Meer dan 52.000 inwoners van de Valencia regio hebben het covid-19-vaccin geweigerd

Meer dan 52.000 inwoners van de Valencia regio hebben het covid-19-vaccin geweigerd
Beeld: Twitter

Meer dan 52.000 inwoners van de Valencia regio hebben het covid-19-vaccin geweigerd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – Er zijn landelijk gezien voor heel Spanje geen duidelijke cijfers voor en ook de regionale overheden zijn niet transparant met cijfers over het aantal inwoners van de regio’s die hebben aangegeven dat ze geen corona-vaccin willen ontvangen, niet zijn komen opdagen of een vaccin hebben geweigerd. De Valencia regio is daarop een uitzondering en daar werd bekend dat meer dan 52.000 inwoners van deze autonome regio hebben aangegeven dat ze niet gevaccineerd willen worden.

In totaal hebben 52.154 mensen in de Valencia regio expliciet hun weigering om het corona-vaccin te ontvangen kenbaar gemaakt. Dit ondanks dat de vaccinatiecampagne ervoor gezorgd heeft dat er circa duizend corona-doden in de vierde corona-golf voorkomen zijn in de regio.

De regionale minister voor de Volksgezondheid Ana Barceló heeft aangegeven dat dankzij de vaccinatiecampagne het aantal corona-doden en ziekenhuisopnames flink gedaald zijn tot wel vijf keer lager dan in de periode voordat het corona-vaccin beschikbaar was en toegediend werd.

Niemand is veilig voor besmetting maar de regionale minister herinnert eraan dat 82,5 procent van de patiënten die in de ziekenhuizen belandt en 57,8 procent die naar de intensive care moet personen zijn die niet gevaccineerd zijn of gedeeltelijk gevaccineerd zijn. Daaronder ook veel patiënten die het vaccin geweigerd hebben.

In de Valencia regio is de Delta-variant inmiddels goed voor 99,6 procent van alle besmettingen. Ongeveer de helft van alle nieuwe ziekenhuisopnames hebben de leeftijd tussen 30 en 59 jaar, 14 procent is in de twintig en 12 procent is ouder dan 70 jaar.

Volgens de laatste gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid van vrijdag 3 september, zijn er in de Valencia regio 2.696.536 inwoners die volledig gevaccineerd zijn, dat is 93 procent terwijl 2.752.928 personen gedeeltelijk gevaccineerd zijn, dat is 95 procent.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.