skip to Main Content
Metro Madrid installeert 2.200 gratis oplaadpunten voor mobiele apparaten

Metro Madrid installeert 2.200 gratis oplaadpunten voor mobiele apparaten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Wachten op de metro terwijl je de smartphone oplaadt is vanaf nu mogelijk bij de Metrostations van Madrid. Na een uitvoerige test van diverse maanden hebben meerdere stations dan eindelijk oplaadpunten gekregen waar smartphone gebruikers in een korte tijd hun batterij kunnen vullen. Op zich niets nieuws want dit gebeurd steeds vaker zoals op vliegvelden en in winkelcentra maar dit keer is het niet alleen gratis en gaat het om turboladers maar wordt de stroom ook nog eens opgewekt door de remmen van de metrorijtuigen.

De stadsbussen van het bedrijf EMT hebben blijkbaar al oplaadpunten maar nu is het de beurt aan de metrostations om ook de mogelijkheid te bieden de mobiele apparaten door middel van USB kabels op te laden. De Comunidad de Madrid heeft 368.000 euro vrijgemaakt om 2.200 oplaadpunten te installeren waarvan een deel reeds geplaatst is en de rest tegen het einde van het eerste trimester van 2018 aanwezig moeten zijn.

Het revolutionaire van het nieuwe systeem is dat er gebruik wordt gemaakt van stroom wat opgewekt is door de metrotreinen zelf. Het remsysteem van de wagons genereert stroom wat opgeslagen wordt en later gebruikt wordt voor de oplaadpunten. Het gaat om extra snelle of turbo-opladers waar men in korte tijd (vier keer sneller dan een normale oplader) de batterijen kan “vullen”. Het enige wat de smartphone eigenaren nodig hebben is een eigen USB kabel die men dan gratis kan aansluiten op de blauwe (lachende) kastjes.

Naast de kastjes op de stations zijn er ook oplaadpunten opgehangen in de wagons van de metro zelf. Met andere woorden, je kunt vanaf nu niet alleen de smartphones en andere mobiele apparaten opladen op de perrons maar ook in de treinen zelf.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken