skip to Main Content
MENING: 25 afleveringen ‘Spaanse dorp: Polopos’
123rf

MENING: 25 afleveringen ‘Spaanse dorp: Polopos’

GRANADA – Op 1 juli begon RTL4 met het populaire tv-realityprogramma ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’. Nu zijn er 25 afleveringen uitgezonden en zullen er nog 15 volgen om de 40 afleveringen-reeks te voltooien. Daarna weten we allemaal wie de winnaars worden van de Spaanse versie van het eerste seizoen ‘Het Italiaanse Dorp: Ollolai’. Maar wat is jouw mening over het programma, de deelnemende koppels en het dorp Polopos en de omgeving.

Er zijn inmiddels meer dan 4 weken voorbij sinds dat RTL4 met ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ begon op maandag 1 juli. Na het zien van 25 afleveringen zullen veel trouwe kijkers wel een mening hebben over van alles en nog wat zoals over wie moet winnen, wat je van de ideeën vindt en hoe de omgeving en het dorp Polopos zelf zijn.

Al met al genoeg gespreksstof en met nog 15 afleveringen te gaan begint het erom te spannen en nadert het einde waarna een koppel de winnaars zullen zijn. Maar wat is jouw mening over het programma en de koppels? 

Deelnemers / RTL4

Polopos kort

In het programma kopen drie stellen en twee gezinnen (13 deelnemers in totaal) elk voor 1 euro een huis in het Spaanse dorpje Polopos. De huizen zijn in slechte staat en moeten worden opgeknapt door de nieuwe bewoners. Naast het opknappen van hun huizen moeten de deelnemers ook integreren in de Spaanse cultuur, en ervoor zorgen dat ze goede banden creëren met de oorspronkelijke bewoners van het Spaanse dorp.

De winnaars van het televisieprogramma winnen 20.000 euro, die zij moeten investeren in de verdere ontwikkeling van het dorp; daarnaast worden de winnaars tot ereburger van het dorp benoemd. De winnaars worden bepaald door de Polopese dorpsraad.

Deelnemers

Dit zijn de deelnemers en hun plannen.

Mark en DonnaB&B en Sportieve vakanties
John en JuaniB&B en Motor-toertochten
Jürgen, Elisa, Daniël en Demi (familie Rutten)Markt, Camperplaats en Wakeboardbaan
Wijnand en ThysaKunstenaarsverblijf en Koffiehuis
Christiaan, Kirsten en zoontje LucasLuxeverblijf en Coaching

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 210 reacties
 1. Wat maakt iedereen zich toch druk om de personen in Polopos. Al dat negatieve over iedereen. Ik heb ook mijn voorkeur, maar misschien heb ik het ook wel fout. Wij kennen deze mensen niet eens, Misschien krijgen ze wel opdrachten, ik denk het haast wel want niet iedereen is een T.V. ster. Laat iedereen in hun waarde. Wat mij wel opvalt is dat er zo veel vervelende uitspraken zijn over deze mensen en toch blijven kijken erg raar. Ik denk als je je zo ergert kijk je toch niet meer, dat is mijn visie. Maar goed, de serie is nu afgelopen, ik hoop ondanks dat iedereen hoe dan ook wel heeft genoten. Ik wens alle stellen in Polopos veel liefde en gezondheid toe.

 2. Natalie Bouwens Ik werd drie jaar geleden gescheiden van mijn man. Er was geen communicatie tussen ons. Ik werd door families en vrienden geadviseerd om los te laten, het huwelijk te vergeten en verder te gaan met mijn leven. Ik wilde niet met iemand anders trouwen, want diep van binnen hou ik nog steeds van mijn man. Ik had zoveel pijn en verwardheid, totdat ik online een getuigenis las over hoe Drigbinovia een gebroken huwelijk herenigde met behulp van zijn liefdesbetoverende krachten. Ik bleef zoveel getuigenissen lezen over hoe hij hielp de echtscheiding te stoppen en ex-geliefden van mensen terug te brengen, en mijn geloof werd vernieuwd. Ik moet onmiddellijk contact opnemen met Drigbinovia, een paar minuten later antwoordde hij mij en gaf ik instructies over wat ik moest doen, nadat hij twee dagen later aan de vereiste vereiste had voldaan, nadat hij de betovering had gecommuniceerd tussen mij en mijn man. om hem te vergeten en te vergeven. Mijn relatie is nu in balans en mijn man bleef elke dag van me houden. Zijn spreuken werkten geweldig en onze relatie is nu sterker dan voorheen, en niets kan ons weer scheiden Ik bezocht zoveel websites op zoek naar hulp, het was hopeloos, totdat ik in contact kwam met Drigbinovia, de echte man die me hielp mijn gebroken huwelijk te herstellen als je hebt een soortgelijk probleem in je huwelijk, je wilt dat je man of vrouw weer van je houdt, je hebt iemand van wie je houdt en je wilt dat hij of zij in ruil daarvoor van je houdt, je hebt een uitdaging in je. Drigbinovia spell templet is de oplossing en antwoord op uw probleem, neem vandaag nog contact met hem op via Email.doctorigbinovia93@gmail.com, u kunt hem ook bellen of hem toevoegen op Whats-app +2348144480786 dingen als vanzelfsprekend beschouwen en het zal van u worden afgenomen?

 3. Niet te geloven ! Christiaan wil even zeggen wat ze allemaal voor elkaar gebokst hebben en dat net voor de finale n.l weinig tot helemaal niets! Heen weer gereden naar de garage en op het terras aan de wijn gezeten. Ik kan eerlijk gezegd dat zelfgenoegzame mannetje en Kirsten niet meer zien . Jammer, heel jammer dat zij straks voor een prikje een leuk vakantiehuis hebben. Voor de rest super leuk programma .

 4. Ogen en oren open houden.
  Schijn bedriegt, nadat ze klaar zijn met de camperplaats hebben ze geen tijd meer voor een ander.
  De oudjes in het dorp moeten het straks hebben van zelfsupport,Eliza heeft géén tijd. Het geld is binnen.
  Spaanse taal, die in NL geleerd is, was een vooropgezet plan!
  Helaas had niemand haar door, behalve de andere stellen!

  1. Nee Fred dat geloof ik niet Eliza is een eerlijke vrouw.kun je van de andere niet zeggen. Zelfs Donna stookte de boel op gisteren over wie er gaat winnen het liep meteen weer uit op Eliza ….Junami is vals Zegt het gewoon en de andere twee dame,s doen mee ik hoop dat de familie Rutten het wint…. maar het is TV hé dat pakt vast anders uit! Zelfs Kirsten valt soms uit haar rol dat zie je een flits van haar ware aard en Wijnand en Thyza vallen me ook tegen om de burgermeester te bewerken of de familie Rutten het feest willen uitstellen voor hun kunst route

   1. Ria; klopt niet wat je zegt over het feest van Rutten en de kunstroute. Rutte had meerdere data waarvan eentje gelijk viel met die van de kunstroute. Er was nog niets vastgelegd.

    1. Willem toch wel hoor het ging niet echt door toch en ik zag dat de burgermeester het moest gaan zeggen van Wynand en Thyza

   2. Vanaf het begin ging mijn voorkeur naar familie Rutte. Ze zijn eerlijk en draaien er niet om heen.
    Lief voor elkaar , voor de mensen en hebben hun hart op de juiste plek zitten. Gun hun echt de hoofdprijs

    1. Mevr.Rutten is zo vals als dat ze eerlijk is. Ze weet alles beter en heeft op alles commentaar wat haar man en de kinderen doen.Volgens mij is ze bij de commando’s geweest en heeft daar een cursus STEENKOLENSPAANS geleerd.
     Haar man en kinderen zijn oke maar zitten onder de plak bij die PRITTSTIFT.

     1. Café con Latche ik vind het een fijne familie van mijn hadden ze mogen winnen…. en Spaans spreekt ze goed.. en ja ze is bazig maar dat vind de rest van het gezin prima dus zowat! Fijn dat Wynand en Thyza het gewonnen hebben maar van 3 keer per jaar kunst route heeft het dorp ook niet veel aan ik hoop dat het de Nederlanders goed gaat daar in Polopos

  2. Wat ‘n verstandige burgemeester van Polopos !
   Veel mensenkennis en ook de beslissing om de bevolking van Polopos te laten stemmen over wie de ereburgers van Polopos worden, chapeau !
   En ere wie ere toekomt, de winnaars hebben Polopos op de kaart gezet als kunstdorp, wat ze voor ogen hadden hebben ze echt waargemaakt.
   Terechte winnaars, gefeliciteerd Polopos met deze ereburgers.

 5. Wat een heerlijk programma is dat Polopos. Echte mensen die echte dingen doen en echte meningsverschillen hebben. Respect voor iedereen die dit avontuur aan durft te gaan.
  Jammer dat de strijd niet zo eerlijk is. Donna en Mark werken zo hard, maar krijgen naar mijn idee te weinig lof daarvoor. Ze zijn jong en hebben geen dikke spaarpot. Ze doen zo ongeveer alles zelf en het geld is bijna op nu. Ik gun heen toch echt de overwinning omdat ze het gewoon het meest verdienen. Geen ruzie, geen gedoe. Zij waren als enige wel op het feest van Elise en Jürgen. Zij doen niet mee aan al die roddels. Het is een mooi stel dat hard aan het integreren is in Spanje.

  1. Ja Sabine …kwal die Christiaan laat alles doen ook door zijn vrouw ik hoop niet dat ze winnen. Juani is ook niet eerlijk gisteren zag je een voor stukje van vanavond daarlaten ze alweer te stoken bij de andere stellen over Eliza. Dat feest wat de familie Rutten wil houden is eerder gevraagd dan van Wijnand en Thyza en mag de Burgermeester gaan vragen of de familie Rutten het wil uitstellen voor nu kunstroute hoop dat ze het niet doen… ze zijn niet gevraagd om mee te doen. Terwijl de familie Rutten alle stellen uiggenodigd had

    1. En ze hebben hun prijs gedeeld met Wynand en Thyza ze hebben €500 gegeven.
     Omdat ze hun muurschildering gebruikt hadden op de tassen dat is nog eens sympathiek .
     Ik vind het ook echt een leuk stel en voor mij mogen zij ook winnen

     1. ik vind het jammer dat het bijna is afgelopen, ik hoop dat thysa en wijnand of john en juani het wint die elisa is een vreselijke dominante vrouw en laat niemand uitspreken verschrikkelijk wil alles hebben alleen voor het geld
      gaat nooit goed komen wie het onderste uit de kan wil krijgt de deksel op zijn neus
      Ze denkt dat zij alles maar kan doen maar de burgemeester zij al dat ze even moeten praten over een vergunning en de belasting en btwnr
      heeft ze nog niet hoe dom kun je wezen

  2. Ja ze zijn ondanks de jongste ,trouw naar elkaar en naar familie Rutte. Ze oordelen niet zoals enkelen .
   Ze gaan het echt maken daar in Polopos. Mooie mensen zijn het zeker.
   Ik wens hun een heerlijk ,eerlijk leven toe. En dat hun bedrijf flink groeit, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen.

 6. Zo heeft een ieder zijn eigen mening en voorkeur. Daar is niets mis mee. Maar kijk eens naar de non-verbale reacties van de deelnemers. Dat zegt zoveel meer dan het gesproken woord. Misschien moet je dan je mening bijstellen. Het is en blijft voor mij een leuk programma.

 7. maak je niet zo druk ,op tv ziet je heus niet alles wat de deelnemers allemaal wel of niet doen. iedereen doet zijn best op hun manier
  de een doet dat wat meer als de camera opnames maakt

 8. Ik ga een coaching aanvragen bij Christiaan! Veel blabla aanhoren , veel aan de witte wijn zitten en vooral veel niets doen. En daarna zal ik hem onder het genot van een wijntje vertellen hoe het echte leven in elkaar steekt!

  1. Het meest zielige vind ik dat Lucas de hele dag naar de dag opvang wordt gestuurd dan terug komt altijd in dat wagentje wordt gezet met een ipad of zoiets om hem zoet te houden zodat ze geen last hebben van dat kind .
   Zodat pa en ma lekker aan de wijn kunnen zitten want ze hebben zo hard gewerkt de hele dag ,ik snap niet dat ze hun ogen niet uit de kop schamen om zoiets te zeggen ze voeren de hele dag niks uit dan alleen maar wijn drinken bah wat een naar stel .
   En hoop dan ook dat niemand de wijn van ze gaat drinken zodat ze niks verdienen .want ze verdienen het ook niet
   Dan hebben ze een lekkage gelijk naar de burgermeester want stel je voor dat het ze zelf geld gaat kosten
   En iedereen die zich bij die Christiaan aan meld is gek van zon iemand heb je toch geen advies nodig weg gegooid geld .
   Zij verzieken de uitzending ook met dat kleffe gedoe van ze .

   1. Ja Emmy. Vreselijk die Christiaan…. lui en nog eens lui… ja ze gingen voor Lucas naar Polopos zei hij…maar het kind zit inderdaad veel in die wandelwagen of kinderstoel met moeders GSM en als ik het goed zag….. dat kunstkoppel Ging bij drie stellen langs of ze kunst mogen op hangen maar niet bij de familie Rutten en dan die Kirsten met der leenauto. Toen zag ik haar ware gezicht… die lach van Christiaan en van Kirsten is zo NEP

    1. Ja inderdaad ze hadden toneelspeler moeten worden maar verlopig zitten ze voor een appel en een ei daar in Spanje
     En het mooiste is dat de bevolking daar allemaal intrapt ,ik hoop dat hun ogen op tijd open gaan en dat ze niks meer winnen
     Voor €1 een huisgekocht wat geld voor de verbouwing Die ze hebben laten doen Omdat ze de middelen daar voor hadden en zelf hebben ze er niks aan gedaan en zo hebben ze een goedkope woning daar en doen niks voor de bevolking ,dan alleen proberen ze hun eigen zakken te vullen
     Zij lachen zich krom daar met zijn tweeen
     Ze zijn zo geslepen als glas bah

 9. Eerlijk gezegd vond ik de aflevering vorig jaar van Ollalai leuker.
  Daar gingen de stellen in ieder geval met respect met elkaar om,
  Deze achterklep van bepaalde personen vind ik heel erg,
  Geniepig en laag,
  Laat ik maar geen namen noemen hierin,
  Er is al genoeg geschreven .

  1. Leuk programma,wel met echte mensen en niet met BNN,rs,
   Behalve christiaan en vrouwtje wat ee n misselijk makend stel hebben alles laten doen en dan net doen of ze het druk hebben!!!
   John en Juani leuke mensen
   De fam Rutten bazige Elise en goedzak jurgen en zoon en schoondochter waar leven ze toch van allemaal?
   Wijnand en thysa hebben echt interesse!
   Mark en Donna ach ze bedoelen het goed maar,redden het niet ook niet.
   Kortom wel leuk programma, maar wat kost het allemaal zo,n programma,
   en wat hebben we er aan
   Ben wel benieuwd wie er wint en het echt goed beoordeeld word.
   Grt een Spanje liefhebber! geen Polopos hoor

 10. Eindelijk is het dan zover.Juani is van haar luie krent gekomen
  En heeft een baantje gevonden. En dan goed nieuws voor de kijkers.Daniel en Demi zijn eindelijk een dagje onder het juk van MA Rutten vandaan en genieten volop zonder aanhang. Christiaan geniet van zijn jacuzzi die hij beter met wijn had kunnen vullen en vind dat hij dit VERDIEND heeft voor al dat harde werken ????. Het meest geniet ik van thyrsa met haar partner die heerlijk rustig op hun doel afgaan en dit ook zeker zullen bereiken.En dan nog Donna met haar vriend ,zet hem op en laat je niet kisten nog veel succes met jullie voornemen.
  c

  E

  1. Ja eindelijk werk voor Juani.. familie Rutten ook in hun huisje…. Mark en Donna ook wat hulp.. en ja hoor meneer ( Poetin) Christiaan heeft zoooooo hard gewerkt zou hij dat verdiend hebben in het bubbelbad

   1. Dank je wel Ria!
    Vind het iedere keer weer heerlijk om te lezen hoe sommigen toch je mening delen! Besefte na deze aflevering dat ook het tweede project van superman Christiaan wederom totaal niets toevoegt aan Polopos en zijn bewoners! Hij doet vooralsnog alles via de computer, heb nog geen ” klant” in levende lijve gezien en dat alles spekt wederom alleen zijn eigen bankrekening! Zelfs hem appen kost je geld voor een “consult”, terwijl hij je “begeleidt” vanuit zijn luie stoel of wie weet zelfs vanuit zijn jacuzzi! Ik lach me suf en hij vast helemaal omdat er vast mensen zijn die daar nog intrappen ook. En de meeste bewoners van Polopos zitten toch echt niet op een loopbaancoach te wachten? Zij genieten hopelijk vast allemaal van een welverdiend pensioen! Hopelijk realiseert de dorpsraad zich dit ook bij het uitdelen van de 20.000 euro.
    Jammer dat Juani in dat café is gaan werken, want nu zal de familie Rutten daar vast niet graag (meer) komen (?). Tja, het is allemaal wat, haha!

    1. Graag gedaan Diny
     Het is grappig om te lezen… de meeste hebben die Christiaan door. Niks van wat hij wil… doen is vers twee.. heeft nut voor Polopos net wat jij zei…. er wonen oudere die zoeken geen baan en zoals de burgemeester al zei het is geen wijn van ons… de andere stellen.. familie… hebben meer kans denk ik
     nog twee weken dan weten we meer

     1. Vergis je niet in Christiaan zijn vrouw die heeft haar ware aard laten zien tijdens het telefoongesprek toen ze een vervangende auto moest hebben .Dat stel zou helemaal niet mogen rijden met al die wijn die ze altijd maar drinken Maar ze kreeg nu eens niet haar zin .ik hoop dat Donna en Mark 20000 winnen zij hebben niet veel te verteren en doen echt hun best en Wijnand en Thysa doen ook goed hun best ik vind dat stel doel bewust en op een rustige manier recht op hun doel afgaan en ook doelen waar de bevolking wat aan heeft zodat er publiek komt naar het dorp mijn petje er vooraf .
      Jhon en Juanny vind ik een leuk stel .
      De fam Rutten wil alles het ene plan bedacht de andere in de maak maar verlopig komt van alles nog niks terecht .voor mij mag verder iedereen wel winnen behalve Christiaan die gun ik het echt niet

 11. Eindelijk is het dan zover.Juani is van haar luie krent gekomen
  En heeft een baantje gevonden. En dan goed nieuws voor de kijkers.Daniel en Demi zijn eindelijk een dagje onder het juk van MA Rutten vandaan en genieten volop zonder aanhang. Christiaan geniet van zijn jacuzzi die hij beter met wijn had kunnen vullen en vind dat hij dit verdiend heeft voor al dat harde werken ?. Het meest geniet ik van thyrsa met haar partner die heerlijk rustig op hun doel afgaan en dit ook zeker zullen bereiken.En dan nog Donna met haar vriend ,zet hem op en laat je niet kisten nog veel succes met jullie voornemen.
  c

  E

 12. Juani vind ik een heerlijk gezellig mens en ik denk dat zij een goede gastvrouw zal zijn. Ook is het altijd een genot om te zien hoe leuk en hip zij gekleed is. Wijnand en Thysa hebben een goed concept, weten waar ze mee bezig zijn en gaan het zeker nog wel een tijdje volhouden in Polopos. Ik gun hen absoluut die 20.000 euro. Mark en Donna zijn lieve mensen, maar ik denk dat ze nog veel te jong zijn om zich af te zonderen boven op die berg. Het leven heeft nog zo veel meer te bieden als je jong bent. Het is mooi om te zien hoe gelukkig Christiaan en Kirsten zijn in hun nieuwe huis, hoewel ik persoonlijk iets minder met het stel heb. Elisa komt bij mij niet altijd eerlijk over. Als ze echt een groot hart zou hebben, dan zou ze tegen iedereen aardig zijn.

  1. Wat een hoop positiviteit als het om iedereen gaat, behalve Elisa!
   Juani is een stookster en een roddeltante. Gezellig even koffie drinken met de anderen, maar het draait altijd weer uit op één ding: haar weerstand tegen de familie Rutten. John vonden wij een goede vent, maar helaas is hij na zijn laatste uitspraken over de familie Rutten in onze achting gedaald. Wij dachten/hoopten dat hij anders was, maar Juani indoctrineert iedereen met haar antipathie. Thysa en Wijnand vinden we oké, maar waarom moet dat kleffe gedoe altijd voor de camera? Net als Kristen en Christiaan kunnen zij elkaar niet loslaten. Wordt een beetje vervelend.
   Wij vinden het niet terecht dat Mark en Donna zoveel kritiek krijgen van de gemeenteraad omtrent hun vorderingen in het huis. Zij doen hun stinkende best, hebben niet zoveel te verteren als alle anderen en juist daarom nemen wij ons petje voor hen af. Of zij in Polopos zullen blijven zal van de toekomst afhangen, maar zij verdienen zeker respect. En waarom zou een jong stel daar niet kunnen aarden? Niet iedere jongvolwassene houdt van het snelle leven van drank, feestjes en uitgaan?! En wat Christiaan betreft: wij worden nog steeds behoorlijk misselijk van die man. Wat die man allemaal met zijn mond kan, wat zijn handen missen! Ongelooflijk. Maar ook dat is een gave, zeker als je het zo geloofwaardig kunt laten overkomen! En die aanbidding van Kristel is ook een beetje ziekelijk. Alhoewel zij de drijvende kracht is achter hun projecten, vonden wij het gelukkig goed dat de gemeenteraad hun wijnavontuur ter sprake bracht. Dit heeft totaal niets met Polopos te maken, voegt niets toe aan de bevolking en het dorp, maar vult helaas alleen hùn portemonnee. En dat de wettelijke regels het zo dicteren, vinden we geen excuus. Je bent uitverkoren om daar te mogen wonen en het dorp en de bevolking te helpen het dorp weer een boost te geven, dus moet je bij Polopos blijven. Gelukkig neemt de gemeenteraad hun gebrek aan taalvaardigheid ook mee in de beoordeling, hopende dat zij dat dus ook doen met hun (voor Polopos niets toevoegende) wijnproject en de werkzaamheden aan het huis of liever gezegd: “hun gebrek hier aan…..”.
   Voor ons is de familie Rutten de absolute winnaar. Wij gunnen het hen van harte! Het zijn lieve mensen met hun hart op de goede plek en als het over integreren gaat, staan zijn met stip bovenaan. Zij betekenen iets voor de bewoners van het dorp en wanneer zij weg zouden gaan zouden veel bewoners hen serieus missen. We hopen van harte dat hun projecten zeker van de grond komen!

   1. Diny ik ben het met je eens…. die Christiaan is gewoon lui . ergens op internet las ik dat Christiaan en Kirsten al in polopos wonen en werken. Het zal toch niet zo zijn dat ze gewonnen hebben ? …

    1. Op je bedoeld Meneer Quality
     Hij heeft quality wijn ,een quality huis een quality kind een quality vrouw en quality jacuzzi een quality talenknobbel een quality babbel.Kortom hoe quality kan je wezen.

     1. Wanneer je op zoek bent naar quality wijnen, kijk eens op Peara-wines.nl Deze vrouw heeft een zeer uitgelezen selectie en helpt je ook nog eens met advies wanneer je dat wilt. En niks wijnfabrieken van 600ha. Ze haalt ze bij kleine wijnboeren en heeft er ook verstand van. Heb al een aantal maal bij haar bestelt. Super gewoon. Je kunt je eigen doos samenstellen! Dus geen 6 flessen van wijn die je niet eens kent!

     2. Hij heeft geen talenknobbel, is te arrogant om Spaans te (willen) leren.
      Ik vind het een arrogant stel, Kirstens ware aard zagen we aan de telefoon met dat autobedrijf. Madame moest perse een vervangende auto hebben, want ze moest naar het ziekenhuis kunnen. Alsof je met haar alcoholpercentage nog mag autorijden..

     3. Reeds enkele weken geleden heb ik een reactie gegeven is is nog steeds niet veranderd.Fam.Rutten is de enige die daar zullen overleven omdat hun initiatieven commercieel haalbaar zijn.De overige gaan op korte of langere tijd terug omdat hun doelen daar niet halbaar zijn.Ze houden er in ieder geval een leuke vakantie woning aan over..overigens complimenten voor dit leuke programma.Ik verzorg trips in Andalucia naar de vele highlights en neem Polopos er graag bij.leuk verhaal.

   2. Nou echt niet de familie Rutten zij draait overal haar kont in een ding is zeker zij gaan winnen ze heeft het hele dorp ingepalmd de andere krijgen niet eens de kans zij zit overal bovenop .
    Ze heeft zelfs de burgemeester uitgenodigd om met kerst naar Nederland te komen want ze heeft haar huis wel aangehouden hoezo alles voor het winnen .
    En ik heb medelijden met Demi ze was blij dat ze even onder het juk van dat mens vandaan was en even lekker met haar vriend erop uit

    1. Anoniem
     Ik hoop wel dat de familie Rutten het wint
     Ze doen hun best net zoals de andere
     En ja ze komt bazig over soms maar dat vind de familie best fijn er moet toch een aan het roer staan
     Ach de andere mogen ook winnen op Christiaan na!!

     1. Ik vind het echt een leuke serie om te kijken. Leuk hoe sommige zich zo goed ontwikkelen in Spanje. Mark en Donna doen zo zijn best respect maar of ze het daar voorgoed uithouden betwijfel ik ze zijn nog heel jong maar wie weet. Thysa en Wijnand zijn mijn favoriet die gaat echt op hun doel af spreken een aardig woordje Spaans en ook zonder al te veel geld gaan die het denk ik wel maken. Zo ook John en Juani. Fam Rutten die weten niet wat ze willen dan dit dan dat arme Demi onder het juk van schoonmoeder Elise die houd dat niet voorgoed vol. Tja en dan die twee jullie snappen wel wie ik bedoel die winnen niet. Spreken bijna geen Spaans, luxe verblijf?? Moet een jacuzzi’s alles luxe maken?? Geen wijn uit polopos zelf nee de burgemeester was daar ook niet blij mee. Ben benieuwd… ik hoop wel dat RTL 4 zo nu en dan nadat de winnaars bekend zijn de kijkers op de hoogte houden over het wel en wee van iedereen gewoon voor de trouwe kijkers.

   3. Helemaal mee eens. Er i maar een familie, de Ruttens, die zich om de dorpsbewoners bekommeren. De rest is alleen bezig met zichzelf, het Nederlands zijn en hoe succesvol ze willen zijn. Donna en mark willen veel, lief stel, hoop dat ze door kunnen knokken, fam Rutten, denk wel dat ze puur zijn en integreren zich erg goed. De rest, sorry, voor polopos geen enkele toegevoegde waarde. We zullen zien!

    1. ik denk dat je het niet allemaal begrijpt. De stellen zullen als ze hier willen blijven wonen de kost moeten verdienen. en het zou fijn zijn als ze elkaar zouden helpen i.p.v. elkaars vliegen af te vangen. Als de familie Rutten hun best zouden doen om echt met de anderen samen te werken zou er veel meer eenheid zijn. Want zij zijn degene die plannen van de andere stellen overnemen en dat is jammer. Als ieder stel nu voorlopig alleen eens zorgt dat de projecten die ze hebben besproken bij de toelating zou het mogelijk al veel beter gaan. En Mark en Donna het onervaren stel verdient meer ondersteuning van de andere koppels.

   4. Hier ben ik het van harte mee eens ,
    Goed verwoord,
    Vooral juani is goed neer gezet zo,
    Een geniepige vrouw die de hele setting om haar heen naar haar hand heeft weten te zetten.
    Wat Christiaan en Kirsten betreft,,,,,,,,,
    Ik neem nog maar een wijntje

   5. Jullie zijn zeker kennissen of familie van de Ruttens. Wat een uitsloverig mens die Eliza en de rest van haar gezin zit onder de plak. En dat geslijm tegen haar man waar ze nog steeds zo veel van houdt, bah!
    Ik hoop dat ze dik verliezen.

    1. Rick. Misschien is ze me tante wel?
     De familie Rutten nodigde wel het hele dorp uit op hun feest… dat kun je van de andere stellen niet zeggen. De meeste zijn daar jarig geweest en hebben de familie niet uit genodigd dat zegt genoeg!! Ach ik neem lekker een Sangria die wijn van Christiaan en Kirsten zal ik nooit kopen

  2. Juani is een narcistische achterbakse vrouw. Alles moet om haar draaien anders vindt ze het niet leuk.En wanneer gaat ze eens normaal nederlands spreken, ze is toch niet op tv limburg.

  3. Juanni is een hele narcistische achterbakse vrouw. Ze doet niks als stoken enis alleen maar aardig als ze in het middelpunt van de belangstelling staat. Haar kleding vind ik niet kunnen, bijv. die korte broek daar heeft ze echt de benen niet meer voor. En wanneer gaat ze eens normaal Nederlands spreken, ze is toch niet op tvlimburg? Ze gedraagt zich alsof ze de koningin van Sheba is. Dat die hond ziek is is niet zo gek, ik zou ook doodziek worden als ik bij haar moest wonen.

  4. nog steeds genieten, ook van John en Juani. Maar wat een ijsballetje die zoon van hen. Had toch wel wat enthousiaster kunnen zijn tegenover zijn ouders. Moet nog heel wat leren in het leven…..

 13. Wij wonen en werken al 25 jaar dichtbij Polopos en zijn volledig geïntegreerd in de uitsluitend Andalusische gemeenschap van onze omgeving. Het enige stel dat een sociaal leven opbouwt in en met de dorpsgemeenschap is de familie Rutten vinden wij en onze omgeving. De andere stellen zijn en blijven vooral op Nederland en de Nederlanders georienteerd. Wij betwijfelen of die koppels het redden op de lange termijn. Het ontbreken van locaal sociaal leven doet alle buitenlanders terug gaan naar het oude land is onze ervaring. Overigens, Elisa heeft volstrekt normaal Andalusisch temperament en een idem Ansalusische moeder dominantie. Beste kijkers, dit is niet Nederland. Indien je hier wilt blijven wonen moet je hier passen!

   1. Wat kun je je toch ergeren aan iemand die iedereen de les wil lezen en alles beter weet. Zelfs de mensen met vakkennis wil ze verbeteren. Ik word doodmoe van die vrouw. Ze overheerst het hele programma. En Demy wordt al net zo erg. De andere stellen ontwijken haar zoveel mogelijk merk ik wel. Zien hoe dit allemaal afloopt.

  1. Ik hoop dat mijn kleindochter Elisa wint het is zo’n schat vroeger plakten wij haar thuis vaak achter het behang.

   1. @oma Rutten, wat jammer dat zij niet achter dat behang is blijven plakken! Ik begrijp uw liefde voor uw kleindochter, maar een beetje meer bescheidenheid zou haar absoluut goed staan.

 14. Arme Elisa, te lang in de zon gezeten. Ze blijft beweren dat het ‘gedurfde’ liedje Call me maybe een hit was toen ze trouwden in 1994, het liedje is echter uit 2012. 1+1=2 Of ze zijn helemaal geen 25 jaar getrouwd of Elisa kan niet rekenen. Een optreden als Elisa en The Klerenkasten met HéDé als eeuwige groupie biedt ook al geen soelaas. Elisa kan álles, behalve dingen.

  1. Het klopt wat je zegt ! Maar ja er zijn ook al
   Lang en breed B&B’s en een hotel in Polopos. ( kijk maar op booking.com) en daar hoor je ook niemand over ….

 15. Bekijk het vanuit een andere hoek. Je pakt je boeltje op en gaat vervolgens ergens anders je leven verder opbouwen. Dan gaat het niet om de gezelligheid maar wordt alles een stuk zakelijker. Besef dat het geen vakantieprogramma is.

 16. Ik vind het heel erg zoals Elisa wordt neergezet in het programma door de Nederlandse koppels en zoals er ook in NL op internet over haar gepraat wordt.
  Ze weet wat ze wil en komt voor haar mening uit. Een heerlijk mens. Recht door zee, hartelijk, staat voor iedereen klaar. Ze zal je niet belazeren.
  Ik denk dat het echt wel wat met haar doet dat ze zo wordt neergezet.
  Het is zo harteloos wat de mensen doen. Ze laten de fam. Rutten gewoon links liggen! Afschuwelijk om dat keer op keer te zien.
  Ook al is iemand niet zoals jij wilt, dan hoef je toch niet zo te doen. De kunst is om het goede in elkaar te zien en dat te waarderen.

  1. Chantal ik geef je groot gelyk dat die anderen niet zyn gekomen vind ik gewoon a sociaal uitgezonderd het jonge stel mark en donna daar doe ik het petje voor af maar die anderen stellen zyn geen knip voor de neus waard op zyn minst hadden ze een kaartje of bloemetje kunnen sturen

  2. Chantal ik geef je groot gelyk dat die anderen niet zyn gekomen dat is gewoon asociaal terwyl ze een uitnodiging hebben gekregen veel lof wel voor Mark en Donna. JONH EN CRISTIAAN vertrouw ik niet wat een eikels. Zyn dat en die Christiaan is zo al een heel apart persoon hy is een gluiperd Fam Rutten GA zo door 😄😄😄

  3. Ik ben het helemaal eens met Chantal wat betreft de familie Rutte die door bijna alle anderen genegeerd worden.
   De grote aanstichter daarvan is die limburgse.
   Al in de eerste afleveringen heeft ze aangegeven dat het haar dwars zal dat Elisa zo goed Spaans sprak want zij wilde
   ” sjijnen” ( schitteren) !
   Nu loopt ze dus hele dagen te paraderen in dat dorp en probeert bij elke gelegenheid Elisa onderuit te halen.
   Zelfs John, zo’n leuke man, heeft ze helemaal geindoctrineerd! En dan te durven beweren dat Elisa bezig is de Spaanse bewoners in te pakken terwijl deze gewoon bezig is te integreren waarvoor mijn complimenten!

  4. Ik ben het eens met de vorige spreker elisa is een prachtvrouw eerlijk en recht door zee als ze mij daar kunnen gebruiken vertrek ik zo snel mogelijk heerlijk mens

  5. Hmm denk toch dat het een beetje anders is . Dominant, geen tegenspraak dulden ( ook niet van man en zoon) niet tegen haar verlies kunnen en slijmen……. als ze de taal niet zou spreken had ze flink probleem . Het is een zèèr overheersend type. Moet je tegen kunnen . Niemand snapt iets behalve zij.

  6. @ Chantal, je kunt nu eenmaal niet alles zeggen, en dat is wat zij doet, zgn eerlijke Elisa. Je hebt een punt, het goede in elkaar zien!! Laat Elisa daar vooral zelf mee beginnen. Marije en Ovan waren eerlijk en oprecht in het spel maar zeker naar elkaar, een voorbeeld waar iedereen iets van op zou kunnen steken! Niet te vergelijken wat er plaats vindt in polopos. De enige die ik hier NIET “nep”vind, zijn Mark en Donna!

  7. Nou daar ben ik het van harte mee eens,
   Het is pas kunst als je met iedereen overweg kan,
   Thiersa en Wynand ?
   Met jullie kunstenaars route had het jullie tot eer gestrekt als jullie ook de Fam Rutten hadden meegenomen ,
   Maar nee hoor
   Het enige stel wat geen partij kiest en neutraal blijft zijn Mark en Donna.aan dat jonge stel kunnen die oudere een voorbeeld nemen,
   Vooral die verschrikkelijke dialect sprekende limburgers

  8. Ogen en oren open houden.
   Schijn bedriegt, nadat ze klaar zijn met de camperplaats hebben ze geen tijd meer voor een ander.
   De oudjes in het dorp moeten het straks hebben van zelfsupport,Eliza heeft géén tijd. Het geld is binnen.
   Spaanse taal, die in NL geleerd is, was een vooropgezet plan!
   Helaas had niemand haar door, behalve de andere stellen!

 17. Echt moet een filmpje maken van Christiaan van elke keer als hij Quality time zegt. Dat DING hoort en de teller omhoog gaat en kijken hoe vaak hij het wel niet heeft gezegd. Mijn familie en beginnen dan te lachen als hij het zegt.

  1. Heel leuk programma. Iedereen is verschillend, wat ook prima is. Alleen Elisa wil echt alle aandacht naar zich toe trekken. Vreselijk type. Het hele gezin doet wat zij zegt. Zielig. Ik zie Demi er dan ook niet lang meer blijven.
   Ben benieuwd hoe het gaat aflopen. Ik gun het iedereen,
   behalve Elisa.

    1. Elisa is niet recht door zee maar ze wil alles naar haar hand zetten ook met de weekopdrachten en dan ook nog hulp halen met het schilderen van de sporthal en hetzelfde met het dorpsfeest met al dat geslijm bij de Spaanse inwoners dit is letterlijk een persoon die er fysiek en figuurlijk alles doorheen drukt . Geef mij maar Donna en mark of Thyssa en wijnand die verdienen hun 20.000 euro. En Juani werkt niet in het huis omdat John dat niet wil kijk maar eens naar de eerste afleveringen daar word dit letterlijk gezegd. En dan hier de Limburgers uitmaken dat ze niet zijn te verstaan nou dan moet je die Hollanders maar eens horen met hun G en ze kunnen ook nog niet eens fatsoenlijk Duits praten dus niet altijd op de Limburgers afgeven met hun taal. Marja Limburg hoort alleen bij Nederland als de blauwe brief een keer paar jaar door de brievenbus valt

   1. Erg leuk programma. Alle stellen hebben hun eigen indentiteit, met elk van hen een tof doel.! Leuk om naar te kijken. Viva Es 🙂

   2. Wilma…. Eliza zegt waar het op staat Dat kun je van de meeste niet zeggen.. Donna en Mark zijn ook oprecht.. die Christiaan brrrr word naar van die vent …lui en arrogant alles word voor hem gedaan met ze wijn uit een hele andere streek

  2. CHRISTIAAN HEEFD OMA.S EN OPPA.S MOETEN LATEN KOMEN OM MEE TE HELPEN OM EEN PAAR MUURTJES TE WITTEN DAT KON CHRISTIAAN ZELF NIET DE VERFROLLER KAN HY NOG NIET HANTEREN WOU NATUURLYK LATEN ZIEN HOE HARD HY WERKT ALLEEN KRYGT HY NIETS KLAAR MOELEN KAN HY GOED MAAR WERKEN HO MAAR HOPELYK WINT HY NIETS MEER LAAT DAT MAAR AAN DE ANDEREN KOPPELS OVER KOOP GEEN WYN VAN DIE PERSOON LAAT HEM MAAR EENS GOED WERKEN HY WERKT TOCH ZO HARD ZOALS HY ZEGT HA HA WAT EEN LEUGEN GEEN KNIP VOOR DE NEUS WAARD DORPSRAAD WORD EENS WAKKER IN NEDERLAND REGEND HET KLACGTEN OVER CHRISTIAAN EN DE WYN KOMT NIET UIT POLOPOS WAT EEN BLUNDER

   1. Net als gebeurd is met de Posjes is ook deze wijn geheel onder de paraplu van wijnvoordeel geregeld. Ze doen er zelf helemaal niets aan. Ik ken iemand die wel de wijnen zelf uit zoekt en vervolgens naar Nederland verkoopt. Volledig onder eigen naam en faam. En die wil niet eens wijnen uit een wijnfabriek van 600ha. Maar ach, staat leuk toch voor tv kijkend Nederland?

   2. Weer een vriendje bijgekomen van Gerits, Jo en Klaas. Waarom gebruik je niet gewoon 1 account? Iedereen ziet aan de spelfouten dat het om dezelfde persoon gaat.

   3. Je moet serieus even op zoek gaan naar die caps lock knop en de i en j hebben ook een plekje op je toetsenbord…. als er een virtuele vismarkt zou bestaan dan zou je daar geweldig tot je recht komen.

   4. Het is een leuk programma, zoals gebruikelijk vol met gezelligheid en gemopper op elkaar.
    Het enige dat me stoort is de arrogantie van stel Christiaan en Kirsten. Ze zijn zo blij met hun wijn. En hebben het verschrikkelijk druk mee gehad. Maar, denk ik dan, met wat. Ze hebben geen druif geplukt en verwerkt. Dat doet het personeel. Ze hebben de marketing gedaan. Heel zwaar.
    Verder gun ik iedereen veel plezier, geluk en gezondheid onder de Spaanse zon

    1. Zelfs de marketing is volledig voorgekauwd door de online wijnhandel uit Nederland.
     Peara-Wines regelt het allemaal zelf ook het transport naar Nederland. Je kunt gewoon de wijnen bestellen die je wat lijkt, en hoef je gelukkig niet 6 flessen van dezelfde wijn te kopen. Je mag en kan gewoon alles zelf samenstellen. Ik heb daar verschillende wijnen besteld, wordt keurig door een koerier thuisgebracht en dat gewoon geregeld vanuit Spanje.

 18. Net alle reacties gelezen!! Ik heb al meerdere keren gereageerd en zie nu ook dat de meningen niet over het algemeen hetzelfde zijn, kortom: Eliza is verschrikkelijk, Christina een lui en arrogant bluffertje, bovendien achterbaks, gezien in de aflevering zaalvoetbalwedstrijd waar hij niet iedereeen van in kennis had gesteld!!!!
  Jeanne heeft gelijk, ik zou het ook eerlijker vinden als de kijkers ook zouden mogen stemmen over de einduitslag!!!
  Anders wint, denk ik, de familie Rutten met hun geslijm waar de dorpsbewoners intrappen, evenals Christian!
  Thyza en Wijnand vind ik de winnaars en evt. Mark en Donna!! Dit programma is trouwens dit jaar en er wordt nog steeds opgenomen!! Het dorpsfeest was afgelopen mei!!
  Tenslotte zou ik het leuk vinden als we over een tijdje een aflevering krijgen waarin we zien hoe het is geworden en wie er zij gebleven!!!

  1. Vanaf heden kijken wij niet meer. Worden misselijk van sommige personen en een bruiloft van die Ruttens al helemaal niet.

  2. Lieve mensen.
   Ieder mens is anders.
   Maar laten ze alstjeblieft eens “ALLEMAAL” bij elkaar gaan zitten.
   Proberen de band met elkaar te herstellen, doordat men gewoonweg zegt… “SORRY, misschien heb ik wat verkeerd gedaan, maar laten we “ALLES”( de pijnlijke dingen)vergeten en gewoon “OPNIEUW”
   beginnen. Dat is ook beter voor de band in “POLOPOS,”
   En daarom is iedereen daar toch naar toe gekomen?
   Om er “SAMEN “een prachtig iets van te maken?
   Hoe zegt die kunstenaar dat?
   Een klein dorp…dat de hele wereld herbergt?( in iedergeval zoiets)
   Misschien kunnen de Hollanders daar het voortouw in nemen?

 19. Leuk programma, maar wat erger ik me aan Christiaan, hoop blablablabla, maar komt niets uit handen. Leunt op z’n vrouw ( en houdt die steeds erg goed vast😬). Beseft dat hij zonder haar niets is.?
  Kan me niet voorstellen dat je wat aan hem hebt als coach.

 20. Ik kijk altijd met mijn familie via Videoland. We moeten wel altijd ondertiteling der onderzetten anders kunnen we echt niet begrijpen wat Juani zegt. De leukste stellen vind ik Mark en Donna en Thysa en Wijnad. Naar mijn mening zijn zij de meest eerlijke stellen en dat is iets wat ik niet zo erg bij de andere zie. Die andere zijn een beetje wat manipulatiever, behalve zijn John dan.

  1. Kijk met veel plezier naar Polopos. Het leukste en sympatiekste stel vind ik Wijnand en Thysa. Ze komen er wel. Ook erg leuk vind ik John en Donna en Mark.
   Het irritantste vind ik die Elisa. Wat een verschrikkelijk mens zeg. Jammer dat die bij deze groep leuke mensen zit. Christiaan moet meer zijn handen laten wapperen en niet dicht varen op zijn vrouw. Vind ze heel erg zakelijk en gek op geld denk ik. Vallen een beetje uit de toom bij de anderen. Ze zijn wel aardig voor de anderen. Benieuwd hoe het afloopt. Hoop dat Wijnand en Thysa of Donna en Mark de 20.000 euro winnen.

   1. Ik vindt dat de fam rutten zich vreselijk gedraagt in ieder geval elisa
    hoe kan het dat zei perfect spaans spreekt en de rest niet zelf s haar eigen man niet? en dan dat huwelijk op dat fotoboek wat meegenomen is uit nederland
    is ze geen dag ouder geworden,Iets klopt er niet aan dat stel
    En ze wurmt zich overal tussen ,heel uitgekookt
    haar man en zoon hebben echt niets te vertellen.
    en guani uit limburg zegt gewoon eerlijk hoe ze over elisa denkt
    die elisa heeft een vreselijke grote mond en te bijdehand
    iets aan die familie klopt niet?????

 21. Geweldig programma. Jammer dat er maar 40 afleveringen van zijn….
  Donna en Marc zijn geweldig. Ook Juani en John zijn heerlijk echte mensen. Jammer dat Juani niet mag meehelpen van John. Dat zou ze echt wel doen als het mocht.
  Wijnand en Thysa gaan het wel maken, die komen er wel.
  Jammer dat Eliza zo’n vervelende vrouw is. Wat een moederkloek! Ze zet haar kwaliteiten alleen in voor zichzelf. (Ik snap haar familie niet.) Ze werkt dus niet mee met anderen, maar tegen.
  En Christiaan en Kirsten? Och, Christiaan kan het coachen niet laten. Ook niet privé. Maar dat is wel zwaar werk voor hem. Gelukkig is Kirsten idolaat van hem.

  1. Geweldig leuk programma, Eliza en haar schoondochter heel vervelnd irritant stel, die Christian wat heeft die het druk met niets te doen, de ander stellen zijn we heel leuk.

 22. Ik vind de manier waarop Elisa iedereen manipuleert te ver gaan. En de rest van haar gezin lijkt erg afhankelijk van haar, vandaar dat ze zich er niet tegen afzetten.

  1. De manier waarop Elisa haar mening verkondigt zou inderdaad wat genuanceerder mogen, maar ze is wel eerlijk en de familie Rutten werkt hard. Dat kun je niet zeggen van Christiaan (goh, wat lijkt hij veel op die Rus!). Van die man worden wij eerlijk gezegd kotsmisselijk. Alles laat hij aan zijn vrouw over, terwijl hij zich (zgn.) over Lucas ontfermt en er dan ook maar eens bij gaat liggen. Met zijn mond “doet” hij van alles, maar er komt werkelijk niet vanuit! En als hij dan ook nog eens een kast in elkaar moet zetten…..tjonge…. Het ergste vinden wij dat de andere bewoners hem niet door hebben en alleen maar de foute dingen van Elisa zien. Zo jammer dat ze dan ook nog de derde weekopdracht winnen. Mensen hebben al geld zat, want ze moeten met alles de overige hardwerkende deelnemers de ogen uitsteken.
   En ja, dat irritante gefleem voor de camera!!! Daar kun je de familie Rutten ook weer een compliment voor geven. Zij plakken gelukkig niet zo aan elkaar.
   Mark en Donna verdienen alle respect. Zij pakken alles aan en willen graag leren. Petje af hoor!
   Juani heeft credits verloren. Vind haar een beetje een stookster. Doet zelf vrij weinig, maar heeft wel overal commentaar op.

   1. Waaom dat gescheld op Eliza snap ik niet en waarom de laatste keer de prijs naar dat stel ging met hun zoontje snap ik al helemaal niet geld zat zelf alleen maar leuke dingen doen onbegrijpelijk .Dan dat jonge stel die alles nog moeten leren ! En John die het slechste huis heeft werkt ook hard maar zijn vrouw mag ook weleens mee helpen Het zal wel tv stunten wezen maar waarom altijd die verdeeldheid onderling
    ?

   2. Helemaal met je eens Diny!
    Ik ben geen fan van Juani.. Madammeke uit Limburg en een valse roddelaar!
    Familie Rutte werkt hard! Elise is nu eenmaal de dominante maar oprecht goed in haar hart!
    Christian en vrouw… Pff… Zoveel van dit op de Nederlandse kantoren… Weg ermee!

    1. Vind het een leuk programma, goeie opvolger van het Italiaanse dorp waar zo te zien ook het productie team van RTL veel van geleerd heeft.
     Qua families vind ik het 50/50. Thysa en Wijnand & John en Juani & Donna en Mark vind ik leuk om naar te kijken. Maar eigenlijk skip ok alle stukken met de familie Rutten, Elisa verpest het leuke met haar dominante drammerige gedrag. Zeker in de laatste aflevering waar ze met gestrekt been tijdens een vergadering tegen de project ontwikkelaar ingaat en het allemaal beter weet zonder naar hem te luisteren, had erge last van plaats vervangende schaamte.
     Christiaan en Kirsten zijn typische kantoor juppen met geld, hebben we er veel van in Nederland, maar ben blij dat ik inmiddels een jaar in Spanje woon en dat soort types niet meer tegen kom.

    2. Ik denk dat jullie de verkeerde bril ophebben . Juanito zegt zoals het is dat is iets anders dan roddelaarster. En Elisa speelt niet eerlijk zij manipuleert iedereen in Polopos en accepteerde geen nee. Een echte gewiekste vrouw ik hoop dat ze niet winnen met hun gespeelde wereld .

    3. Nou die Elisa zei letterlijk bij verschillende weekopdrachten dat ze niets moet maar alles naar haar hand wil zetten nou de rest doet dat niet zoals de rest in haar familie en dan dat geslijm bij de dorpsbewoners sorry hoor vreselijk mens

  2. Inderdaad jammer van de reclames tussendoor…..Maar volg het toch met interesse. Elisa irriteert mij mateloos, kan er gewoon niet meer naar kijken. Ze zegt oprecht te zijn maar zo komt het niet over. Christiaan zal andere kwaliteiten hebben, luxe paard. Aardig stel met kennelijk financiën genoeg. De rest harde werkers ( muv van Juani) met leuke ideeën waarvan ik hoop dat zij hun droom waar kunnen maken.

