364 reizigers zijn corona-besmet Spanje binnengekomen

364 reizigers zijn corona-besmet Spanje binnengekomen
Beeld: Twitter

364 reizigers zijn corona-besmet Spanje binnengekomen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De zomerperiode juli en augustus is voorbij en men kan de balans opmaken van het aantal reizigers dat Spanje via de vliegvelden is binnengekomen en besmet was met het coronavirus of in ieder geval positief getest werd via een PCR-test. Volgens de epidemioloog Fernando Simon gaat het om 364 personen die in 276 vluchten besmet Spanje zijn binnengekomen. 

Vanwege de besmettingen hebben de ‘rastreadores’ ofwel de verantwoordelijken voor het contact- en volgonderzoek 1.859 mensen moeten traceren en volgen waarvan 1.465 verdeeld waren over de verschillende autonome regio’s terwijl 263 reizigers doorreisden naar andere EU-landen.

Op de een of andere manier wisten deze personen door de gezondheidscontroles te komen waarvan 146 reizigers waarschijnlijk al met corona-symptomen naar Spanje waren gereisd. In alle gevallen gaat het om een klein aantal besmettingsgevallen dat via de vliegvelden Spanje is binnengekomen.

De 146 besmette personen die Spanje wel waren binnengekomen deden dat hoofdzakelijk via de vliegvelden in Madrid (76), Catalonië (39), Valencia regio (37) en Andalusië (21).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.