De alweer 12-daagse vermissing van een Spaanse ex-alpine ski-racer (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Dag 12 in de vermissing van de voormalige alpine ski-racer Blanca Fernandéz Ochoa is begonnen. Op 24 augustus maakten de beveiligingscamera’s van een winkel in de gemeente Pozuelo de Alarcón (Madrid) de laatste beelden van Blanca waarna ze spoorloos is verdwenen. Volgens de dochter van Blanca was het voor haar moeder de bedoeling om enkele dagen naar het noorden van Spanje te gaan om te wandelen en haar telefoon uit te zetten.

UPDATE: Woensdag heeft men rond 12.30 uur het levenloze lichaam gevonden van de vermiste vrouw. De vondst werd gedaan door een gepensioneerde Guardia Civil agent die met zijn hond bij de Pico de la Peñota wandelde. De eerste autopsie heeft uitgewezen dat het inderdaad om Blanca gaat maar ondanks dat men denkt dat de vrouw al dagenlang dood is, moet een uitgebreide autopsie meer informatie geven over de doodsoorzaak en hoe lang ze al dood is.

Volgens de politie, die met man en macht op de grond en in de lucht aan het zoeken is naar Blanca, parkeerde de vrouw haar auto op 25 augustus op een parkeerplaats bij het natuurgebied Las Dehesas in Cercedilla (Madrid). Op 29 augustus wordt Blanca als vermist opgegeven, dezelfde dag dat de moeder een Like op een Instagram publicatie plaatste van haar dochter, iets wat de politie erg vreemd vond. Later bleek dat de dochter deze Like had geplaatst via de account van haar moeder.

Op 31 augustus wordt het nieuws bekend dat Blanca is verdwenen en dat de politie met de zoektocht naar de voormalige alpine ski-racer is begonnen. Op 1 september wordt de auto van Blanca gevonden en wordt de zoektocht uitgebreid in de buurt van Cercedilla (Madrid). Men zoekt op land met agenten van de politie, de boswachters, brandweer, vrijwilligers en vrienden en familie en men gebruikt in de lucht helikopters en drones om Blanca te lokaliseren. Tot nu toe op dag 12 van de vermissing echter zonder succes.

Er is in Spanje veel media aandacht voor deze verdwijningszaak aangezien Blanca een bekende Spaanse is. Blanca Fernández Ochoa is een voormalige alpine ski-racer van de Wereldbeker uit Spanje. De 56-jarige in Madrid geboren vrouw nam deel aan vier Olympische Winterspelen van 1980 tot 1992.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.