Search
menu
Search

De alweer 12-daagse vermissing van een Spaanse ex-alpine ski-racer (UPDATE)

Oeps ... foto ontbreekt!

De alweer 12-daagse vermissing van een Spaanse ex-alpine ski-racer (UPDATE)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Dag 12 in de vermissing van de voormalige alpine ski-racer Blanca Fernandéz Ochoa is begonnen. Op 24 augustus maakten de beveiligingscamera’s van een winkel in de gemeente Pozuelo de Alarcón (Madrid) de laatste beelden van Blanca waarna ze spoorloos is verdwenen. Volgens de dochter van Blanca was het voor haar moeder de bedoeling om enkele dagen naar het noorden van Spanje te gaan om te wandelen en haar telefoon uit te zetten.

UPDATE: Woensdag heeft men rond 12.30 uur het levenloze lichaam gevonden van de vermiste vrouw. De vondst werd gedaan door een gepensioneerde Guardia Civil agent die met zijn hond bij de Pico de la Peñota wandelde. De eerste autopsie heeft uitgewezen dat het inderdaad om Blanca gaat maar ondanks dat men denkt dat de vrouw al dagenlang dood is, moet een uitgebreide autopsie meer informatie geven over de doodsoorzaak en hoe lang ze al dood is.

Volgens de politie, die met man en macht op de grond en in de lucht aan het zoeken is naar Blanca, parkeerde de vrouw haar auto op 25 augustus op een parkeerplaats bij het natuurgebied Las Dehesas in Cercedilla (Madrid). Op 29 augustus wordt Blanca als vermist opgegeven, dezelfde dag dat de moeder een Like op een Instagram publicatie plaatste van haar dochter, iets wat de politie erg vreemd vond. Later bleek dat de dochter deze Like had geplaatst via de account van haar moeder.

Op 31 augustus wordt het nieuws bekend dat Blanca is verdwenen en dat de politie met de zoektocht naar de voormalige alpine ski-racer is begonnen. Op 1 september wordt de auto van Blanca gevonden en wordt de zoektocht uitgebreid in de buurt van Cercedilla (Madrid). Men zoekt op land met agenten van de politie, de boswachters, brandweer, vrijwilligers en vrienden en familie en men gebruikt in de lucht helikopters en drones om Blanca te lokaliseren. Tot nu toe op dag 12 van de vermissing echter zonder succes.

Er is in Spanje veel media aandacht voor deze verdwijningszaak aangezien Blanca een bekende Spaanse is. Blanca Fernández Ochoa is een voormalige alpine ski-racer van de Wereldbeker uit Spanje. De 56-jarige in Madrid geboren vrouw nam deel aan vier Olympische Winterspelen van 1980 tot 1992.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?