   1. Juani mag niet meehelpen van John dus daarom werkt zij ook niet.
    Echt een heel eerlijk koppel en heel oprecht.
    De familie Rutten …..man man man die 2 sportschool jongens zijn echt schapen alles wat zij zegt daar komt nooit geen weerwoord op als dat zou gebeuren dan ga je pas de echte Elisa zien. Zij zal nooit geen NEE accepteren van NIEMAND als je het niet met haar eens bent dan ben jij degene die er niets van snapt. Elisa zet alles achter elkaar met haar dominantie en zich bij de bewoners inslijmen . Hoeveel Spaanse konten heeft ze al schoongelikt. Ik kijk niet meer ! ik moet er van kotsen van die Elisa.

   2. De pauze is langer dan de uitzending Elisa is doortrapt en vals die papegaai en die kleerkasten zitten onder de plak bij dat manwijf.

  3. Wij kijken iedere aflevering met veel plezier. Het zijn vijf totaal verschillende stellen (of eigenlijk 6) Over Elisa is al veel gezegd. Ik denk dat zij het eigenlijk allemaal wel goed bedoeld, maar het komt zo rottig over. Misschien moet zij door een geschikt persoon erop gewezen worden dat zij niet altijd aan het woord hoeft te zijn. Zij zou heel wat sympathieker overkomen als zij het ook anderen gunt aan het woord te komen en te mogen stralen. Hebben haar man, zoon en schoondochter wel een eigen mening. Ik zou het leuk vinden hun eens te zien en horen zonder de aanwezigheid van Elisa. Om dit bericht niet te lang te maken zal ik verder niet ingaan om de andere vier, ook interessante types.

   1. Ik vind de mannen in de familie Rutten zo heerlijk rustig en ondertussen snoeihard werken met plezier. Ook Demi. De stille motors, maar ze hebben wel degelijk een eigen mening en die hoor je ook af en toe in het programma. Elisa is aanwezig, maar is zeer emotioneel betrokken wat haar eerlijk, oprecht maakt en geen blad voor de mond neemt. Ze trekt op een bepaalde manier de kar, maar die heb je ook nodig. De mannen en Demi weten hier prima mee om te gaan… jammer dat de rest dat niet kan en het te snel beoordeeld als dominant. Neem mensen zoals ze zijn en laat iedereen in hun waarde. Ik geniet van alle persoonlijke kwaliteiten van iedereen en ja, de een doet meer dan de ander… ben benieuwd wie wint en blijft.

 23. Lijkt me een aardig programma alleen zou het door de publieke omroep uitgezonden moeten worden. Ben helemaal klaar met die commerciële omroepen met om de 10 minuten een kwartier reclame. Jammer maar hier kijk ik niet naar.😩

  1. Om te beginnen een leuk programma. Om in een onbekend dorp in Spanje zo’n project te beginnen is een geweldige stap en een prachtig avontuur. Uiteraard moet je over inzicht en handigheid beschikken en wat geld achter de hand hebben. Ook de taal kunnen spreken is heel belangrijk. De koppels hebben al het e.e.a. behoorlijk onder de knie. Op de oudste dame van de familie Rutte na, komen de andere vriendelijk en sympathiek over. Moge zij gezamenlijk de prijs en het ere burgerschap winnen.

  1. Wij vinden het n geweldig programma, helaas nu op vakantie en kunnen niet alles volgen (wij vinden vooral de ‘hardwerkende’ christiaan n vervelende vent). Kijken nu alleen de opdracht/uitkomstdagen. Hopenlijl nog veel meer van zulke programma’s!

  2. normaal kijk ik nooit naar deze programma’s maar door toeval dat ik zapte en op RTL4 iemand Limburgs hoorde praten . Ik dacht effe kijken en vond het prachtig dat deze Limburgers kort bij zich zelf bleven . De humor en eerlijkheid vind ik geweldig van John en Juani i.p.v. het overheersende gedrag van Elisa Rutten .

 24. Een mooi programma, alleen vind ik de Elisa een verveld mens die denkt alles beter te weten , en maakt dat er verdeeldheid komt, hoop alleen dat zei niet de bewoners in pakt want ze is geheid ,

  1. Wij ergeren ons aan de familie rutten vooral moeder wij hopen dat ze niet winnen. De andere koppels mogen van ons allemaal winnen. Moeder Elisa is niet eerlijk met haar grote Spaanse mond. Zij pakt ook haar man,zoon en schoondochter in maar vooral probeert zij dat ook bij de bewoners.

   1. Daar ben ik het mee eens ik vind de fam Rutten ook niets , maar denk dat zonder hun het een beetje saai zou zijn irriteer me mateloos hoe Elisa al spaanse bewoners op haar hand probeerd te krijgen vreselijk dat geslijm

  2. Leuk programma maar wat een rot wijf is die oude Elisa Rutte. Jaloers en een grote Spaanse bek. Is op haar manier begaan met de ouderen in het dorp, maar alleen uit op eigen belang. De overige koppels strijden mooi samen en komen zeer sympathiek over.

 25. Met veel plezier kijken we naar de afleveringen van Polopos, mede omdat we in Torrox Costa wonen, een afstand van nog geen 2 uur rijden.
  Binnenkort gaan we zeker daar eens een kijkje nemen.
  Wat ons een beetje ergert is dat als de koppels voor de camera praten ze altijd omstrengeld staan en in aanbidding elkaar aankijken.
  Verder niets dan lof!

  1. Ik ben het helemaal met Henk en Gerda eens: altijd diezelfde houding; hij met z’n arm over de schouder van haar, elkaar in aanbidding aankijkend, ergert me dood.
   Ook vind ik niet alle stellen even sympathiek. Eigenlijk werp ik af en toe een blik op het programma als er niets beters is!!!

 26. Ik kijk samen met mijn man met veel genoegen ,mijn voorkeur is voor het jongste stel ,Mark en Dona die doen alles samen .Eliza vind ik een eigen wijs mens weet alles beter maar iedereen moet wel een kans krijgen .ik vind het erg jammer dat het over 3weken af gelopen is ,dit was erg leuk om naar te kijken .

 27. Leuke tv.. En herkenbaar omdat ook ik in Spanje in een piepklein dorpje woon. Eliza heeft een hoog irritatiegehalte, maar denk zo gemonteerd om het prgr spannend te houden.. Ben benieuwd hoe lang schoondochter het uithoudt. Het wijn-stel en kunstenaars het slimst. Goed dat de limburgers ondertiteld worden.. En van mij mag het jonge stel winnen!!

  1. Helemaal mee eens. Maar ik kijk nog wel. Elisa heeft zelf aangegeven dat ze alles alleen wil doen met haar familie. En ze wenst geen tegenspraak. Ergens een zielig mens. Ben heel benieuwd wie de winnaars worden. 😜

   1. Goedemiddag Willy,
    Jij wil weten wie er zal winnen…Nou dat kan ik je wel vertellen (denk ik). DE fam. Rutte…….Dat mens slijmt
    de heleboel bij elkaar en heeft alle dames uit het dorp
    in haar zak….Als ze winnen en het geld is binnen,is het
    afgelopen met aardig zijn.Ze hebben dan in eens geen
    tijd meer… Dan die Burgemeester; Hoe kan je nu toestaan
    dat er een winkel open gaat zonder ook maar een papiertje..Geen BTW nr. Geen toestemming voor het
    verkopen van etenswaar.
    Cornelis.

    1. Cornelis… denk je nou echt dat Christiaan en Kirsten dat wel al voor elkaar hebben de belasting en BTW Het ging er toch om wat ze gaan doen… en dat is al best veel van de familie Rutten

     1. Beste Willy,
      Zeker weet ik dat natuurlijk niet… Maar,ik denk het wel.
      Hij koopt groot in bij dat wijnhuis. Ik geef je de zekerheid
      als hij niet over een BTW nr. en een NIE nr. beschikt hij
      niet in Spanje legaal kan inkopen en/of exporteren.
      Groet,
      Cornelis.

     2. Sorry Ria,
      Ik dacht dat Willy de reactie gegeven had. Vergeef deze oude Heer…En kijk even wat ik Willy mailde over jou
      reactie, betreffende de BTW.
      Fijne avond nog.
      Cornelis.

     3. Ik zag het Cornelis. Het geeft niet…. ik vind het zo,n onsportief persoon die Christiaan

     4. Goedemorgen Ria,
      Ieder van ons heeft zijn eigen mening, gelukkig maar.
      De mijne is dat we allemaal bedonderd worden door
      de programma makers.Dat gevoel heb ik al van het
      begin. We zullen het in November weten.Dan gaan
      we het dorp zeker bezoeken.We hebben een huis op
      ca. 3/4 uur rijden van Polopos. We verblijven er van begin
      November tot Half April. Vroeger toen we nog jong waren
      het hele jaar,nu gaat de hitte in de zomer ons parten spellen.Daarom denk ik dat het daar in de zomer niet te harden is en er niet zoveel mensen in het dorp zullen verblijven.Dat zal de inkomsten drukken. We zullen zien..
      Fijne dag nog.
      Cornelis.

     5. Goedemorgen Cornelis.
      Dank voor je berichtje.je hebt gelijk de programma makers bewerken alles naar hun hand .wat leuk dat je gaat kijken in Polopos wij willen volgend jaar naar Torremolinos anderhalf uur van Polopos en als het te doe is willen we daar kijken

     6. Hola Ria,
      Wanneer gaan jullie ? Als wij ook in Spanje zijn stop dan even voor een kopje koffie, je komt nl. bij ons langs.
      Groet,
      Cornelis.

 28. Heerlijke televisie kijk er graag naar en vele met mij!
  John voor mij ook de favoriet! maar Juani moet meer haar handen wassen na aan de hond te verzorgen!,Verder een grappig mens!
  krijg kriebels van Christian,doet niets!!!

  “mevrouw”Rutten heeft wel een groot hart maar het komt zo naar uit het strotje!

 29. Leuk om te kunnen reageren in deze altijd geweldige “Spanje Vandaag”.

  POLOPOS een super grappig programma! En ja, overal op deze aardkloot zijn er mensen die willen samenwerken, maar zien we ook die tegenwerkers. Samenwerken met een gunfactor is niet voor iedereen vanzelfsprekend!
  Het valt me op dat er al veel over de familie Rutten en vooral over Elisa gezegd is. Mogelijk is Elisa niet zo’n naar mens als ze doet overkomen, ondanks dat haar karakter overheersend en altijd in strijdpositie is. Haar gezin lijkt het allemaal wel prima te vinden dat ze overal en altijd het voortouw trekt. Ze weet altijd het beste wat er MOET gebeuren en gaat dan zelfs een flinke discussie met de vakmensen bij de verbouwing niet uit de weg.
  In de serie zie je overduidelijk de mensen die puur en (h)eerlijk zichzelf laten zien en degenen die zich beter voor (willen) doen dan ze in werkelijkheid zijn. John en Juani met hun twee hondenkinderen, wat een heerlijk en puur stel. Ook de nog jonge Marc en Donna met hun open blik naar de wereld en al hun nieuwe ontdekkingen. Eigenlijk wil ik er niet te veel beroepsmatig naar kijken, maar desondanks betrap ik mezelf erop dat ik mijn kijk als psycholoog niet helemaal kan uitschakelen. Heel benieuwd ook wie het “nieuwe leven” gaan volhouden in Spanje, leuk om te speculeren daarover toch…..
  We gaan zeker een keer naar Polopos als we in ons huis in Spanje zijn, want het is maar een stukje bij ons vandaan.
  Hopelijk komen er meer van deze tv programma’s in de toekomst.
  Zeer de moeite waard om elke avond te kijken en gaan het vast missen als het programma straks ten einde is…

 30. Ik vind dit hele gedoe in Polopos eigenlijk niet eerlijk.
  Het moet zo zijn dat ieder stel eigenhandig zijn huis bewoonbaar moet maken met af en toe wat hulp van bereidwillige buren of vrienden maar niet met professionele aannemers die voor geld het onderkomen verbouwen.Zo krijgt iedereen een eerlijke kans
  ook de mensen die dit financieel niet kunnen bekostigen.

  1. Helemaal mee eens! Bij de eerste uitzending van Ololai was dat nl. wel het geval. Iedereen kreeg een bouwval en iedereen moest het eigenhandig opknappen. Nu was het verschil tussen de huizen onderling al groot en als je dan nog eens het geld hebt om een professionele aannemer in de arm te nemen.. geen kunst aan. En dan nog zeggen dat je het zo druk hebt..

  1. Wij vinden het n geweldig programma, helaas nu op vakantie en kunnen niet alles volgen (wij vinden vooral de ‘hardwerkende’ christiaan n vervelende vent). Kijken nu alleen de opdracht/uitkomstdagen. Hopenlijl nog veel meer van zulke programma’s!

 31. Geachte dames en heren,

  heb het programma niet gevolgd of gezien,

  Maar ik zie geen Homostellen, Mannen en vrouwen stellen , dat is jammer. Zou het programma veel meer diversiteit geven en kijkcijfers verdubbelen .

  Koos

  1. Hallo Anoniem
   Gelukkig zijn er geen homo stellen
   want dan zou Polopos gauw naar de bliksem gaan
   Homs en lesbische moeten we niet hebben
   hier willen we alleen maar normale mensen hebben

   1. Ted,
    Wat jammer deze reactie..
    Verbazing dat er Anno 2019 nog mensen met deze denkwijze zijn.
    Schrijven is overigens niet je sterkste punt..
    Maar misschien bedoel je met Homs iets anders dan Homo’s?
    En, hebben wij je niet goed begrepen.
    Of… kom je gewoon net uit een ei gekropen.

    Denk voortaan na voor je iets schrijft beste Ted.
    Homo’s en lesbiennes zijn net als jij en ik!!!!!

  2. Hallo Anoniem
   Homos moeten we niet hebben
   want dan gaat Polopos gauw naar de bliksem
   hier willen we alleen maar normale stellen

    1. Beste,
     Denk dat deze mensen zo reageren omdat Polopos een zeer katholiek dorpje is ,deze mensen kunnen er niet zo goed mee omgaan ,en ja homo’s zijn meestal leuke mensen. Zeer proper en noem maar op ,maar het zijn oudjes en vroeger bestond dit niet ( zo veel) dus vandaar de reactie die ik best kan begrijpen ,God schiep man en vrouw om samen te leven geen mannen met mannen dat wordt in de bijbel niet toegestaan dus ,snap je een beetje de reactie 😉🤷🏽‍♀️

     1. Ik geef je helemaal gelijk, Het is geen man en man, en ook geen vrouw en vrouw!!! Zo heeft God het niet bedoelt maar: Man en Vrouw.

     2. Wat heeft seksuele voorkeur te maken met zo’n programma? Er hebben zich geen stellen opgegeven misschien toevallig van die aard? We hebben zelf een huis, niet ver van Polopos bij een net zo’n klein, super katholiek dorp waar de geitenherder homo is en het hele dorp dat accepteert. Dussssss…. trouwens dat andere programma, over dat chateau in Frankrijk, trekt volle zalen omdat hij zo heerlijk zichzelf is, omdat hij nicht is ( positieve zin) Heerlijk om naar al die verschillende karakters te kijken… wat men tussen de lakens doet, boeit me niet en behoort ook niet im frage te zijn.

    2. Misschien kun je in de toekomst je eigen naam gebruiken in plaats van anoniem te posten ! Ik ben geen racist en heb homo’s tussen mijn vrienden, maar de laatste tijd moet er in elk programma minstens een homo/lesb. koppel of individu bij zijn, kijk maar naar VTM, ook op de NL kanalen, terwijl slechts, naar schatting, 10 % van de bevolking tot deze groep behoort. Soms erger ik me daar dan ook aan, temeer omdat het dan zo nadrukkelijk moet getoond worden dat ze homo of lesb. zijn. Hetero’s of andere gender groepen zijn zelden zo expliciet in het tonen van hun sexuele voorkeur en daar balen de mensen van, doe eens normaal en ze zullen vaker aanvaard worden. Geschreven met liefde voor alle schepsels op deze mooie wereld.

  3. Ja, ik mis ook transgenders. De gekleurde medemens mis ik, maar die hebben hun illegale hoedjes en tasjes handel al op het strand. Wat aso jongeren was ook leuk geweest om de boel beetje op te ruien.
   Ook best jammer dat er geen roodharige bij zijn en een asiaat.
   Misschien minder Amerikaanse tv willen!!! Het is zoals het is. Is er een homo stel toevallig dan is die er. Zijn ze er niet bij dan zijn ze dat niet. Al dat gezeik steeds om homo’s transgenders, zwarte pieten en Sinterklaas. Man man man. Ben blij dat ik in Spanje woon en alles nog normaal is.

   1. WAT IS DIE CRHISTIAAN EEN WAARDELOZE VENT SCHYNHEILIG AGTERBAKS ALTYD HET ARMPJE OM ZYN VROUWTJE LIET HY DE HANDJES MAAR EENS WAPPEREN VOLGENS MY HEEFT HY NOG NOOID GEWERKT HEEFD AAN DE WONING GEEN HAND UITGESTOKEN WEL VEEL PRATEN MET DE DORPSRAAD SLYMEN DAT KAN HY GOED VOOR DE DORPSRAAD DANSSEN WAT BELACHELYK SLYMERD 🐖😄

   2. ja de stelletjes gezinnetjes worden door Spanje vandaag voorgesteld hoeft een programma dus niet te zien of te volgen om de conclusie eraan te verbinden dat er geen Homo en/of lesbische stel mee doen logische conclusie.

    Einde discussie er zijn leuker dingen op de wereld.

  4. Koos
   Als je een programma NIET heb gezien hoe kan je dan oordelen of er homoseksuelen mee doen?
   De televisie is al vergeven van de homoseksuelen.
   Ik heb niks tegen deze seksuele geaardheid.

 32. Geweldig in scene gezette ‘reality tv’. Jammer hoor. Zeker Christiaan en Kirsten geven nogal wat negatieve kriebels. Je komt niet ‘zomaar’ bij een tochtje langs de kust in het binnenland terecht bij een bodega van 600 ha!!! Dat is een complete wijnfabriek. Elisa maakt er de grote Elisa show van. Maar zal wel leuk zijn voor de kijkcijfers.

  1. HEBT GROOT GELYK HY LIEGD ALS DE BESTE HEEFD VOOR MY GROOTHEIDSWAANZIN HET IS EEN EIKEL DAT HY MAAR EENS DE HANDJES LAAT WAPPEREN IN PLAATS DE HANDJES ALTYD OM DE SCHAUDERS VAN ZYN VROUWTJE WAT EEN SLYMERD

   1. Bij Jo en Gerits heeft zich nog ene Klaas gevoegd. Hebben alle drie bij elkaar in de klas gezeten vroeger en bij Nederlands niet goed opgelet 😆

 33. Geweldig progamma, fam Rutten komt het beste uit de verf, natuurlijk is Elisa een Alpha wijfie, maar het is de rest van de familie die dat goed vind. Mocht het mislukken kan die zoon natuurlijk stripper worden in een setting met zijn vader. Succes gegandeerd. Het kunstenaars echtpaar zijn ook heel leuk en de enige concurrentie zal uit die hoek komen.

 34. Nog niet gezien
  Weet enkel dat een aantal Nederlanders het dorp moeten gaan ” redden ”
  Geloof je dat nu echt dat ze daar zitten te wachten op die mensen 😈
  Als ze nu een aantal Spanjaarden de kans zouden geven om daar een bestaan op te bouwen
  Maar “oh nee” dan heb je geen afleveringen voor de Nederlandse tv
  En daar gaat het om ” kijkcijfers “

  1. Laten we eens met z,n allen positief zijn. Want er hadden toch ook Spanjaarden zoiets kunnen bedenken. Het geeft in ieder geval bekendheid aan het dorp. En dan gaan er altijd weer mensen naar toom. Dus doe eens lief

  2. Dan kijk eens ‘n keer. Voor mij ” verslavend ”
   De bewoners zijn juist heel enthousiast dat de Nederlanders Polopos weer op de kaart zetten.

  3. Ik vind momenteel John de hardste werker met het slechtste huis .Jammer dat zijn vrouw totaal geen belangstelling heeft en ze houdt zich graag bezig met hondjes uitlaten luieren en anderen bekritiseren.Ik kan me voorstellen dat de man graag alleen werkt want bij alles wat hij doet heeft mevrouw commentaar.Juani neem eens een cursus bouwkunde

   1. Laat me niet lachen, ik wil het goede in de mensen zien, ongetwijfeld zitten Elisa en Christiaan ook in deze categorie.
    Maar hun Ambetante gedrag ( zoek maar van Dale) maakt hun niet geliefd.
    Het zijn rare figuren met valse empathie geheel in eigenbelang en dat maakt hun onsympathiek.
    In zekere zin zijn zij behalve Elisa en de nep vinoloog allemaal winnaars, maar de echte winnaars zijn John en Juani.

 35. Leuke serie, jammer dat je zo’n figuur als Eliza Rutten erin hebt. Die slijmt in het dorp en is aan het katten met de andere stellen. Jammer en irritant voor het programma. En eens dat jullie het prijzengeld moeten verhogen. Ze zijn ten slotte bezig om 5 krotten te vernieuwen en een dorp op de kaart aan het zetten. Mag wat meer prijzengeld zijn. En stuur Eliza naar de Markt in Amsterdam.

 36. Met alle respect , maar denk dat geen van de echtparen op lange trrmijn blijvertjes zijn. Onervaren, ondoordachte plannen die geen behoorlijk inkomen voor het gele jaar genereren. Misschien dat het echtpaar dat met wijn gaar beginnen lukt of misschien dat kunsrenaars echtpaar, maar heb er een hard hoofd in.jammer

 37. Christiaan is een gluiperd hy doet liever niets hy is al moe als hy iets moet doen hy laat het maar aan zyn vrouw over hy kan wel goed slijmen met de burgemeester en zyn aanhang GEEF MY DIE anderen stellen maar die doen tenminste ALLEMAAL iets Christiaan is al moe als die iets moet doen

 38. Heel leuk programma.
  Het prijzengeld voor de weekopdracht zou wat meer verdeeld kunnen worden. Donna en Mark zouden een keer beloond kunnen worden voor hun enthousiasme en inzet, ze zijn jong en geen ervaring in verbouwen, huishouden, gasten ontvangen enz. .
  Het zou prettig zijn als de familie Rutten wat meer zou samenwerken met, in plaats van zich af te zetten tegen de andere stellen.
  Mevrouw Rutten wil geen competitie maar zij is de enige die overal een wedstrijd van maakt.
  Zelfs haar man en zoon zeiden in het begin van de serie al dat Eliza alles bepaalt wat en wanneer er iets gedaan moet worden en dat man en zoon dan maar Ja zeggen. We hopen dat de dorpsraad naar alle facetten kijkt en zich niet laat manipuleren.
  Misschien een idee om kijkers ook mee te laten stemmen voor de finale.
  We blijven wel genieten van de afleveringen.

  1. Dat lijkt me een goed idee om de kijkers mee te laten stemmen.
   Het is een leuk progamma maar ik vind dat de prijzen niet eerlijk verdeeld worden ,zoals Christiaan die het helemaal niet verdiend
   Hij voert geen klap uit het enige waar hij goed in is om de hele dag wijn te drinken .
   Het koppel met het meeste geld wint steeds terwijl Donna en Mark zo hun best doen en het minste hebben te besteden ik hoop dat ze nu ook eens een keer winnen
   En John is een leuke sympathieke vent en een harde werker
   Maar zoals je ziet Elize lukt het al aardig om de lokale bevolking op haar hand te krijgen ,en ook Christiaan Is daar aardig mee bezig
   En of dan de prijzen die ze kunnen winnen ook eerlijk beoordeeld worden na werken en wie het meest hun best hebben gedaan dat betwijfel ik .

 39. Erg leuke serie, die ik belangstellend op de voet volg. Ik vrees dat de redactie van het programma teveel de mogelijkheid heeft de kandidaten in een goed of kwaad daglicht te stellen. Misschien mede daardoor vind ik Wijnand en Thysa het meest sympathiek en feitelijk zijn ook de anderen best aardige stellen, dit in tegenstelling tot de reeks over Ololai vorig jaar. De enige negatieve uitzondering vind ik Elisa, van de familie Rutten. Zij lijkt me daarentegen erg geliefd bij de plaatselijke bevolking (en niet te vergeten bij haar “schoondochter” Demi). John vind ik een heerlijk personage, met een uitstekend gevoel voor humor! Juani zal niet lang in Polopos blijven lijkt me, als straks de heimwee meer greep op haar krijgt. Overigens zou ik niet al te gretig van haar tapas snoepen. Zoals zij tussendoor met die honden omgaat….???

  1. en eerste klas konten kruiper is het die eliza.ze denkt dat ze iedereen kan manipuleren de winnars zijn voor mij mark en donna,daar staan de handen niet verkeerd van

    1. Christiaan wat een gluiperd is dat hy is geen werker maar praten en slijmen kan hy als de Beste heeft geen slag uitgevoerd maar als je hem hoort heeft hy hard gewerkt ja hard gewerkt met de mond is niet waardig dat hy iets wint 2 linkse handen had hy ook maar 2 linkse voeten als ik hem op tv zie ERGER ik me over hem HOPELYK zien ze dat ook in polopos die vieze slymerd het is een misselijk makend persoon geen knip voor de neus waard

 40. Ik vind het leuk om te zien. Daar ik ook de andalusische cultuur ken zie ik dingen die onderling “mis” gaan. Maar dat maakt het ook leuk. Wel denk ik dat rtl de families onderling tegen mekaar opzet om zo meer kijkcijfers te krijgen… Leuk voor tv maar zodra rtl zijn hielen ligt moeten die families het toch met mekaar doen en dan in zo een klein dorp is het van belang dat men onderling goede verstandhoudi g heeft… Maar dat is natuurlijk geen “leuke” tv……

  1. Nog niet gezien
   Weet enkel dat een aantal Nederlanders het dorp moeten gaan ” redden ”
   Geloof je dat nu echt dat ze daar zitten te wachten op die mensen 😈
   Als ze nu een aantal Spanjaarden de kans zouden geven om daar een bestaan op te bouwen
   Maar “oh nee” dan heb je geen afleveringen voor de Nederlandse tv
   En daar gaat het om ” kijkcijfers “

  2. Hola Pierre,
   Zonder dat verschrikkelijke mens van Rutte,zou er niet veel spanning zijn. Toch denk ik dat het niet gespeeld is. Dat mens
   heeft een zeer laag IQ maar is boeren slim. Ze pakt de hele
   bevolking in met haar geslijm.Maar een blijvertje ??? Die motor
   muis geef ik meer kans.Dan zou ik wel eens willen weten wat
   er in de Escritura’s staat, wie is de eigenaar van die krotten als
   ze klaar zijn ? Wie gaat de belastingen betalen ? Wat gebeurd
   er als een van die hulpen een ongeluk krijgt ? Die burgervader
   heeft natuurlijk ook boter op z’n hoofd…Laat toe dat daar zwart
   gewerkt wordt. En ook in Spanje heb je voor een grote verbouwing een vergunning nodig. Fam. Rutte zal wel aanvoeren
   we zijn geholpen..Maar die motormuis zegt op de TV die heb ik in dienst. Hopelijk loopt dat goed af.
   Gr.Cor

   1. Hoi.ikben getrouwd met een andaluza en herken hoe eliza omgaat met de mensen in het dorp. In de kleine dorpjes is dat normaal. Geen geslijm. Voor ons nederlanders is dat het wel maar daar niet. Eigenaar zijn de deelnemers. De burgermeester grijpt dit aan om het deel dat polopos heet misschien zo te redden van leegloop en dan is veel mogelijk in Spanje…. Regels of geen regels…. Het dorp ben ik ooit geweest en toen was er niks. Nu denk ik dat het dorp soms denk waar zijn we aan begonnen….. Maar komt goed.

 41. Het meest leuke programma van het moment. Zou voor mij jaren lang mogen duren. Ik kijk er in het weekend alweer naar uit. Geweldige omgeving en super om te zien hoe het zich bij de families ontwikkelt. Dat kan na 15 uitzendingen toch niet over zo? Ben nu al benieuwd naar de realisatie van de plannen ook op langere termijn. Dit moet niet stoppen!!!!

 42. Met plezier kijk ik naar het programma Polopos en gun ik een ieder die daar aan meedoen de ‘grote prijs’! Maar toch heb ik een voorkeur en die gaat uit naar John en Juani. Waarom? Omdat zij, naast hun B&B, de motor tour-tochten aanbieden in een adembenemende omgeving. Een omgeving die zo prachtig en rijk is aan de (ook verscholen) witte dorpjes, de schoorstenen die op de daken een speciale betekenis uitstralen, en naast het bezichtigen van al die mooie dorpen, eindigen in Trevelez. Een dorp van ver al te herkennen aan zijn prachtige witte ham pakhuizen, zonder ramen, immers de wind moet o.a. door de pakhuizen kunnen waaien om de ham te kunnen worden waar Trevelez om bekend staat! Wij hebben deze streek vele jaren geleden aangedaan en tot op de dag van vandaag houden we warme herinneringen. Kortom, om al deze redenen, John en Juani: Toi, toi, toi!

  1. Wij zijn eens gaan kijken en hebben een paar koppels gesproken . Aardige mensen die een mooie afspiegeling zijn van de NL (blanke) bevolking

   1. Beste Joyce en Carine, menen jullie dit nu serieus?
    Onder welke steen komen jullie uitgekropen? Jeetje ik wist echt niet dat er nog mensen met dergelijke middeleeuwse opvattingen bestonden. Misschien kun je dan beter naar Saudi Arabie verhuizen, leuk homo’s ophangen op het plein 😲 In Nederland horen jullie niet thuis.

    1. Weer een vriendje bijgekomen van Gerits, Jo en Klaas. Waarom gebruik je niet gewoon 1 account? Iedereen ziet aan de spelfouten dat het om dezelfde persoon gaat. Dat je iets hebt tegen Christiaan is nu wel duidelijk hoor.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by