menu: rubrieken, zoeken & meer

Meer dan 52.000 inwoners van de Valencia regio hebben het covid-19-vaccin geweigerd

Meer dan 52.000 inwoners van de Valencia regio hebben het covid-19-vaccin geweigerd
Beeld: Twitter

Meer dan 52.000 inwoners van de Valencia regio hebben het covid-19-vaccin geweigerd

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Er zijn landelijk gezien voor heel Spanje geen duidelijke cijfers voor en ook de regionale overheden zijn niet transparant met cijfers over het aantal inwoners van de regio’s die hebben aangegeven dat ze geen corona-vaccin willen ontvangen, niet zijn komen opdagen of een vaccin hebben geweigerd. De Valencia regio is daarop een uitzondering en daar werd bekend dat meer dan 52.000 inwoners van deze autonome regio hebben aangegeven dat ze niet gevaccineerd willen worden.

In totaal hebben 52.154 mensen in de Valencia regio expliciet hun weigering om het corona-vaccin te ontvangen kenbaar gemaakt. Dit ondanks dat de vaccinatiecampagne ervoor gezorgd heeft dat er circa duizend corona-doden in de vierde corona-golf voorkomen zijn in de regio.

De regionale minister voor de Volksgezondheid Ana Barceló heeft aangegeven dat dankzij de vaccinatiecampagne het aantal corona-doden en ziekenhuisopnames flink gedaald zijn tot wel vijf keer lager dan in de periode voordat het corona-vaccin beschikbaar was en toegediend werd.

Niemand is veilig voor besmetting maar de regionale minister herinnert eraan dat 82,5 procent van de patiënten die in de ziekenhuizen belandt en 57,8 procent die naar de intensive care moet personen zijn die niet gevaccineerd zijn of gedeeltelijk gevaccineerd zijn. Daaronder ook veel patiënten die het vaccin geweigerd hebben.

In de Valencia regio is de Delta-variant inmiddels goed voor 99,6 procent van alle besmettingen. Ongeveer de helft van alle nieuwe ziekenhuisopnames hebben de leeftijd tussen 30 en 59 jaar, 14 procent is in de twintig en 12 procent is ouder dan 70 jaar.

Volgens de laatste gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid van vrijdag 3 september, zijn er in de Valencia regio 2.696.536 inwoners die volledig gevaccineerd zijn, dat is 93 procent terwijl 2.752.928 personen gedeeltelijk gevaccineerd zijn, dat is 95 procent.