Spanje registreert 1.178 nieuwe positieven en 34 corona-doden

Spanje registreert 1.178 nieuwe positieven en 34 corona-doden
Beeld: 123rf

Spanje registreert 1.178 nieuwe positieven en 34 corona-doden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de dagelijkse cijfers van het Ministerie van Volksgezondheid zijn er de afgelopen 24 uur in Spanje 1.178 nieuwe positief op COVID-19 geteste personen bijgekomen en steeg het aantal corona-doden de afgelopen 7 dagen met 34 personen. Op maandag werd er nog gesproken over 968 nieuwe positieven maar toen waren de cijfers van de autonome regio’s Madrid, Catalonië en Navarra nog niet bekend.

Met dit aantal nieuwe besmettingsgevallen of positieven is het totaal op COVID-19 positief geteste personen (positieven) gestegen naar 302.814 sinds het begin van de corona-crisis. Er zijn daarnaast 34 personen overleden met of als gevolg van het coronavirus de afgelopen 7 dagen waardoor het totaal aantal volgens de cijfers van het Ministerie van Volksgezondheid is gestegen naar 28.498 corona-doden.

De cijfers die HIER (PDF) te downloaden zijn laten zien dat er de afgelopen 14 dagen 33.579 nieuwe corona besmettingen of positieven bij zijn gekomen terwijl dat aantal de afgelopen 7 dagen 18.191 was. 

De afgelopen 14 dagen werden de meeste positieven geregistreerd in Catalonië met 12.138 personen gevolgd door Aragón met 7.469, Madrid regio met 4.411, Baskenland met 1.964, de Valencia regio met 1.704 en Andalusië met 1.701 positieven.

De afgelopen 7 dagen moesten er in Spanje 594 personen opgenomen worden in ziekenhuizen waardoor het totale aantal sinds het begin van de corona-crisis steeg naar 127.507 patiënten. Daarvan werden er de afgelopen 7 dagen 41 opgenomen op de intensive care waardoor dat aantal steeg naar 11.824 ic-patiënten sinds de aanvang van de corona-crisis.

Het totaal aantal personen dat met of als gevolg van het coronavirus en COVID-19 kwam te overlijden in Spanje is de afgelopen dagen met 34 personen gestegen naar 28.498 corona-doden. Dat aantal is niet het echte aantal corona sterfgevallen omdat veel mensen overleden zijn zonder dat getest werd of zij besmet waren of niet. Er zijn ook andere cijfers in omloop die spreken over meer dan 40.000 doden.

KLIK HIER voor de evolutie van het coronavirus per autonome regio en KLIK HIER voor deze cijfers per Spaanse provincie. Let op, deze cijfers zijn tot 26 juli bijgehouden en zullen binnenkort wel geactualiseerd worden door het Ministerie van Volksgezondheid en het Centro Nacional de Epidemiología.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.