menu: rubrieken, zoeken & meer

Alle bars en restaurants vanaf zaterdag dicht in de Murcia regio

Alle bars en restaurants vanaf zaterdag dicht in de Murcia regio
Beeld: 123rf

Alle bars en restaurants vanaf zaterdag dicht in de Murcia regio

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De regionale overheid van de autonome regio Murcia heeft nieuwe corona-maatregelen bekend gemaakt waaronder de verplichte sluiting van alle bars en restaurants in de regio. De horeca sluiting zal op zaterdag ingaan, de dag nadat deze maatregel geplaatst zal worden in de regionale staatscourant.

Murcia voegt zich met de verplichte sluiting van de horeca in het rijtje van andere autonome regio’s zoals Catalonië, Castilië en León, Asturië, Navarra en de autonome stad Melilla. De federatie van horecaondernemers zegt dat zo’n 1.000 bars en restaurants vanaf zaterdag hun rolluiken naar beneden moeten doen.

De autonome regio heeft al vergaande corona-maatregelen getroffen zoals de regionale lockdown waardoor niemand de regio in en uit mag reizen tot 12 november. Daarnaast zijn er lokale lockdowns waarbij de inwoners van de 45 gemeenten in de regio ook niet hun eigen gemeente mogen verlaten tot 12 november. 

Verder heeft de regio net zoals de rest van Spanje een avondklok ingesteld tot 9 november (met mogelijke verlenging) waardoor niemand tussen 23 en 6 uur buitenshuis mag zijn of zich op straat mag begeven tenzij daar een geldige reden voor is.