menu: rubrieken, zoeken & meer

364 reizigers zijn corona-besmet Spanje binnengekomen

364 reizigers zijn corona-besmet Spanje binnengekomen
Beeld: Twitter

364 reizigers zijn corona-besmet Spanje binnengekomen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De zomerperiode juli en augustus is voorbij en men kan de balans opmaken van het aantal reizigers dat Spanje via de vliegvelden is binnengekomen en besmet was met het coronavirus of in ieder geval positief getest werd via een PCR-test. Volgens de epidemioloog Fernando Simon gaat het om 364 personen die in 276 vluchten besmet Spanje zijn binnengekomen. 

Vanwege de besmettingen hebben de ‘rastreadores’ ofwel de verantwoordelijken voor het contact- en volgonderzoek 1.859 mensen moeten traceren en volgen waarvan 1.465 verdeeld waren over de verschillende autonome regio’s terwijl 263 reizigers doorreisden naar andere EU-landen.

Op de een of andere manier wisten deze personen door de gezondheidscontroles te komen waarvan 146 reizigers waarschijnlijk al met corona-symptomen naar Spanje waren gereisd. In alle gevallen gaat het om een klein aantal besmettingsgevallen dat via de vliegvelden Spanje is binnengekomen.

De 146 besmette personen die Spanje wel waren binnengekomen deden dat hoofdzakelijk via de vliegvelden in Madrid (76), Catalonië (39), Valencia regio (37) en Andalusië (21).