Search
menu
Search

Houten prefab woningen die met Lego-achtige blokken in elkaar worden gezet

Houten prefab woningen die met Lego-achtige blokken in elkaar worden gezet
Beeld: Brikawood / web

Houten prefab woningen die met Lego-achtige blokken in elkaar worden gezet

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In Frankrijk is net bedrijf Brikawood begonnen met de verkoop van diverse bouwpakketten om houten prefab woningen te bouwen. In dit geval is het bouwproces anders dan normaal want de woningen worden via Lego-achtige blokken in elkaar gezet waarbij dus geen cement, schroeven of spijkers meer nodig zijn. Deze woningen worden verkocht in pakketten of ‘kits’ met een prijs per vierkante meter.

Er is een gelijkvloerse woning mogelijk vanaf 1.400 euro per vierkante meter, of een studio vanaf 1.000 euro per vierkante meter terwijl een woning met een verdieping rond de 1.800 euro per vierkante meter kost. Wil je een gepersonaliseerde woning dan is dat al mogelijk vanaf 1.500 euro per vierkante meter.

Een voorbeeld is de Kit Capucine van 111 vierkante meter, drie slaapkamers, badkamer en woonkamer. Een andere opvallende prefab woning is de Kit studio Oasis van 20 vierkante meter en een dakterras. Bekijk de website voor alle modellen.

Het hout voor de blokken is afkomstig van de ‘pseudotsuga meziesii’-boom, ook bekend als Douglas-spar of Oregon Pine, afkomstig uit Noord-Amerika. Het is een zeer sterke en robuuste boom die tussen de 40 en 60 meter hoog wordt. De blokken zijn 100% natuurlijk en hebben door hun technische eigenschappen opmerkelijke thermische, mechanische, akoestische en anti-seismische eigenschappen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?