijn handjes van anderen moet afhouden. In een moderne samenleving moet IEDEREEN leren zijn mond te gebruiken ipv zijn handen.
Ikzelf heb de meeste “brandjes” meestal verbaal kunnen blussen en nu ik wat ouder wordt “ontloop” ik dergelijke brandjes liever (vooral omdat tegenwoordig zowat iedereen kennelijk met een soort v wapen op zak rondloopt)

Juan74

Veel strenger optreden tegen die straatverkopers. Je kan nergens meer rustig zitten eten of om de 2 minuten staat er wel eentje aan je tafel.
Zo irritant.
Er zijn er domweg teveel en op sommige plaatsen ook zeer agressief.
Ze zijn ongevraagd hier gekomen. Laten ze zich dan op zijn minst gedragen volgens onze normen en waarden en anders….terug sturen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.