Search
menu
Search

Benidorm in de ban van het Pride Festival

Oeps ... foto ontbreekt!

Benidorm in de ban van het Pride Festival

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Het LGTBI toerisme is steeds belangrijker aan het worden in veel toeristen plaatsen en steden in Spanje en ook Benidorm is al jaren ‘Gay Friendly’ met als hoogtepunt deze week het ‘Benidorm Pride Festival’, in het Spaans ook wel ‘Orgullo Gay Benidorm’ genoemd. Van 2 t/m 8 september is het een dolle boel met speciale feesten, parades, optredens en vaak verklede mensen.

Benidorm heeft van 2 t/m 8 september tussen de 12.000 en 15.000 extra toeristen op bezoek die speciaal voor het Benidorm Pride Festival naar de kustplaats aan de Costa Blanca zijn gekomen. Weliswaar is het feest al op maandag 2 september begonnen maar de hoogtepunten vinden plaats op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Als je deze dagen in Benidorm bent kun je er niet omheen en zul je oog in oog staan met feestende LGTBI mensen. Voor de duidelijkheid, LGTBI (in het Nederlands/Vlaams ook wel lhbt) staat voor lesbian (lesbisch), gay (homoseksueel, hier doorgaans in verwijzing naar mannen), bisexual (biseksueel) en transgender.

Zo’n 70% van de deelnemers komt uit Groot Brittannië gevolgd door Spanjaarden, Fransen, Duitsers en Russen met daartussendoor natuurlijk ook andere nationaliteiten. Al deze partypeople komen naar Benidorm om te feesten en om elkaar te leren kennen.

Benidorm in de ban van het Pride Festival
Orgullo Gay Benidorm

Agenda

Op maandag 2 en dinsdag 3 september is het feest al losgebarsten in Benidorm met speciale parties die met name in het oude deel van de stad plaatsvinden. Op woensdag 4 september vindt om 20 uur het officiële openingsfeest plaats in het Anfiteatro Oscar Esplá.

Op donderdag 5 september kan men om 18 uur genieten van de ‘Carrera de tacones’ ofwel de hoge hakken race in de Calle Alameda. Om 20 uur vindt in het Anfiteatro Oscar Esplá de ‘White Party’ plaats gevolgd vanaf middernacht door diverse andere themafeesten.

Op vrijdag 6 september is er om 12 uur een ‘Pool Party’ bij het Hotel Voramar en om 20 uur het ‘Supermartxe Black Edition’ feest in het Auditorio Julio Iglesias gevolgd door diverse andere themafeesten.

Op zaterdag 7 september is het om 17 uur tijd voor de straatparade die start bij Rincón de Loix en eindigt bij het Auditorio Julio Iglesias waar na afloop vanaf 19 uur het T-Dancefeest start met live optredens, dj’s en gogo dansers. Vanaf 2 uur kan men bij de Penelope Disco genieten van het ‘Kluster’ feest, een van de populairste feesten in Madrid dat dit jaar ook naar Benidorm is gekomen.

Op zondag 8 september vanaf 20 uur vindt het afsluitingsfeest ‘Supermartxe Superman’ plaats in het Anfiteatro Oscar Esplá plaats gevolgd vanaf middernacht door diverse andere themafeesten.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?