Eerste weekend november in Spanje met temperaturen van 34 graden

Eerste weekend november in Spanje met temperaturen van 34 graden
Beeld: 123rf

Eerste weekend november in Spanje met temperaturen van 34 graden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Afgelopen vrijdag wisten we het al te melden en op zaterdag en zondag is het niet veel kouder geworden op veel plaatsen in het land. Volgens de Spaanse weerdienst Aemet was op zaterdag de maximumtemperatuur 33,9 graden, gemeten in Maspalomas op Gran Canaria terwijl het kwik op zondag steeg naar 31,6 graden in Fuengirola (Málaga) als maximumtemperatuur.

Op vrijdag 1 november werd de maximale temperatuur gemeten in Maspalomas (Gran Canaria) met 31,3 graden gevolgd 31,1 graden in Vélez-Málaga (Málaga), 30,8 graden in Pájara (Fuerteventura), 30,5 graden in Motril (Granada) en 30,4 graden in El Ejido (Almería).

Op zaterdag 2 november werd het 33,9 graden in Maspalomas (Gran Canaria) gevolgd door 33,5 graden in Pájara (Fuerteventura), 32,3 graden bij het vliegveld van Lanzarote 3n 32 graden in La Aldea de San Nicolás (Gran Canaria). Over het algemeen werden de hoogste temperaturen gemeten op Gran Canaria terwijl het ook op Tenerife 31,1 graden werd bij het vliegveld Tenerife-Zuid.

Op zondag 3 november werd de hoogste temperatuur gemeten in Fuengirola (Málaga) met 31,6 graden gevolgd door Santa Cruz (Tenerife) met 29,7 graden, San Javier vliegveld (Murcia) met 28,8 graden, San Sebastián (La Gomera) met 28,6 graden, Pájara (Fuerteventura) met 28,6 graden en Puntagorda (La Palma) met 27,7 graden. 

Op veel plaatsen in Spanje en met name de langs de kust had men te maken met harde windstoten die voor veel problemen zorgden. Er is op Mallorca zelfs een 37-jarige vrouw om het leven gekomen toen een palmboom op haar viel. Haar man en dochter hebben dit ongeval overleefd maar raakten wel gewond.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.