Handige smartphone apps als je in Spanje verblijft

Oeps ... foto ontbreekt!

Handige smartphone apps als je in Spanje verblijft

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De smartphone of tablet is tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken en ook tijdens de vakantie wordt er veel gebruik van gemaakt. Uiteraard is de smartphone of tablet makkelijk om tijdens je verblijf in Spanje het actuele Spanje nieuws te lezen op SpanjeVandaag of tips en wetenswaardigheden te vinden op SpanjeWeetjes maar er zijn ook makkelijke apps die je kunt gebruiken tijdens je vakantie in Spanje.

Naast de gebruikelijke smartphone apps zoals WhatsApp, Instagram, Facebook, Spotify en Netflix of ZiggoGo zijn er nog veel meer apps die een verblijf in Spanje makkelijker maken. Hieronder hebben we er enkele op een rijtje gezet. Heb je nog tips? Laat het ons weten door middel van een reactie onder het artikel 🙂

Google Maps (navigatie en meer)

Voor diegene die geen extra navigatiesysteem mee willen nemen op vakantie is het misschien handig om Google Maps op de mobiel of tablet te gebruiken. Via deze app kun je niet alleen je vakantieplaats en omgeving op kaart, satellietfoto of op straatniveau bekijken maar is het ook mogelijk te navigeren en veel meer, zoals we omschrijven in ons artikel over Google Maps.

Nu kost het gebruik van Google Maps normaal gesproken veel dataverkeer en dat is ondanks het vrije roaming gebeuren binnen de EU in het buitenland niet echt wenselijk. Daarom is het mogelijk om kaarten te downloaden op je smartphone zodat je al voordat je op vakantie gaat de badplaats of omgeving kunt installeren om offline te bekijken. Beschikbaar voor iOS en Android.

794bbcd6aa7baf0692ff6edad8d5f5d3
Op vakantie in Spanje met Google Maps
Er zijn smartphone apps die reuze handig zijn tijdens een bezoek aan Spanje. Een daarvan is Google Maps voor straatplannen, navigatie, restaurants en veel meer.
icoon2022www.spanjevandaag.com

Google Translate

100 kilo woordenboek in je broekzak: deze briljante app vertaalt tussen 64 talen, o.m. Nederlands, Duits, Engels, Chinees en uiteraard Spaans, Catalaans etc. Je kunt woorden of zinnetjes intikken, maar ook in (laten) spreken en zelfs vertalingen laten uitspreken. Werkt zowel online als offline en is beschikbaar voor iOS en Android.

ANWB Vakantiehulp app

Op vakantie is alles vaak nét even anders. Verkeersdrukte in Frankrijk, noodnummers in Spanje… Gelukkig heb je met de ANWB Vakantiehulp app overal hulp bij de hand. Vind tolprijzen, brandstof, routeinformatie, lokale verkeersregels, de ANWB Alarmcentrale en nog veel meer bij elkaar in één handige app. Gebruik ‘m vooraf en onderweg. Beschikbaar voor iOS en Android. (alleen te installeren in Nederland)

InfoMedusa (kwallen)

Als je naar het strand gaat in Spanje kun je er soms niet omheen, kwallen. Om nu te weten of er kwallen te vinden zijn op je favoriete strand kun je gebruik maken van de Spaanse app InfoMedusa.. Door deze app te gebruiken kun je niet alleen zien of er al kwallen op het strand zijn maar ook de voorspellingen voor kwallen langs de kust bekijken. Erg makkelijk dus. Beschikbaar voor iOS en Android.

AlertCops (politie)

Er bestaat een app voor de Iphone en android smartphone zodat je meteen een misdrijf kunt melden zonder Spaans te praten. Als je slachtoffer bent van een misdrijf dan is de aangifte al zo moeilijk als het ondergaan van het misdrijf als je geen Spaans praat.

Deze app is te downloaden via Google Play en Apple, vervolgens moet men registreren en confirmeren met een SMS. Als dit eenmaal achter de rug is en men geaccepteerd is, kan men elk misdrijf aan de overheid melden zonder dat men Spaans spreekt. Bovendien, kan men de GPS functie van de smartphone koppelen aan deze app en bij gebruik van de app weet de politie uw locatie.

Spaans leren met 6000 woorden

De app Spaans Leren is een applicatie met meer dan 6000 woorden. Deze zijn allemaal onderverdeeld in verschillende onderdelen en categorieën. Je begint op een relatief makkelijk niveau, waarna de moeilijkheidsgraad verder omhoog gaat. Daarnaast is de Spaans Leren app ook offline te gebruiken, wel zo makkelijk als je in een tapasbar staat bijvoorbeeld. Beschikbaar voor iOS en Android.

Tripadvisor

Op Tripadvisor vind je miljoenen reizigersbeoordelingen, foto’s en kaarten van accommodaties, hotels en bezienswaardigheden overal ter wereld en ook heel veel in Spanje. Je kunt via de app direct een vlucht of hotel boeken en opties in je omgeving vinden. Perfect voor én tijdens de reis. Beschikbaar voor iOS en Android.

Booking

Met de app van Booking.com kun je direct een hotel reserveren, papierloos inchecken en offline kaarten bekijken. Je hebt de keuze uit ruim 855.000 hotels, appartementen en vakantiehuizen. Met meer dan 77 miljoen beoordelingen kies je het beste verblijf. Ook voor een last-minute hotelreservering als je eenmaal in Spanje bent. Beschikbaar voor iOS en Android.

AirBnB

Naast Booking.com bestaat ook het meer conflictieve AirBnB in Spanje waarmee het mogelijk is om particuliere accommodaties te vinden in Spanje. AirBnB is bijna overal ter wereld wel vertegenwoordigd, en met de app kun je super makkelijk reserveren en contact houden met je gastheer of -vrouw. Beschikbaar voor iOS en Android.

Ga naar de inhoud