skip to Main Content
Fietsfeest Challenge 250/4000 in Blanes aan de Costa Brava op 8 oktober

Fietsfeest Challenge 250/4000 in Blanes aan de Costa Brava op 8 oktober

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

challenge2BLANES – Komende vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober staan de badplaats Blanes en de directe omgeving in het teken van een van de grootste fietsfeesten ooit georganiseerd aan de Costa Brava. Het gaat om de Challenge Costa Brava 250/4000 waarbij de 250 staat voor het aantal kilometers en de 4000 voor het totaal aan hoogteverschillen. Is dat teveel, dan bestaat er ook nog de 125/1500 Half Challenge.

Blanes viert feest, in dit geval een fietsfeest waarbij alle fietsliefhebbers uit de hele wereld mee kunnen doen aan een fietsroute van de kust naar de binnenlanden van de Costa Brava en weer terug. Het is niet een fietsroute die over vlak terrein zal gaan en eentje waarvan je zegt je bent binnen een uurtje weer thuis. In totaal wordt er tijdens de Challenge Costa Brava 250 kilometer gefietst en moeten er hoogteverschillen worden overwonnen van in totaal 4000 meter. Mocht dat voor de fietsers iets teveel zijn dan heeft men ook een Half Challenge met 125 kilometer fietsen en een hoogteverschil van 1500 meter waarbij dus de ergste klimpartijen worden overgeslagen.

Dagen

Het startpunt van deze Challenge 250/4000 is de badplaats Blanes die zo in het toeristisch laagseizoen een nieuw evenement heeft georganiseerd waarbij er nu al honderden mensen zich hebben ingeschreven. Het evenement begint op vrijdag 7 oktober waarbij de deelnemers worden verwelkomt, zich moeten inschrijven en een heel pakket aan goodies krijgen waaronder een blauw deelnemers-shirt. Op zaterdag 8 oktober om 6:00 uur wordt iedereen op de boulevard van Blanes verwacht waarna om 7:30 uur de Challenge Costa Brava zal beginnen en de fietsers de bergen in rijden om later die dag terug te keren naar de boulevard van Blanes en feestelijk onthaald zullen worden. Er wordt geschreven dat met een gemiddelde snelheid van 20 kilometer per uur men rond 19:18 uur weer terug zal zijn, bij 30 kilometer per uur is dat al om 15:15 uur en als je 35 kilometer per uur fietst ben je in Blanes om 14:05 uur.

Lees hier alle informatie op de Challenge Costa Brava 250/4000 website

Route

In principe gaat het hier niet om een race en is het deelnemen belangrijker dan het winnen maar toch heeft de organisatie speciale gele truien en certificaten in de aanbieding voor diegene die als eerste binnenkomen en de beste tijdritten maken. Daarnaast is het zo dat alle deelnemers die de hele route succesvol afleggen een geel shirt ontvangen als certificaat dat ze de Challenge Costa Brava goed hebben gereden. De organisatie zegt dat deze gele shirts alleen te verkrijgen zijn door het hele parcours af te leggen, ze zijn dus niet te koop (om vals te spelen).

De route start in Blanes en gaat daarna onder andere langs de plaatsen Tossa de Mar, Llagostera, Caldes, Riudellots, Vilobi d’Onyar, Salitja, Sant Daimai, Angles, Osor, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Montseny, Costa de Montseny, Campins, Sant Celoni, Breda, Sant Feliu de Buixalleu, Hostalric, Tordera om te eindigen in Blanes.

challenge1a

Deelname

Deelname kost voor de 250/4000 Challenge 49 euro (dat was goedkoper als men eerder boekte) en voor de 125/1500 Challenge 46 euro. Bij deze prijs is dan inbegrepen het blauwe shirt wat men krijgt bij aanmelding, het gele shirt als men de route compleet en succesvol aflegt, een foto rapport, ambulance dienst en medische hulp indien nodig, water tijdens de route en etentje aan het einde van de route, douche en masseur service na afloop – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken