Catalonië meldt in 24 uur tijd 633 nieuwe positieven en 30 corona-doden

Catalonië meldt in 24 uur tijd 633 nieuwe positieven en 30 corona-doden
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Catalonië is samen met Aragón de meest getroffen autonome regio van Spanje wat betreft de nieuwe corona-uitbraken. De regionale gezondheidsdiensten in Catalonië hebben over de afgelopen 24 uur 622 nieuwe positief op COVID-19 geteste personen gemeld en 30 personen die door of met corona zijn overleden. Het aantal ziekenhuisopnames is met 29 gestegen naar 632 en het aantal ic-opnames met 3 naar 108 patiënten.

Sinds het begin van de corona-crisis zijn er in Catalonië volgens de Catalaanse cijfers (die anders zijn dan de nationale/Spaanse cijfers) 101.290 personen positief op COVID-19 getest maar dat gebeurde door middel van de betrouwbare PCR-tests en de minder betrouwbaar sneltests. Deze laatste worden in Spanje niet meegerekend. 

Daarnaast zijn er in Catalonië sinds het begin van de corona-pandemie 12.781 personen om het leven gekomen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar die personen die overleden zijn waarbij er voor of na de dood een PCR-test werd uitgevoerd maar meer naar de cijfers van de begrafenisondernemers. Van het Catalaanse aantal stierven er 7.008 personen in ziekenhuizen en medische centra, 4.119 in bejaardenhuizen, 814 thuis en 840 waarvan men de plaats van overlijden niet weet.

Het district Segrià in de provincie Lerida, de stad Barcelona en de randgemeenten zoals Sabadell en l’Hospitalet de Llobregat zijn het meest getroffen door de nieuwe corona-uitbraken in Catalonië.

Op deze interactieve kaart kun je alle corona-uitbraken en aantallen besmettingen zien in Catalonië.

Aragón

In Aragón zijn er 588 nieuwe positief op COVID-19 geteste personen bijgekomen waarvan 335 personen met lichte tot matige symptomen (asymptomatisch) en 18 in de provincie Huesca, 19 in de provincie Teruel en 551 in de provincie Zaragoza. Er werden in 24 uur tijd 1.789 PCR-tests uitgevoerd in Aragón. Het aantal ziekenhuisopnames is ook in de autonome regio Aragón flink gestegen met 103 in 24 uur tijd naar 474 patiënten waarvan er 39 op de ic-afdeling liggen.

Op deze website kun je de actuele informatie wat betreft de corona-uitbraken en besmettingen zien in de regio Aragón.

Valencia regio

De Valencia regio is ook getroffen door de nieuwe corona-uitbraken en het aantal positief op COVID-19 geteste personen steeg de afgelopen dagen met 523 positieven bij 13 nieuwe corona-uitbraken of brandhaarden. Op dit moment zijn er 67 corona-uitbraken actief in de Valencia regio.

In praktisch alle gevallen wat betreft de nieuwe positieven gaat het om sociale bijeenkomsten zoals het uitgaan of familiebijeenkomsten in de autonome regio. Zo kwamen er nieuwe gevallen bij in Valencia (17), Torrent (5), Gandía (4), Orihuela (6) en Almoradi (5).

Het grote deel van de nieuwe ‘besmette’ personen (49,2%) heeft de leeftijd tussen 15-34 jaar en 36,5% van de ‘besmettingen’ vond plaats tussen familieleden en vrienden, 17,6% in het nachtleven, 15% in de werkomgeving en 12% bij ouderen opvangcentra. 

Op deze interactieve kaart kun je alle corona-uitbraken en aantallen besmettingen zien in de Valencia regio.

Op deze website kun je gegevens vinden over de provincies in Spanje en de aantallen positieven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.