skip to Main Content
300 miljoen euro Spaanse regeringshulp toerismesector na val Thomas Cook
123rf

300 miljoen euro Spaanse regeringshulp toerismesector na val Thomas Cook

MADRID – De Spaanse regering heeft via de demissionaire minister van Industrie, Handel en Toerisme laten weten dat ze 300 miljoen euro klaar heeft staan om mensen en bedrijven te helpen na de val van Thomas Cook. Dat geld zal met name beschikbaar komen voor de Balearen en Canarische Eilanden waar men het meeste te lijden heeft na het faillissement van de Britse reisgigant met tentakels in diverse Europese landen. 

In de Spaanse media wordt gesproken over de ‘Thomas-Cook-Crisis’ die ontstaan is door het faillissement van de Britse reisorganisatie. Aangezien Thomas Cook een van de grootste leveranciers was van Britse toeristen en vakantiegangers uit andere landen zoals Nederland, België en Duitsland is de klap dan ook hard aangekomen in de Spaanse toeristensector. 

Met de 300 miljoen euro aan noodhulp wil men de ondernemers financieel tegemoet komen en wil men de ruim 3.400 werknemers die direct getroffen worden aan het werk houden. Daarnaast wil men het aantrekkelijker en goedkoper maken om te vliegen naar Spanje, met name naar de Canarische Eilanden en de Balearen, door de belastingen te verlagen en andere maatregelen te nemen zodat eventueel andere reisorganisaties meer reizen aan gaan bieden of andere luchtvaartmaatschappijen besluiten naar de Spaanse eilanden te vliegen.

Volgens de voorspellingen zullen er deze winter minstens 700.000 toeristen minder naar Spanje komen waarvan 400.000 naar de Canarische Eilanden en 300.000 naar de Balearen. Op het Spaanse vasteland is de schade minder groot.

Het noodplan moet volgende week nog goedgekeurd worden door de ministerraad via een Koninklijk besluit waarin 13 belangrijke maatregelen staan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Echt dieptriest dat drie van de vier scribenten alhier nog niet eens in staat zijn ook maar één fatsoenlijk lopende zin neer te pennen.

  Hoe denkt u serieus genomen te worden als u hier niet toe in staat bent, nog los van het feit dat de inhoud niet getuigt van ook maar enig intellect ?

  Lees uw eigen bagger er maar op na.

  1. Edel hoog geleerde heer Eric, waarom zo veel woorden vies maken, kies gewoon een andere krant. Je draagt met jou opmerkingen namelijk niet bij.

  2. Ik ben het met je eens, maar heb intussen ondervonden dat de meeste mensen het niet leuk vinden om op hun fouten te worden gewezen. Het helpt nochtans om minder fouten te maken en zodoende de geloofwaardigheid van wat je schrijft te verhogen. Jammer, maar helaas !

 2. Aan de ene kant goed om de toeristenindustrie te helpen, de hotels hebben een schade van 500 miljoen euro. Aan de andere kant triest te lezen dat er na de Gota Frio catastrofe in drie grote regio’ s er maar 117 miljoen euro beschikbaar gesteld is, terwijl de totale schade misschien wel kan oplopen naar 150 miljard om alle getroffen te helpen en bedrijven laten herstarten, de landbouw heeft gigantische schade opgelopen waarbij de grond is weggespoeld. Bijna niets wordt door verzekeringen gedekt wegens overmacht.

 3. Dan moeten ze ook niet de toeristen taks verhogen naar € 6 want dat jaagt de toeristen weg , teveel volk nou ze zijn uit de armoede gekomen door de toeristen en konden beginnen met te bouwen, ook zijn ze vergeten dat voor 1969 de cholera was uit gebroken en gewoonlijk door honger en kommer, de overgroot & grootouders hebben nooit vertelt aan de nakomelingen hoe ze uit de armoede zijn gekomen, dank zij de kapitalisten, waar sommige tegen zijn, ik ben geen kapitalist dus doe ik alles zelf, geen werk voor de werknemers. ! auto voor 4.000.000 mensen voor de jaren 1960. Ik kom al van 1964 alle jaren naar hier nu woon ik er 20 j.

 4. Heel mooi een steun voor toerisme
  Maar ook de hotels in merendeel van Europa hebben mis managment gevoerd met Thomas Cook door 2 maar per jaar betaald te worden.
  De 2e betaling had in de maand oktober moeten plaatsvinden waar is dat geld gebleven van 6 maanden die zij van hun klanten/gasten betaald gekregen hebben.
  Gelukkig hadden zij eigen vliegtuigen misschien kan daar nog iets van komen anders had bv Transavia ook nog groot verlies kunnen lijden.

  Wie wordt de nieuwe touroperator wie neemt het merendeel van de vliegtuigen ( Condor? )

  Brexit voor Thomas Cook

  1. U zegt “ gelukkig hebben ze eigen vliegtuigen “. Ik denk juist dat ze mede daardoor zijn omgevallen. Je kunt geen grote vloot van vliegtuigen winstgevend opereren door alleen gebruik te maken van de laagbetalende vakantieganger. Bovendien is er in dat segment felle concurrentie van het lowcost segment. Totaal kansloos.

   1. Condor (Duitsland) maakte deel uit van de groep, maar wordt door de Duitse overheid gesteund zodat ze alleen verder kunnen.
    Thomas Cook is omgevallen omdat ze niet meegegaan zijn in de tijd. Dwz altijs het online-gebeuren geweerd hebben en alleen via de specialistische reisburo´s verder wilden.
    Eén keer heeft de UK geholpen, maar met de opdracht om “online” te gaan, maar hebben ze niet gedaan. Ze hebben gekozen voor de manier wat de ondergang was.

 5. Vandaar dat erin de playa del Ingles minderverkeer rijd het is er zo stil ???? Waar gaan die allemaal naar toe zeker die 300 mill ophalen het is eenzooitje en blijft dat

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken