skip to Main Content
Werkloosheid in augustus met 47.000 personen gestegen in Spanje
Archieffoto

Werkloosheid in augustus met 47.000 personen gestegen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Werkloosheid in augustus met 47.000 personen gestegen

Archieffoto

MADRID – De werkloosheid in Spanje is in de maand augustus met 47.047 personen gestegen waardoor er nu 3.135.021 werklozen zijn in Spanje. Daar tegenover staat dat er 18.308.400 mensen zijn die wél een baan hebben. Tot nu toe dit jaar is de werkloosheid met 200.903 personen gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2017 terwijl het aantal werkenden met 448.200 personen is gestegen.

Van alle 3,1 miljoen werklozen (15,1%) zijn er 509.068 wat jongeren zijn, een daling van 27.510 personen ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd. In 2017 echter steeg het aantal werklozen met 46.000 personen in de maand augustus dus het lijkt erop dat dit elk jaar gebeurt.

Wat echter nog nooit is gebeurd vond plaats op vrijdag 31 augustus toen er op een dag meer dan 300.000 mensen hun baan verloren. Dat is het hoogste aantal werklozen op een dag wat ooit geregistreerd werd in Spanje. Op die ene dag verloren 363.017 mensen hun baan en kwamen er 58.375 banen bij waardoor er een negatief saldo was van 304.642 personen.

Op dit moment staan er in Spanje 3.182.068 werklozen ingeschreven bij de Servicios Públicos de Empleo waarvan 1.306.994 werkzoekende mannen en 1.875.074 werkloze vrouwen. Vergeleken met augustus vorig jaar is het aantal werkloze mannen met 124.441 personen gedaald en het aantal werkzoekende vrouwen met 75.815 personen.

In Catalonië raakten de meeste mensen een baan kwijt in augustus met 11.594 personen gevolgd door Andalusië met 8.284 personen. Het is vooral de service-sector (waaronder ook het toerisme en de horeca vallen) waar de meeste werklozen werden geregistreerd met 39.758 personen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
  1. Ja ze maken zich over alles druk zoals plaatsnamen, straatnamen, het graf van Franco etc, etc. Hebben ze niets beters te doen?

  2. De werkloosheid is helemaal niet gedaald in Spanje ook niet onder de PP dat mensen vertrekken of zich niet meer melden bij het INEM zegt niet dat het aantal daalde. De cijfers in het nieuws zijn daarom ook totaal ongeloofwaardig. En ik ga er vanuit dat 31 augustus meer mensen hun baan hebben verloren dan in het nieuws wordt aangegeven.

 1. 18 miljoen banen. 3 miljoen werkelozen. Dat is ongeveer 18%, terwijl het zomerseizoen nog niet over is. Na september worden veel horeca werkers werkeloos. Behoorlijk dramatische cijfers. Maar niets nieuws onder de zon. Het is nooit nders geweest in Spanje voor zover ik het al 40 jaar ken.

  1. Ja Evert, was vroeger ook zo, met dat verschil dat er vroeger veel mensen zwart werkten in de Horeca, zodat het werkloosheidscijfer (%) van vroeger mogelijk niet vergelijkbaar is.

  2. Precies het is nog nooit anders geweest, maar voor sommigen weer een reden om met deze cijfers weer op de huidige regering te spugen. Die regering zit er nog maar net en heeft vrijwel nog geen invloed gehad op het aantal banen. Het is gewoon het naeffect van de PP die alles totaal verkeerd heeft aangepakt. Het wordt de komende jaren PP puin ruimen want die hebben diepe negatieve sporen achter gelaten en misschien komen er dan eindelijk weer juiste en eerlijke kontrakten en uiteraard meer banen.

   1. Natuurlijk zijn er altijd mensen die de waarheid liever niet zien.
    Maar toen de PP aantrad ten tijde van de crisis stond het land aan de afgrond, nu gaat het een stuk beter dan jaren geleden. En de werkeloosheid is altijd al een probleem geweest. Maar net als in andere landen waar de Socialisten de macht grepen, zullen ook de PSOE lui wel weer afkomen met nep-baantjes en geld smijten dat er niet is om vooral dit soort cijfers maar positief te laten lijken.
    Dus puinruimen, grote woorden, de meeste puin is de afgelopen jaren netjes geruimd en nu gaat er weer een hele nieuwe ronde puin bij komen die wij straks met ons allen weer kunnen gaan betalen!

    1. Je bedoelt EU hulptransacties à la Griekenland, dat gaat gebeuren zowel voor Sánchez als wederom voor zijn broer Tsipras.

     1. Ik vrees het ook Piet.
      In Italië gaat het ook al geweldig heh….heel Zuid Europa aan het EU infuus straks

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by