Search
menu
Search

Twintigjarige Valenciaanse verkoopt succesvol haar grootmoeders recept tegen aambeien

Twintigjarige Valenciaanse verkoopt succesvol haar grootmoeders recept tegen aambeien
Beeld: @almostopherradical / facebook

Twintigjarige Valenciaanse verkoopt succesvol haar grootmoeders recept tegen aambeien

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het is de 23-jarige Carmen Manzano gelukt om een goedlopend bedrijf op te zetten, en dat alles dankzij haar inmiddels overleden grootmoeder. Het was namelijk haar oma die een eeuwenoud geheim gebleven recept tegen aambeien doorgaf aan haar zoon waarna dit weer bij kleindochter Carmen terechtkwam. Zij maakte daar een bedrijfje van wat inmiddels meer dan 1.000 bestellingen per dag verstuurd van het wonder-aambeien-middel ‘Almostop’.

Het verhaal begint in 1938 toen in Villanueva de la Jara (provincie Cuenca) het hoofdkwartier van de internationale brigades werd opgericht. Het was daar waar een bekende arts uit Madrid aan (grootmoeder) Carmen Serrano een ‘geheim recept’ gaf om aambeien (hemorroides) te genezen. Maar de vrouw moest wel beloven dit geheim te houden, iets wat zij gedurende haar lange leven ook deed. Maar ze ontwikkelde wel een vloeistof dat ze gratis weggaf waardoor ze op handen gedragen werd door haar ‘patiënten’ uit het dorp maar ook uit het buitenland die speciaal naar haar kwamen voor het wondermiddel.

Uiteindelijk besloot grootmoeder Carmen het recept van het wonder-aambeien-middel door te geven aan haar zoon om zo de familietraditie voort te zetten. In 2018 overleed de grootmoeder waarna besloten werd om een bedrijfje op te richten, iets wat gerund wordt door de 23-jarige Carmen Manzano en haar 24-jarige neef Alberto Manzano. Zij begonnen ‘Almostop: het honderdjarige product van natuurlijke oorsprong’ om aambeien te genezen.

Volgens Carmen heeft zij samen met haar neef alles zelf gedaan, een proces dat niet makkelijk was omdat ze als jonge ondernemers niet serieus werden genomen door met name de farmaceutische industrie en apotheken. Inmiddels wordt Almostop bij veel apotheken in Spanje verkocht (verkoopprijs 13,50 euro) en moeten de jonge ondernemers elke dag meer dan 1.000 flessen Almostop versturen. Het is volgens hen een gekkenhuis. Het volgende doel is om een eigen fabriek te beginnen in het dorp van haar grootmoeder (daar waar het verhaal allemaal begon) en werk te geven aan de inwoners van Villanueva de la Jara.

almostop1
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?