skip to Main Content
Leider van Podemos Pablo Iglesias op bezoek bij populaire tv-show El Hormiguero

Leider van Podemos Pablo Iglesias op bezoek bij populaire tv-show El Hormiguero

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

hormiguero1aMADRID – Pablo Iglesias, de charismatische leider met de paardenstaart van de politieke sensatie Podemos, was dinsdag op bezoek bij het in Spanje zeer populaire tv-programma El Hormiguero van Pablo Motos. De politieke leider kwam op met de muziek van een van zijn favoriete televisieseries Game of Thrones, iets wat de man niet onder banken of stoelen schuift.

Vorige week nog was het programma El Hormiguero nog nieuws in Spanje vanwege het feit dat ze Justin Bieber op bezoek hadden die er als een zak aardappelen bij zat en totaal niet geïnteresseerd was in het programma en de fans. Pablo Iglesias is natuurlijk een ander verhaal en de politicus met de paardenstaart (el de la coleta) is een verschijning apart met altijd wel zijn mondje klaar om commentaar te geven en vragen te beantwoorden. Uiteraard vormen deze verschijningen op de televisie onderdeel van de verkiezingscampagne maar het blijft af en toe bijzonder om te zien dat een politicus open en bloot over van alles en nog wat praat.

Pablo Iglesias gaf antwoorden op vragen over zijn privéleven, het roken van stickies, Obama en de Paus. Zo ziet hij zichzelf zeker niet in de ambtswoning van de Spaanse premier in Moncloa wonen mocht hij gekozen worden als premier van Spanje. Overigens zou hij meteen de meubels veranderen voor meubels van Ikea aangezien hij de woning vorige week van binnen heeft gezien tijdens een gesprek met Mariano Rajoy, de huidige bewoner.

Op het einde van het tv-programma leek het erop dat Pablo Iglesias al meer relaxed was en zei hij dat hij voorlopig niets zag in een fusie tussen de twee partijen Podemos en Ciudadanos tot “Ciudademos” aangezien Pablo Iglesias de Ciudadanos leider Albert Rivera meer ziet als een jonge versie van de huidige premier Rajoy, met verbeteringen. Ook was er tijd om samen met de presentator en twee Spaanse gitaren een liedje te zingen en beloofde hij dat mocht hij de verkiezingen winnen hij zijn paardenstaart los zou laten hangen.

Bekijk het hele programma hier terug – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken