skip to Main Content
Belgische herder doodt 18 dagen oude baby op Tenerife
El Confidencial

Belgische herder doodt 18 dagen oude baby op Tenerife

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Hond doodt 18 maanden oude baby op Tenerife

El Confidencial

SANTA CRUZ – Een Belgische herder heeft op Tenerife een 18 maanden dagen jonge baby zo gebeten dat deze aan de verwondingen is overleden. Het gaat om de familiehond van de jonge ouders van de overleden baby. Het dodelijke voorval deed zich voor bij een landelijk gelegen woning in de gemeente Fasnia.

Het gaat in dit geval niet om een Hoge Risico Hond ofwel “rasa peligrosa” maar om de hond van de jonge familie die aan het verhuizen was naar de landelijk gelegen woning in Fasnia.

Om de een of andere reden viel de hond de 18 dagen jonge zoon van het jonge stel aan en beet hij de baby vol in het gezicht. De baby werd snel naar het ziekenhuis gebracht maar daar kon men niets meer doen om de de zoon van het echtpaar te redden.

Na de aanval heeft de Guardia Civil de hond weggehaald bij de familie en naar een opvangcentrum gebracht. Het is nu nog onbekend wat er met de hond gaat gebeuren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 19 reacties
 1. Het is vreselijk te horen wat hier staat, zelf hadden we ooit een briard, wat ook een herdershond is, zij had al de geuren van onze zoon gekregen toen we nog in de materniteit waren, door pamper en slaapkleed te geven, toen we thuis kwamen met ons kind was zij onmiddellijk de perfecte moeder en nieland kwam in de buurt van het kind zonder dat zij dit toe liet. Zo herder of niet, alle honden blijven honden. De bovenstaande mekaar afbrekende commentaren zijn niets waard. Feit is dat de mensen hun kindje en hond kwijt zijn, vermoedelijk door jaloezie of doorhebt niet vertrouwd maken met de nieuwkomer.
  Veel sterkte aan de ouders en familie.

 2. Laat nooit een hond bij een baby, honden zijn sjaloers net als kinderen, ook blijven honden dan onbetrouwbaar. Het klinkt lullig maar het is de baas zijn schuld die hond snapt dit niet. En duitse herders inteligent , niet echt een duitse herder die politie hond is moet je constant weer trainen anders vergeet hij hetb weer , een rotweiler hoef je dat maar een keer te leren en hij vergeet het nooit meer( dat kan hem ook gevaarlijk maken) een husky is wel heel inteligent die dot dingen die je echt niet van hem of haar verwacht.

  1. Natuurlijk moet je een hond blijven trainen. Zelfs een mens moet zich blijven trainen en herhalen, een vreemde taal leren blijven trainen.
   Trainen en herhalen heeft niets met intelligentie te maken.
   Spelfouten wel ………

 3. Rob, je hebt geen verstand van honden. Herders zijn zeer betrouwbaar en intelligent. Dit kun je vaak niet van hun baas zeggen. Zelf heb ik mijn vierde herder, nog nooit iets voorgevallen.
  Het gaat om opvoeding en gedragscorrectie, neem nooit een hond of herder wanneer je geen verstand van opvoeden hebt.
  Dit is exact hetzelfde met kinderen.
  .

  1. Onzin, best mogelijk dat jij weet hoe je zo’n herdershond moet opvoeden, MAAR ANDEREN DIE ZO’N HOND AANSCHAFFEN WETEN DAT NIET.
   Daarom vind ik dat het niet mogelijk zou moeten zijn om zo’n hond te kunnen kopen.

   1. Een hond kopen? Wie doet dat nou? Je adopteerd een hond en voed hem goed op. Dit is niet gebeurd met het jonge gezin met dit drama als gevolg. Tip voor jonge mensen neem geen hond die zogenaamd stoer moet zijn neem een hond als je maatje en kies een ander vriendelijk ras.

 4. een mens blijft een mens
  een dier blijft een dier
  beter uitkijken, maar dan kan dit helaas nog gebeuren…
  dieptriest

 5. Herders zijn totaal onbetrouwbare rotbeesten. Verplicht muilkorven dus, allemaal . Wat een onmetelijk leed voor de ouders zeg. Heel veel sterkte. En dit rotbeest uiteraard meteen afmaken.

  1. Allereerst verschrikkelijk wat er met de baby is gebeurd en het leed van de ouders.
   Het is niet terug te draaien.
   Ben het absoluut niet mee eens dat Herders onbetrouwbare rotbeesten zijn.
   Wij weten niet wat er daarvoor allemaal is gebeurd en dan maar alle Herders over 1 kam scheren, is niet reëel.
   Laat nooit hond alleen met baby of klein kind, al heb je in jou ogen zo’n goedzak.
   Het is en blijft een dier.

  1. Hebben de jonge ouders de hond goed kennis laten maken met de nieuwe Baby in het gezin ? (dit is nl heel belangrijk !) Honden kunnen nl ook heel jaloers zijn , want eerst kreeg ”zij/hij alle aandacht” en nu kreeg vanzelf sprekend de ”nieuw geboren zoon” de meeste aandacht ! Enfin het is en blijft verschrikkelijk als je zo iets overkomt , want ze hielden waarschijnlijk van allebei !
   Voor mij persoonlijk geld echter ”nooit een hond in mijn huis” !!
   Heb dit scenario met pas geboren Baby’s al te vaak gehoord helaas !! Voor de ouders heel veel sterkte met het verlies van hun zoon + hun hond……

   1. Het blijft het type hond, bij bepaalde rassen zul je deze verhalen nooit meemaken maar voor vele jonge mensen moet de hond zogenaamd stoer zijn. Herders vallen onder de gevaarlijke rassen en zijn zeer jalourse dieren en vallen je in de rug aan.

    1. Weer zo’n ongenuanceerde aanname. Een herder jaloers ?
     Het gedrag van een hond word bepaald door de baas. Veel mensen weten niets van een gedrag van een hond en kunnen niet corrigeren.
     Een herder is gevoelig en intelligent en heeft daarom ook een intelligente baas nodig. Een accident met een herder-hond is altijd de schuld van de baas……heel simpel.

     1. Een herder intelligent 🙂 Als jij dat al intelligent vind nou dan ken je bepaalde rassen honden niet. Een hond is niet intelligent omdat je hem truukjes kan leren. En ook onder honden heb je rotte appels en die doen onverwachte dingen waar de baas helemaal niets aan kan doen. Dan kun je nog zoveel weten van het gedrag van een hond maar het zal weinig helpen.

  2. enkel hond is gevaarlijk zelf kleine hondjes het is juist hoe je je hond opvoedt ik heb twee rotweillers gehad die hebben nooit allen gelaten met kinderen dei speelde af entoe met kinderen en heb zelfs een duitser herdershond gehad en eenhond altijd laten snuffellen wanneer je er zelf bij bent bij kind daar ommoet je nog niet direct afmaken

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by