Spanje vraagt 20 miljard euro uit het Europese SURE-initiatief

Spanje vraagt 20 miljard euro uit het Europese SURE-initiatief
Beeld: 123rf

Spanje vraagt 20 miljard euro uit het Europese SURE-initiatief

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse regering heeft aan de Europese Commissie toegang gevraagd tot het SURE-initiatief. Het gaat om 20 miljard euro dat Spanje wil gebruiken om de kosten van de leningen aan de autonome regio’s voor wat betreft de arbeidstijdverkortingen (ERTE) en de bekostiging van de ondersteuningsprogramma’s voor zelfstandigen en kleine bedrijven te kunnen betalen.

Het SURE of ‘Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency ’ initiatief is een van de drie mechanismen die op Europees niveau zijn gelanceerd om samen met het Europees Stabiliteitsmechanisme en de garanties van de Europese Investeringsbank (EIB) een ​​gezondheids-, economisch en sociaal antwoord te bieden op de effecten van de COVID-19 pandemie.

SURE is een instrument dat 100 miljard euro aan leningen zal verstrekken aan EU-landen die daaraan behoefte hebben om ervoor te zorgen dat werknemers een inkomen ontvangen en bedrijven hun personeel kunnen behouden. Het stelt mensen in staat hun huur, rekeningen en levensmiddelen te blijven betalen en draagt bij tot de economische stabiliteit waaraan nu grote behoefte is.

De leningen zijn gebaseerd op garanties van de lidstaten en zullen worden gebruikt waar ze het dringendst nodig zijn. Alle lidstaten zullen van dit instrument kunnen gebruik maken, maar het is vooral van belang voor degenen die het zwaarst getroffen zijn, zoals Spanje.

De EU-landen hebben tot deze vrijdag de tijd om een lening aan te vragen en verwacht wordt dat 18 landen dat ook gedaan hebben. Spanje vraagt met de 20 miljard 20% van het totaal van 100 miljard euro dat ter beschikking is. Zoals de Europese cijfers laten zien is Spanje ook het hardst getroffen door de COVID-19 pandemie.

Spanje vraagt wel 20 miljard maar dat wil niet zeggen dat deze ook aan Spanje gegeven worden. Het uiteindelijk te lenen bedrag is afhankelijk van wat de overige landen vragen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.