Handige smartphone apps als je in Spanje verblijft

Handige smartphone apps als je in Spanje verblijft
Beeld: 123rf

MADRID – De smartphone of tablet is tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken en ook tijdens de vakantie wordt er veel gebruik van gemaakt. Uiteraard is de smartphone of tablet makkelijk om tijdens je verblijf in Spanje het actuele Spanje nieuws te lezen op SpanjeVandaag of tips en wetenswaardigheden te vinden op SpanjeWeetjes maar er zijn ook makkelijke apps die je kunt gebruiken tijdens je vakantie in Spanje.

Naast de gebruikelijke smartphone apps zoals WhatsApp, Instagram, Facebook, Spotify en Netflix of ZiggoGo zijn er nog veel meer apps die een verblijf in Spanje makkelijker maken. Hieronder hebben we er enkele op een rijtje gezet. Heb je nog tips? Laat het ons weten door middel van een reactie onder het artikel 🙂

Google Maps (navigatie en meer)

Voor diegene die geen extra navigatiesysteem mee willen nemen op vakantie is het misschien handig om Google Maps op de mobiel of tablet te gebruiken. Via deze app kun je niet alleen je vakantieplaats en omgeving op kaart, satellietfoto of op straatniveau bekijken maar is het ook mogelijk te navigeren en veel meer, zoals we omschrijven in ons artikel over Google Maps.

Nu kost het gebruik van Google Maps normaal gesproken veel dataverkeer en dat is ondanks het vrije roaming gebeuren binnen de EU in het buitenland niet echt wenselijk. Daarom is het mogelijk om kaarten te downloaden op je smartphone zodat je al voordat je op vakantie gaat de badplaats of omgeving kunt installeren om offline te bekijken. Beschikbaar voor iOS en Android.

LEESTIP: De Ale-Hop winkels in Spanje

Google Translate

100 kilo woordenboek in je broekzak: deze briljante app vertaalt tussen 64 talen, o.m. Nederlands, Duits, Engels, Chinees en uiteraard Spaans, Catalaans etc. Je kunt woorden of zinnetjes intikken, maar ook in (laten) spreken en zelfs vertalingen laten uitspreken. Werkt zowel online als offline en is beschikbaar voor iOS en Android.

ANWB Vakantiehulp app

Op vakantie is alles vaak nét even anders. Verkeersdrukte in Frankrijk, noodnummers in Spanje… Gelukkig heb je met de ANWB Vakantiehulp app overal hulp bij de hand. Vind tolprijzen, brandstof, routeinformatie, lokale verkeersregels, de ANWB Alarmcentrale en nog veel meer bij elkaar in één handige app. Gebruik ‘m vooraf en onderweg. Beschikbaar voor iOS en Android.

InfoMedusa (kwallen)

Als je naar het strand gaat in Spanje kun je er soms niet omheen, kwallen. Om nu te weten of er kwallen te vinden zijn op je favoriete strand kun je gebruik maken van de Spaanse app InfoMedusa.. Door deze app te gebruiken kun je niet alleen zien of er al kwallen op het strand zijn maar ook de voorspellingen voor kwallen langs de kust bekijken. Erg makkelijk dus. Beschikbaar voor iOS en Android.

AlertCops (politie)

Er bestaat een app voor de Iphone en android smartphone zodat je meteen een misdrijf kunt melden zonder Spaans te praten. Als je slachtoffer bent van een misdrijf dan is de aangifte al zo moeilijk als het ondergaan van het misdrijf als je geen Spaans praat.

Deze app is te downloaden via Google Play en Apple, vervolgens moet men registreren en confirmeren met een SMS. Als dit eenmaal achter de rug is en men geaccepteerd is, kan men elk misdrijf aan de overheid melden zonder dat men Spaans spreekt. Bovendien, kan men de GPS functie van de smartphone koppelen aan deze app en bij gebruik van de app weet de politie uw locatie.

Spaans leren met 6000 woorden

De app Spaans Leren is een applicatie met meer dan 6000 woorden. Deze zijn allemaal onderverdeeld in verschillende onderdelen en categorieën. Je begint op een relatief makkelijk niveau, waarna de moeilijkheidsgraad verder omhoog gaat. Daarnaast is de Spaans Leren app ook offline te gebruiken, wel zo makkelijk als je in een tapasbar staat bijvoorbeeld. Beschikbaar voor iOS en Android.

Tripadvisor

Op Tripadvisor vind je miljoenen reizigersbeoordelingen, foto’s en kaarten van accommodaties, hotels en bezienswaardigheden overal ter wereld en ook heel veel in Spanje. Je kunt via de app direct een vlucht of hotel boeken en opties in je omgeving vinden. Perfect voor én tijdens de reis. Beschikbaar voor iOS en Android.

Booking

Met de app van Booking.com kun je direct een hotel reserveren, papierloos inchecken en offline kaarten bekijken. Je hebt de keuze uit ruim 855.000 hotels, appartementen en vakantiehuizen. Met meer dan 77 miljoen beoordelingen kies je het beste verblijf. Ook voor een last-minute hotelreservering als je eenmaal in Spanje bent. Beschikbaar voor iOS en Android.

AirBnB

Naast Booking.com bestaat ook het meer conflictieve AirBnB in Spanje waarmee het mogelijk is om particuliere accommodaties te vinden in Spanje. AirBnB is bijna overal ter wereld wel vertegenwoordigd, en met de app kun je super makkelijk reserveren en contact houden met je gastheer of -vrouw. Beschikbaar voor iOS en Android.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

11
Reageer op dit artikel

8 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Martine De Vrieze

Heel nuttige informatie , Google translate gebruik ik , heel handig .

Anoniem

Google translate, voor in gesteld op spaans/nederlands. Woord intikken en je hebt direct de vertaling. Ideaal!

Janus

Taximes voor het eenvoudig bestellen van een taxi plus allerhande info en inzicht in de te verwachten kosten.
En i.p.v. Google Translate gebruik ik liever in de browser de site Deepl.com wegens betere vertalingen.

Overigens jammer dat er nog geen apps zijn voor wandelaars en speleologen, om verdwalen te voorkomen!😉😙😙😙

ClauO

Wikiloc

René

Hoe heet de spaams leren app

Marja

Ik heb reverso en vocabulari trainer zijn best oke deze app’s

h.e.ster@hotmail.com

Hartelijk dank voor dit artikel met geweldige tips. Ik heb de Alert cops app meteen geïnstalleerd. Alhoewel ik hoop deze nooit nodig te hebben, is het prettig om hem te hebben als de nood aan de man is.

Pank

Een kleine greep uit mijn iPhone collectie:

WAZE: brengt je feilloos naar de meest onmogelijke eindbestemmingen. incl. snelheidscontrole.

AROUNDME: Geeft alle informatie in de buurt. Van kroeg tot apotheek.

FLIGHTRADAR: Mocht je iemand van het vliegtuig moeten ophalen…… check hiermee of het vliegtuig überhaupt is vertrokken of vertraging heeft.

Vergeet niet VPN te gebruiken in openbare plaatsen. Buiten de protectie geeft het de mogelijkheid om b.v. Nederlandse kanalen te zien, die anders niet in het buitenland uitgezonden mogen worden.

Tibor

goedenavond!

Geweldig!eindelijk nuttige informatie of moet ik nuttiger zeggen!Doe zo voort en meer van dat!👌

Heere

Vergeet de app blabla cat niet… Goedkoper reizen kun je niet en je ontmoet veel mensen….
En naast Google maps gebruik ik bij het wandelen in de bergen MAPSME,waar ook de kleinere paden op te vinden zijn….
Daarnaast gebruik ik nog de hoogtemeter en de geluidsmeting niet vergeten
In Spanje geen overbodige luxe!!
Tenslotte de app Windy… met deze app kun je heel goed zien hoe de windstromingen zijn en hoe grote invloed is van de bergen in Spanje…..

Gerard de Vries

Wikiloc Wandelsite. in Spanje staat het begin en het eind van de wandeling aangegeven. Er tussen in moet je het zelf uitzoeken. Route en kaart altijd bij de hand Werkt ook alleen met GPS.
Whoosh! ParkeerappAls je op kenteken moet parkeren met onduidelijke instructies in het Spaans.
Aena app voor bv alle Spaanse vliegvelden. Als je vaak mensen ophaald kun je het parkeren automatiseren. De slagboom opent zonder kaartje. Via bank afrekenen. Je krijgt ook nog korting.
Here app. Gratis navigatie. Ook alleen met GPS

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.