skip to Main Content
Acht gewonden na ontploffing in woning in Murcia

Acht gewonden na ontploffing in woning in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

brandweerMURCIA – Bij een ontploffing en de daaruit volgende brand in een woning in de plaats El Palmar in de provincie Murcia, zijn woensdag acht personen gewond geraakt. De ontploffing vond plaats om 00:24 uur maandag op dinsdagnacht in een appartement op de begane grond. In eerste instantie dacht men aan een gasontploffing maar niet veel later werd de 43-jarige inwoner gearresteerd voor het veroorzaken van deze ontploffing.

De ontploffing schudde de hele wijk in El Palmar wakker toen om even voor 00:30 uur dinsdagnacht een ontploffing in een appartement aan de Calle Alamos in de wijk Los Rosales in El Palmar voor veel ravage zorgde en er even paniek was bij de inwoners en omwonenden van het appartementencomplex. Direct na de ontploffing was de brandweer snel ter plaats en begon men met de bluswerkzaamheden aangezien de ontploffing zorgde voor een brand in de woning.

Bij de ontploffing raakten acht mensen licht gewond, met name door rondvliegend glas en ander puin wat door de ontploffing alle kanten op vloog. De voorgevel van de ontplofte woning lag er bijna helemaal uit en er ontbrak brand uit in de ontplofte woning.

In eerste instantie dacht men aan een gasexplosie, iets wat maar al te vaak gebeurt in Spanje, vooral als er butaangasflessen staan. Dit bleek echter niet het geval en de politie kwam er al snel achter dat de 43-jarige inwoner van Spaanse nationaliteit de veroorzaker was van de ontploffing waarop hij ook werd aangehouden. Het is niet helemaal bekend hoe hij de ontploffing veroorzaakte en ook niet waarom hij dat deed – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken