Search
menu
Search

De koning van het zomerlied in Spanje Georgie Dann op 81-jarige leeftijd overleden

De koning van het zomerlied in Spanje Georgie Dann op 81-jarige leeftijd overleden
Beeld: YouTube

De koning van het zomerlied in Spanje Georgie Dann op 81-jarige leeftijd overleden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Veel lezers zullen waarschijnlijk nog nooit van de Franse zanger Georgie Dann gehoord hebben maar de al jaren in Spanje wonende zanger staat bekend als de ‘Rey de las canciones de verano’ ofwel de koning van het zomerlied. Veel van zijn liedjes zijn tijdens de typische dorpsfeesten, bruiloften en verjaardagsfeestjes te horen en misschien heb jij er ook wel op gedanst.

Georgie Dann werd op 14 januari 1940 in Parijs geboren maar verhuisde op jonge leeftijd naar Spanje waar hij een wereldberoemde zanger (in Spanje dan) werd. Hij heeft meer dan 300 liedjes gemaakt die weliswaar geen prijzen hebben gewonnen maar wel heel veel mensen een fantastische tijd hebben gegeven tijdens feesten. Want Georgie Dann was de koning van het zomerlied en de typische ‘verbena’.

We noemen enkele titels (en bekijk ook de video’s onderaan): El Chiringuito, El negro no puede, La Barbacoa, Carnaval Carnaval, El Africano, Macumba, La Paloma Blanca, Cataschok, La Cerveza, Mi Cafetal, El Dinosaurio, Campesino, A todo ritmo, El Veraneo, Enrollate, Vamos a la pista, La Batidora, Los Huevos, Viva el vino, A Viajar, Buen Rollinski etc. 

Het meest bekende lied van Georgie Dann is wellicht El Chiringuito uit 1988. En welke lezer die wel eens in Spanje op een strand is geweest kent de Chiringuito nu niet, je weet wel dat strandpaviljoen of strandbarretje met die heerlijke sangria en tapas. La Barbacoa is ook een van zijn bekendste liedjes, net zoals El Cataschok met het beroemde russische dansje.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?