300 miljoen euro Spaanse regeringshulp toerismesector na val Thomas Cook

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
300 miljoen euro Spaanse regeringshulp toerismesector na val Thomas Cook
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse regering heeft via de demissionaire minister van Industrie, Handel en Toerisme laten weten dat ze 300 miljoen euro klaar heeft staan om mensen en bedrijven te helpen na de val van Thomas Cook. Dat geld zal met name beschikbaar komen voor de Balearen en Canarische Eilanden waar men het meeste te lijden heeft na het faillissement van de Britse reisgigant met tentakels in diverse Europese landen. 

In de Spaanse media wordt gesproken over de ‘Thomas-Cook-Crisis’ die ontstaan is door het faillissement van de Britse reisorganisatie. Aangezien Thomas Cook een van de grootste leveranciers was van Britse toeristen en vakantiegangers uit andere landen zoals Nederland, België en Duitsland is de klap dan ook hard aangekomen in de Spaanse toeristensector. 

Met de 300 miljoen euro aan noodhulp wil men de ondernemers financieel tegemoet komen en wil men de ruim 3.400 werknemers die direct getroffen worden aan het werk houden. Daarnaast wil men het aantrekkelijker en goedkoper maken om te vliegen naar Spanje, met name naar de Canarische Eilanden en de Balearen, door de belastingen te verlagen en andere maatregelen te nemen zodat eventueel andere reisorganisaties meer reizen aan gaan bieden of andere luchtvaartmaatschappijen besluiten naar de Spaanse eilanden te vliegen.

Volgens de voorspellingen zullen er deze winter minstens 700.000 toeristen minder naar Spanje komen waarvan 400.000 naar de Canarische Eilanden en 300.000 naar de Balearen. Op het Spaanse vasteland is de schade minder groot.

Het noodplan moet volgende week nog goedgekeurd worden door de ministerraad via een Koninklijk besluit waarin 13 belangrijke maatregelen staan.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.