skip to Main Content
Eerste weekend november in Spanje met temperaturen van 34 graden
123rf

Eerste weekend november in Spanje met temperaturen van 34 graden

MADRID – Afgelopen vrijdag wisten we het al te melden en op zaterdag en zondag is het niet veel kouder geworden op veel plaatsen in het land. Volgens de Spaanse weerdienst Aemet was op zaterdag de maximumtemperatuur 33,9 graden, gemeten in Maspalomas op Gran Canaria terwijl het kwik op zondag steeg naar 31,6 graden in Fuengirola (Málaga) als maximumtemperatuur.

Op vrijdag 1 november werd de maximale temperatuur gemeten in Maspalomas (Gran Canaria) met 31,3 graden gevolgd 31,1 graden in Vélez-Málaga (Málaga), 30,8 graden in Pájara (Fuerteventura), 30,5 graden in Motril (Granada) en 30,4 graden in El Ejido (Almería).

Op zaterdag 2 november werd het 33,9 graden in Maspalomas (Gran Canaria) gevolgd door 33,5 graden in Pájara (Fuerteventura), 32,3 graden bij het vliegveld van Lanzarote 3n 32 graden in La Aldea de San Nicolás (Gran Canaria). Over het algemeen werden de hoogste temperaturen gemeten op Gran Canaria terwijl het ook op Tenerife 31,1 graden werd bij het vliegveld Tenerife-Zuid.

Op zondag 3 november werd de hoogste temperatuur gemeten in Fuengirola (Málaga) met 31,6 graden gevolgd door Santa Cruz (Tenerife) met 29,7 graden, San Javier vliegveld (Murcia) met 28,8 graden, San Sebastián (La Gomera) met 28,6 graden, Pájara (Fuerteventura) met 28,6 graden en Puntagorda (La Palma) met 27,7 graden. 

Op veel plaatsen in Spanje en met name de langs de kust had men te maken met harde windstoten die voor veel problemen zorgden. Er is op Mallorca zelfs een 37-jarige vrouw om het leven gekomen toen een palmboom op haar viel. Haar man en dochter hebben dit ongeval overleefd maar raakten wel gewond.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Zaterdag vliegen we terug naar Nederland. Het meest mis ik dan de mooie heldere en vooral blauwe luchten.
  En de zon op onze huid!
  De goedkope overheerlijke koffie!
  €1,50 perkopje! Café con leche..
  Het 3 gangen menu incl. wijn voor €10,=
  En het onbijtje voor, €3,50 incl. koffie, vers geperste jus, croissant jam en roomboter. Heerlijk na een strandwandeling.

 2. Que bueno!!
  Al weer vijf dagen schitterend weer, aan mijn kant van de de Costa Blanca! Vandaag, maandag, was het wederom schitterend weer.
  Ook daar voor ben ik naar Spanje gekomen. Volop zon, dus volop vitamine D voor mijn “broze botjes”. Lekker verse vis eten, als primer plato en als segundo plato, op een terras bij de zee, flesje wit erbij, cortado met een Veterano, of een carrejillo, ik ga nooit meer weg!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken