skip to Main Content
Aardbeving met een kracht 4 voor de kust gevoeld in de hele provincie Málaga

Aardbeving met een kracht 4 voor de kust gevoeld in de hele provincie Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Vrijdagmiddag om 18.19 uur hebben de inwoners van diverse gemeenten in de provincie Málaga de gevolgen gemerkt van een aardbeving met een kracht van 4 op de Richter schaal. Het epicentrum van deze nieuwe aardbeving bevond zich 11 kilometer onder het zeeoppervlak van de Alboran zee waardoor inwoners van de gemeenten als Málaga, Torremolinos, Estepona en Frigiliana de beving gemerkt hebben.

Volgens het Nationale Geografisch Instituut (IGN) vond de beving van 4 op de schaal van Richter plaats om 18.19 uur en werd deze door veel inwoners van de kustregio van de provincie Málaga gevoeld. Het noodnummer 112 kreeg dan ook veel telefoontjes binnen van inwoners van onder andere de hoofdstad Málaga, Torremolinos, Estepona, Fuengirola, Nerja, Vélez Málaga, Rincón de la Victoria en zelfs Motril in de provincie Granada.

De hoofdbeving van 4 op de schaal van Richter vond plaats 11 kilometer onder het zeeoppervlak van de Alboran zee en werd gevolgd door diverse kleinere bevingen van 2 tot 2,6 op de schaal van RIchter. Langs de hele kust van de provincie Málaga werd de beving gevoeld en merkten inwoners dat er in hun huizen veel dingen bewogen. Vooralsnog zijn er geen meldingen binnengekomen van schade aan gebouwen en zijn er ook geen gewonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken