Search
menu
Search

300 miljoen euro Spaanse regeringshulp toerismesector na val Thomas Cook

Oeps ... foto ontbreekt!

300 miljoen euro Spaanse regeringshulp toerismesector na val Thomas Cook

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse regering heeft via de demissionaire minister van Industrie, Handel en Toerisme laten weten dat ze 300 miljoen euro klaar heeft staan om mensen en bedrijven te helpen na de val van Thomas Cook. Dat geld zal met name beschikbaar komen voor de Balearen en Canarische Eilanden waar men het meeste te lijden heeft na het faillissement van de Britse reisgigant met tentakels in diverse Europese landen. 

In de Spaanse media wordt gesproken over de ‘Thomas-Cook-Crisis’ die ontstaan is door het faillissement van de Britse reisorganisatie. Aangezien Thomas Cook een van de grootste leveranciers was van Britse toeristen en vakantiegangers uit andere landen zoals Nederland, België en Duitsland is de klap dan ook hard aangekomen in de Spaanse toeristensector. 

Met de 300 miljoen euro aan noodhulp wil men de ondernemers financieel tegemoet komen en wil men de ruim 3.400 werknemers die direct getroffen worden aan het werk houden. Daarnaast wil men het aantrekkelijker en goedkoper maken om te vliegen naar Spanje, met name naar de Canarische Eilanden en de Balearen, door de belastingen te verlagen en andere maatregelen te nemen zodat eventueel andere reisorganisaties meer reizen aan gaan bieden of andere luchtvaartmaatschappijen besluiten naar de Spaanse eilanden te vliegen.

Volgens de voorspellingen zullen er deze winter minstens 700.000 toeristen minder naar Spanje komen waarvan 400.000 naar de Canarische Eilanden en 300.000 naar de Balearen. Op het Spaanse vasteland is de schade minder groot.

Het noodplan moet volgende week nog goedgekeurd worden door de ministerraad via een Koninklijk besluit waarin 13 belangrijke maatregelen staan.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?